روزبه دلاور
به گزارش «اعتماد»، در يك شب به يادماندني براي هواداران استقلال، تيم فوتبال اين باشگاه با ارايه يك نمايش فوقالعاده در برابر الريان قطر، موفق به كسب پيروزي و صعود به مرحله بعدي ليگ نخبگان آسيا شد. استقلال كه در اين ديدار به دنبال جبران نتايج ضعيف گذشته بود، با روحيهاي بالا و برنامهريزي دقيق، از همان دقايق ابتدايي بازي، برتري خود را به حريف ديكته كرد. گلهاي زيباي بازيكنان استقلال، به ويژه از سوي ستارههاي جوان اما با تجربه تيم، نشاندهنده عزم راسخ اين تيم براي ادامه رقابتها بود. ضمن اينكه ايرانيهاي پرشور نيز با حمايتهاي بيوقفه خود، انگيزه مضاعفي به بازيكنان بخشيدند. اين پيروزي نه تنها نويدبخش آيندهاي روشن براي استقلال براي ادامه است، بلكه نشاندهنده قدرت و كيفيت بالاي بازيكنان جوان ايراني است كه مقابل تيمهاي پولدار عربي هم با تمام وجود مبارزه ميكنند. هرچند كه فقط غيرت و تعصب به تنهايي نميتواند باعث كسب موفقيت شود و فوتبال ما نياز به برنامهريزي و سرمايهگذاري درست و اصولي دارد. به همين بهانه و براي بررسي بيشتر از وضعيت تنها نماينده كشورمان در ليگ نخبگان آسيا، گفتوگويي با محمدرضا مهرانپور، يكي از پيشكسوتان استقلال، ترتيب داديم كه چكيدهاي از آن را در زير ميخوانيد.
نظرتان درباره عملكرد تيم استقلال در بازي مقابل الريان چيست؟ چه نكاتي را مثبت و چه نكاتي را نياز به بهبود ميدانيد؟
بسيار عالي بود. من قبل از بازي مصاحبه كردم و گفتم كه از دو بابت خوشحالم كه بازي در ايران نيست؛ يكي به خاطر فشار تماشاگر و ديگري به خاطر كيفيت زمين كه خوشبختانه هر دو عامل مثبت بودند. مساله مهم ديگر اينكه نميخواهم بگويم مربيان خارجي دانش ندارند اما اگر بازي با الريان يك مربي خارجي روي نيمكت بود، ميگفتيم: «به به! چه تركيبي! چه استراتژي و چه برنامهاي! » در حالي كه ديديم سهراب بختياريزاده چقدر خوب تيم را چينش كرده بود و چقدر تعويضهاي به موقع انجام داد. بياييد از واقعيتها دفاع كنيم! سهراب عملكردش عالي بود و او يك ايراني است كه فوقالعاده كار كرده. اگر يك مربي خارجي صبح روز بازي روي نيمكت مينشست، همه ميگفتند: «ديديد تيم را دگرگون كرده است. » بايد واقعيت را گفت كه همهچيز عالي بود؛ هم بازيكنان و هم كادرفني. بايد تبريك گفت كه بسيار جانانه جنگيدند، چون بازي مقابل تيمهاي عربي خيلي راحت نيست با آن پولهاي هنگفتي كه خرج ميكنند. اين را هم بگويم كه ديگر زمان غيرت و عرق پيراهن گذشته و اكنون فوتبال علمي شده است. جمع كردن استقلال و ضدحمله به موقع و داشتن سيستم درست، همه اينها دست به دست هم داد تا ما بتوانيم به مرحله بعد صعود كنيم. جايي كه پرسپوليس در شرايط عالي نماينده ما بود و متأسفانه حذف شد، در حالي كه استقلال با شرايط بد در اين فصل صعود كرد و حالا وضعيت بهتري دارد. من كري نميخوانم، فقط اوضاع دو تيم را شرح ميدهم. اما نكتهاي درباره بهبود وضعيت اين است كه انتظار داريم مصدومان برگردند؛ چون واقعا يك مينيبوس مصدوم داريم كه خيلي بد است. اميدوارم مصدومان به زودي برگردند تا دست سهراب يا هر مربي ديگري كه ميخواهد كار كند، باز شود.
