سخنگوي دولت:
در مسير جلوگيري از قاچاق سوخت شاهد اتفاقات خوبي خواهيم بود
سخنگوي دولت ديورز در نشست حياط دولت درباره برخي مسائل روز و جاري كشور توضيحاتي را ارايه كرد. فاطمه مهاجراني گفت: انشاءالله در مسير جلوگيري از قاچاق سوخت اتفاقات خوبي را ظرف روزهاي آينده به اميد خداوند شاهد خواهيم بود. فاطمه مهاجراني سخنگوي دولت در پايان جلسه هيات دولت با حضور در جمع خبرنگاران درباره مصوبات جلسه هيات دولت گفت: موضوعي راجع به قاچاق سوخت داشتيم و دغدغه جناب آقاي رييسجمهور در اين زمينه گزارشهايي از اقدامات خيلي خوبي كه صورت گرفت و شبكههايي كه در اين زمينه شناسايي شده و منهدم شدند، داده شد. وي ادامه داد: در واقع ادامه اين مسير را ما خواهيم داشت و انشاءالله در مسير جلوگيري از قاچاق سوخت اتفاقات خوبي را ظرف روزهاي آينده به اميد خداوند شاهد خواهيم بود.
سخنگوي دولت ادامه داد: نكته ديگر اينكه در مورد سفر آقاي رييسجمهور به روسيه صحبتهايي شد. من اين را عرض كنم كه اين موضوع قرارداد بلندمدت ايران و روسيه از دوران رياستجمهوري آقاي خاتمي شروع شده بوده يعني برميگردد به دو الي سه دهه قبل. اين سند هر ۱۰ سال يكبار به صورت اتوماتيك تمديد ميشده و در زمان آقاي روحاني مورد بررسي مجدد قرار گرفته و به روزرساني شده و تغيير ماهيت پيدا كرده و به يك معاهده تبديل شده است. وي ادامه داد: در زمان شهيد رييسي مذاكرات صورت گرفته و در زمان آقاي پزشكيان مورد امضا قرار خواهد گرفت. اين موضوع كاملا در راستاي اهداف جهاني و كاملا در راستاي تمام كنوانسيونهاي متداول متوازن است و يك نگاه كاملا متوازن را با كل دنيا براي ما ايجاد ميكند و بر اساس قوانين بينالمللي است و كاملا جامع بوده و امكان فعاليت ما با هيچ كدام از كشورها را محدود نميكند و در راستاي توسعه زيرساختها ،ارتباطات و گسترش روابط با همسايگان خواهد بود.
مهاجراني درباره ساير مصوبات جلسه هيات دولت گفت: مجوز مذاكره و امضاي موقت موافقتنامههاي معاضدت قضايي در امور مدني و كيفري انتقال محكومين به حبس و استرداد مجرمين بين جمهوري اسلامي ايران و پادشاهي عربستان سعودي و لايحه دوفوريتي الحاق جمهوري اسلامي ايران به معاهده ممنوعيت يا محدوديت كاربرد سلاحهاي متعارف كه ممكن است به نظر برسد بيش از حد آسيبزا يا داراي الزامات غير قابل تمايز باشند، تصويب شد.
وي در واكنش به اظهارات كوچكزاده ادامه داد: اصولا مراودات بينالمللي در يك چهارچوبهايي ميگنجد كه اين چارچوبها قاعدتا يك اصولي دارد، پيشنهاد ارسال كمكهاي بشردوستانه يا پيشنهاد اعزام تيمهايي كه ميتوانند حل مشكل كنند و گره از كار انسانها باز كنند هم انساني است هم اخلاقي است و هم در چارچوب شرع و قوانين حقوقي ما گنجانده ميشود لذا اميدوار هستم كه همهمان كمي سطح تحملمان را بالا ببريم و بپذيريم كه ما در يك جهان با هم زندگي ميكنيم در عين حالي كه حتما پايبند هستيم به اصول و ارزشهايي كه ساليان سال اصلا داريم براي همانها هزينه ميدهيم.
سخنگوي دولت در پاسخ به اين سوال كه آيا كمك به مردم لسآنجلس در تناقض كمك به مردم غزه است، گفت البته كه نه. اولا كمكهايي از طرف دولت به هر حال صورت گرفت نسبت به مردم غزه و لبنان دوما خود مردم بهشدت حمايت كردند و ما شاهد اين بوديم كه حجم زيادي از افراد؛ خانمها طلاهايشان را اهدا كردند و قرار نيست كه ما آنقدر تنگنظر باشيم و اگر به اينها كمك ميكنيم به آنها كمك نكنيم. قاعدتا ميتوانيم به اندازه بضاعتي كه داريم كمك كنيم. ما هنوز به مردم لسآنجلس كمكي نكرديم ما در چهارچوب عرف بينالملل وارد گفتوگو شديم به جهت اينكه آتش هنوز مهار نشده و منابع طبيعي دارد آنجا ميسوزد ما يك جهان داريم. ما در يك جهان با هم زيست ميكنيم و مضافا حرمت انسان را بايد حفظ كنيم.
سخنگوي دولت درباره محروميت پذيرفتهشدگان كنكور ۱۴۰۳ از كنكور ۱۴۰۴ خاطرنشان كرد: ببينيد اين موضوعي است كه بارها و بارها مورد صحبت قرار گرفته و دوما اين موضوعي است كه از زماني كه در دهههاي ۶۰ هم بچهها كنكور ميدادند در دستور كار بود كه اگر كسي در دانشگاه روزانه پذيرفته شود و ثبتنام نكند يا انصراف بدهد از كنكور محروم خواهد شد؛ اين موضوع هم مورد مطالبه زياد است و هم از طرفي بايد مراقبت كنيم كه وارد يك فضاي در واقع ايجاد ناعدالتي براي بچههايي كه پشت كنكور هستند نشويم. به هر حال موضوعي است كه از هر دو طرف ذينفع دارد.
سخنگوي دولت با اشاره به مذاكره ايران با غرب گفت: اصولا مذاكره كردن و مذاكره نكردن موضوعاتي است كه در بررسيهايي كه صورت ميگيرد مطابق با اصول كلي نظام مورد بررسي قرار ميگيرد. به عبارتي كه اگر بنا باشد مذاكره كنيم يا اگر بنا باشد مذاكره نكنيم هر دوي آنها در چهارچوب اصول سهگانه عزت حكمت و مصلحت است كه مقام معظم رهبري دستور فرمودهاند و تمام تحولات بينالمللي براساس آن انجام ميشود.
وي درباره منع حضور خاتمي در مراسم بزرگداشت آيتالله هاشميرفسنجاني گفت: موضوعات در دست پيگيري است و اميدوار هستيم كه حقوق شهروندي را بتوانيم آنگونهاي كه شايسته مردم است براي همه افراد، چه افرادي كه نامشان نام آشناتري است چه آنهايي كه گمنامتر هستند رعايت كنيم. همه شهروندان در برابر قانون با همديگر برابر هستند. اميدواريم انشاءالله وضعيت بهتري را شاهد باشيم.