پيوستهاي ارتباطي - رسانهاي با پيوستهاي فرهنگي پوست مياندازند
بحران انرژي در تمام كشورها از جمله ايران، يك چالش جدي و مهم محسوب ميشود كه پيامدهاي گستردهاي بر اقتصاد و محيط زيست دارد. روابط عموميها به كمك پيوست فرهنگي ميتوانند علاوه بر ايجاد تعادل بين توسعه صنعتي و حفظ ارزشهاي فرهنگي و اجتماعي، تاثيرات بالقوه منفي اقدامات سازمان بر فرهنگ جامعه را نيز پيشبيني كرده و برنامههاي لازم براي مديريت و عبور از بحرانها را تدوين كنند.
منظر دوم، توسعه پايدار بر مبناي حفظ هويت فرهنگي و ارزشهاي جامعه؛ كاركرد ديگر پيوست فرهنگي براي سازمانها قلمداد ميشود. در نظر گرفتن ارزشها و باورهاي فرهنگي جامعه ميتواند به افزايش اعتماد عمومي و كاهش مقاومت جوامع محلي منجر شود و از بروز هزينههاي اجتماعي اضافه براي سازمان نيز جلوگيري كند.
منظر سوم، كمك به حفظ محيط زيست از طريق ترويج فرهنگ صرفهجويي، توسعه انرژيهاي تجديدپذير و بوميسازي فناوريهاي متناسب با هر منطقه است. موردي كه ميتواند سبب رشد پايدار صنعت، با همكاري و استقبال جوامع محلي شود. يك روابط عمومي پويا، به عنوان نيروي محركه سازمان، وظيفه جمعآوري اطلاعات درباره ارزشها، باورها، آداب و رسوم مناطق را بر عهده دارد. گامهاي بعدي براي تهيه يك پيوست فرهنگي مناسب، شناسايي ذينفعان و گروههاي متاثر از هر پروژه، تدوين پيامهاي كليدي همسو با باورهاي مخاطب، انتخاب كانالهاي ارتباطي مناسب، نظارت بر اجراي برنامههاي ارتباطي و ارزيابي ميزان اثربخشي آنهاست.
هر چند در مسير روابط عموميهاي صنايع مختلف، چالشهاي جدي همچون مقاومت در برابر تغيير، كمبود منابع مالي و ناهماهنگيهاي آزاردهنده در بين دستگاههاي اجرايي مختلف وجود دارد، اما براي تدوين يك پيوست فرهنگي مناسب ميتوان با برگزاري دورههاي آموزشي در خصوص كاهش مصرف انرژي، جلب مشاركت بخش خصوصي و تعيين مشوق براي سرمايهگذاري در انرژيهاي پاك و تجديدپذير، همكاري با سازمانهاي مردمنهاد و البته ايجاد سياستها و قوانيني كه از اجراي پيوست فرهنگي حمايت كنند، بر اين مشكلات غلبه كرد تا سازمانها بتوانند در شرايط پيچيده و دشوار، از ابزار قدرتمند پيوست فرهنگي، در اجراي يك كمپين رسانهاي بهرهمند شوند.
پژوهشگر حوزه ارتباطات