به نظر شما چه عواملي باعث موفقيت استقلال در اين ديدار شدند؟ آيا تغييرات تاكتيكي خاصي در تيم مشاهده كرديد؟
تفكر درست، چينش صحيح و عملكرد مناسب بازيكنان. سيستم ۵-۴-۱ بسيار درستي در قطر بود نسبت به داشتههايمان. اينكه اول گل نخوريم خيلي مهم بود. نظم تيمي عالي بود و سرعت انتقال توپ از دفاع به حمله خوب بود. همهچيز عالي بود.
چگونه ارزيابي ميكنيد كه بازيكنان جوان تيم توانستند در اين بازي تأثيرگذار باشند؟ آيا فكر ميكنيد بازيكني مثل كوشكي پتانسيل تبديل شدن به ستارههاي آينده استقلال را دارد؟
اسكندري هم بازي كرد و خيلي خوب دويد، اما نميتوانست مثبت كار كند چون طبيعي هم هست و انتظاري بيش از اين نيست. ابوالفضل زماني كه پارسال در پيكان با ما كار ميكرد به استقلال آمده پيشرفت زيادي كرده و در تيم ملي جوانان گل ميزند. مطمئنا اگر زمان داده شود، باز هم ميتواند بهتر شود. ضمن اينكه بايد هزينه كرد براي جوانها؛ يعني بايد بازي كنند و ممكن است موقعيتهايي هدر دهند تا راه بيفتند. كوشكي هم فشار زيادي روي دوشش بود اما ديديد كه بازي كرد و عالي بود. بايد صبوري كرد و هزينه داد تا بازيكنان بسيار خوبي براي استقلال شوند.
صعود به مرحله حذفي ليگ نخبگان آسيا چه تأثيري بر روحيه تيم و هواداران خواهد داشت؟ آيا اين پيروزي ميتواند به عنوان يك نقطه عطف براي فصل جاري تلقي شود؟
صعود به مرحله حذفي ليگ نخبگان آسيا تاثيرات مثبت زيادي دارد. ابتدا، اين موفقيت باعث افزايش روحيه بازيكنان ميشود، زيرا ما به جمع هشت تيم برتر رسيدهايم و اين موضوع به ايجاد انگيزه و اعتماد به نفس در بازيكنان كمك ميكند. همچنين، از نظر مالي نيز براي باشگاه سودآور است؛ چرا كه هر مرحلهاي كه صعود كنيم، دريافتي از AFC خواهيم داشت. مهمتر از همه، اين موفقيت به پختهتر شدن بازيكنان جواني چون مهران احمدي، احسان اسكندري، اميرعلي صادقي و ديگران كمك ميكند و هماهنگي بيشتري در تيم ايجاد ميكند. در نهايت، اين پيروزي به بازيكنان اين امكان را ميدهد كه با ذهني آزادتر و روحيهاي بالا، بهتر فوتبال بازي كنند. بهطور كلي، اين برد بيشتر براي جام حذفي و ليگ تاثيرگذار خواهد بود تا براي آسيا.
توصيه شما به عنوان پيشكسوت استقلال به كادر فني و بازيكنان اين تيم چيست؟
به عنوان يك پيشكسوت، توصيه من به كادر فني و بازيكنان استقلال اين است كه تمركز خود را بر روي كارشان بگذارند و كمتر در دنياي مجازي مشغول باشند. هرچه بيشتر بر روي تيم تمركز كنند، هم براي خودشان بهتر خواهد بود و هم باعث خوشحالي هواداران خواهند شد.
آينده استقلال در ليگ نخبگان را چطور پيشبيني ميكنيد؟
فوتبال قابل پيشبيني نيست و ما با تيم النصر روبهرو خواهيم شد. اما غيرممكن نيست كه بتوانيم اين تيم را حذف كنيم. پيش از بازي با الريان گفتم و حالا هم تأكيد ميكنم كه بازيكنان ما بسيار باهوش و باانگيزه هستند. اميدوارم در بازيهاي آينده نيز همين روند ادامه يابد و بتوانيم نتايج خوبي كسب كنيم.