«اعتماد» در گفتوگو با دو فعال سياسي پروژههاي فشار عليه دولت را بررسي ميكند
فشار حداكثري از بيرون مقابله از درون
اسماعيل گراميمقدم: دولت پزشكيان بار سوءمديريتهاي قبلي را به دوش ميكشد
حسين كنعانيمقدم: حاشيهسازان در راستاي منافع امريكا و اسراييل عمل ميكنند
مهدي بيكاوغلي
حاشيهسازيهاي متعددي كه عليه دولت و كابينه از سوي طيفهاي راديكال شكل ميگيرد چه اهدافي را دنبال ميكند؟ در شرايطي كه پزشكيان بارها اعلام كرده با قدرت به دنبال دستيابي به اهداف از پيش تعيين شده است، اما باز هم برخي طيفها و جريانات تندرو تلاش ميكنند از طريق حاشيهسازي براي دولت و ضربه وارد آوردن به اركان كابينه، توجه دولت و كابينه را از موضوعات اساسي و ضروري كشور به مسائل حاشيهاي معطوف سازند. براي درك فشارهايي كه از سوي طيفهاي تندرو متوجه دولت شده، كافي است به حاشيهسازيهايي كه عليه دولت طي كمتر از 6ماه اخير رخ داده، توجه شود. پروژه جمعآوري امضا براي استيضاح وزراي اقتصادي در شرايطي كه هنوز 2الي 3ماه از فعاليتهاي آنان نگذشته بود، وارد ساختن فشار زايدالوصف عليه ظريف در شرايطي كه مشخص شد اصل قانون مشاغل حساس در عاليترين سطوح نظام در حال بررسي است، برگزاري تجمعات غيرقانوني راديكالها در پاستور و مقابل وزارتخانههاي مختلف و سر دادن تندترين شعارهاي متعدد عليه رييسجمهور، وزرا و معاونان رييسجمهور و ...بخشي از تلاش تندروها براي به حاشيه كشاندن دولت بوده است. اوج اين حاشيهسازيها در ماجراي انتشار اخبار كذب در خصوص استعفاي پزشكيان ظهور و بروز پيدا كرد.
در شرايطي كه رييسجمهور بارها اعلام كرده خود و دولتش با قدرت در حال انجام وظايف قانوني خود براي حل معضلات كشور است، باز هم راديكالها «اصرار » دارند كه پزشكيان و دولت او به دليل انسداد مسير مذاكرات خسته شده و به استعفا فكر ميكنند! در واقع اتاق فكر راديكالها از يك طرف به پزشكيان فشار وارد ساخته و از سوي ديگر اخبار جعلي در خصوص استعفا را منتشر ميكنند! رييسجمهور اما در جريان سفر به بوشهر اعلام كرد كه با قدرت وعدهها و اهداف خود را دنبال ميكند و هرگز پا پس نميكشد. پرسشي كه با اين مقدمات به ذهن خطور ميكند، آن است كه اين نوع حاشيهسازيهاي مخرب عليه رييسجمهور و دولت مستقر ايران در شرايط حساس داخلي و خارجي به نفع كدام جريان و طيف و گروه است؟ آيا مردم از اين نوع حاشيهسازيها سود ميبرند يا دشمنان خارجي كه همواره به دنبال ايجاد خلأ قدرت در داخل هستند؟ جمعي از فعالان سياسي اصلاحطلب و اصولگرا در گفتوگو با «اعتماد» تلاش كردهاند به اين پرسشها پاسخ دهند.
پزشكيان بار سوءمديريتهاي قبلي را به دوش ميكشد
اسماعيل گراميمقدم، فعال سياسي اصلاحطلب در گفتوگو با «اعتماد» درباره حاشيههايي كه تندروها براي دولت ميسازند، ميگويد: «آقاي پزشكيان و دولت ايشان حدودا 5 ماه است كه روي كار آمدهاند. در همه جاي جهان ماههاي ابتدايي تشكيل دولتها، زمان بررسي وضعيت، پايش شرايط و تحليل اوضاع است. دولت چهاردهم هم چنين شرايطي دارد. دولت تازه توجيه شده كه كاستيها، مشكلات و بحرانهاي ايجاد شده توسط دولت قبلي، چه عمق و وسعتي دارد. امروز دولت پزشكيان وارث همه بيتدبيريهاي دولتهاي قبل است. بدون ترديد ناترازي انرژي، ناترازي بودجه، مشكلات ارزي، فقر گسترده، شكاف در قدرت خريد مردم، گراني مسكن و...در دولت چهاردهم ايجاد نشدهاندو ناشي از عملكرد دولت اصولگراي قبلي است. با وجود اينكه دولت وارد زمستان سختي شده، اما نهايت تلاش خود را به كار گرفته تا با كمترين تبعات از اين بحرانها عبور كند.»
گراميمقدم در پاسخ به اين پرسش كه حاشيهسازيها عليه دولت به نفع كدام افراد و گروههاست؟ ميگويد: «استعفاي پزشكيان بدون ترديد به نفع مردم و كشور نيست، بلكه به نفع گروههاي تندرو و راديكالي است كه در طول سالها و دهههاي اخير همواره براي مردم هزينههاي فزاينده ساختهاند. آنها هستند كه در شيپور استعفاي پزشكيان ميدمند. مردم اما به اين فريادها و حاشيهها توجه نميكنند، چراكه عملكرد اين جريانات تندرو در دولتهاي احمدينژاد و دولت سيزدهم ثبت و ضبط شده است. مردم از ياد نبردهاند كه اشتباهات اين گروهها در ماجراهايي چون كرسنت و پرونده هستهاي و تحريمهاي سازمان ملل چه بر سر اين كشور آورده است. رييسجمهوري كه خطاب به شوراي امنيت سازمان ملل ميگفت آنقدر قطعنامه عليه ايران صادر كنيد تا قطعنامهدانتان پاره شود! همين گروههاي تندرو هم براي اين اظهارات هورا ميكشيدند و گوينده آن را تشويق ميكردند.»
او يادآور ميشود: «اين جريانات تلاش ميكنند با ايجاد فضاي كاذب و انتشار اخبار كذب، چوب لاي چرخ دولت گذاشته و كشور را دچار بحران سازند. اين مواضع اما نه فقط به دولت ضربه ميزند، بلكه مواضع حاكميت در خارج از كشور را تضعيف ميكند. در شرايط كنوني هر جرياني كه براي دولت و مديران اجرايي حاشيه ميسازد و بر آتش اختلافات ميدمد، فقط به دنبال كاسبكاري و سودجويي هستند و اين گروهها تصور ميكنند اگر به رييسجمهور و دولت فشار وارد سازند، عملكرد دولت را تحتالشعاع قرار ميدهند. اما آقاي پزشكيان و اعضاي كابينه ايشان، مردم ميدانهاي سخت هستند، با دشواريها مقابله ميكنند و مشكلات را در مسير كاهش قرار ميدهند. مشكلاتي كه ريشه بروز آنها همين بانيان طرح استعفاي رييسجمهور هستند.» گراميمقدم ميگويد: «جاي تاسف دارد كه نهادهاي نظارتي با اين طيفها برخوردي ندارند. در شرايطي كه طيفهاي اصلاحطلب و ميانهرو امكان برگزاري هيچ گونه تجمعي حتي بهرغم درخواستهاي متعدد را ندارند. جريانات تندرو هر روز تجمع مخربي را عليه رييس يكي از قواي كشور، رييسجمهور و وزراي كابينه برگزار كرده و حاشيهسازي ميكنند، بدون اينكه كسي به آنها بگويد بالاي چشمتان ابرو است! در شرايطي كه ايران با تهديدهاي فزاينده خارجي مواجه است. طرح بحث استعفاي پزشكيان، كشور را با مشكلات عديدهاي مواجه ميسازد.»
حاشيهسازان در راستاي منافع امريكا و اسراييل عمل ميكنند
حسين كنعانيمقدم، فعال سياسي اصولگرا، اما معتقد است جرياناتي كه چنين حاشيههايي را براي دولت و رييسجمهور ميسازند همراستا با اهداف امريكا و اسراييل عمل ميكنند. كنعانيمقدم در گفتوگو با «اعتماد» درباره مشكلاتي كه تند روها ايجاد مي كنند ،مي گويد :« قطعا خلأ قدرت در كشور ايران به خصوص در رده رياستجمهوري به نفع دشمنان كشور خواهد بود. وقتي خلأ قدرتي ايجاد ميشود همه دشمنان تلاش ميكنند از آن سوءاستفاده كرده و در رابطه با نفوذ يا گرفتن قدرت به صورت غيرقانوني تلاش كنند. به نظر ميرسد، جرياني به دنبال استعفاي رييسجمهور است كه همسو با سياستهاي امريكا و رژيم صهيونيستي عمل ميكند. دشمنان ايران همواره به دنبال آشوب در داخل كشور هستند. به عبارت روشنتر، بناي دشمنان اين است كه فشار حداكثري از بيرون و شورش و اعتراض از درون ايجاد شده تا نهايتا منجر به بروز مشكلات عديده براي حاكميت شود.»كنعانيمقدم در ادامه با اشاره به زير پوست برنامهريزيهاي تندروها ميگويد: «اگر بخشي از تندروها به دنبال آن هستند كه در يك رقابت سياسي و از طريق فشار بيش از حد به دولت و رييسجمهور، دولت را خسته كنند، توانايي دولت را گرفته و رييسجمهور را كنار بگذارند تا خودشان رييسجمهور شوند، هرگز امكانپذير نيست، چراكه مقام معظم رهبري در سياستهاي كلان خود همواره از رييسجمهور قانوني كشور حمايت كرده و ساير بخشها را به همراهي با دولت و تلاش براي تحقق اهداف توصيه كردهاند. به خصوص اينكه آقاي پزشكيان تلاش بسياري دارد كه سياستهاي كلان كشور، همچنين اسناد بالادستي را اجرايي كند.»
او ميگويد: «اما بايد ديد چه افراد و گروههايي از چنين سياستهايي سود ميبرند؟ موضعگيري اين افراد در راستاي طرح امريكاييها و صهيونيستهاست كه فشار حداكثري از بيرون و شورش از درون شكل بگيرد.»
كنعانيمقدم در خصوص تلاشهاي دولت براي اجراي ايده وفاق از يك طرف و تحركات تندروها براي فشار به دولت ميگويد: «در جلسهاي كه من خدمت آقاي رييسجمهور بودم، 10مولفه را در مورد بحث وفاق مطرح كردم. اينكه وفاق در چه گزارههايي امكان تحقق دارد؟ چگونه بايد محقق شود و چه برداشتهايي ممكن است از وفاق صورت گيرد؟ براي رييسجمهور هم طرح اين مولفهها جالب بود. يكي از اين مباحث، بحث امت - امام بود. به نظر ميرسد، برخي افراد به دنبال تحقق ايده ملت-دولت هستند. آقاي پزشكيان هم بايد تكليف خودش را با اين گزارهها مشخص كند. اگر قرار است وفاقي بين مردم و حاكميت شكل بگيرد بايد هزينههاي آن هم پرداخت شود. بايد مراقب باشيم اتفاقاتي كه در گذشته صورت گرفته بود در اين دولت تكرار نشود.»