• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۶ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3456 -
  • ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۳ بهمن

رسول منتجب‌نيا در گفت‌وگو با «اعتماد»:

با دست بسته هم وارد انتخابات مي‌شويم

    مريم وحيديان/  رسول منتجب‌نيا، قائم‌مقام حزب اعتماد ملي و عضو شوراي سياستگذاري انتخابات اصلاح‌طلبان مانند ديگر چهره‌هاي اين جريان اميدوار است تجديد نظري در بررسي صلاحيت كانديداها انجام شود و عده بيشتري بتوانند نامزد انتخابات شوند تا همه گروه‌هاي سياسي و فكري در جامعه نامزد خود را در تابلوي انتخابات ببينند. او البته معتقد است هدف اول جريان اصلاحات عدم ورود چهره‌هاي تندرو به مجلس است و پس از آن به حضور نماينده‌هاي اصلاح‌طلب و معتدل فكر مي‌كنند. منتجب‌نيا در گفت‌وگويي كه با «اعتماد» داشت گفت كه بر پيماني كه با مردم بسته‌اند استوار هستند و به همين دليل صحنه انتخابات را خالي نمي‌كنند هرچند دست‌شان بسته باشد.
     
  ‌ برخي چهره‌هاي اصلاح‌طلبان اعلام كردند كه تا هفدهم و هجدهم بهمن ماه ليست كانديداهاي تهران را ببندند. در مجموع وضعيت ليست اصلاح‌طلبان چگونه است؟
اولا كانديداهاي اصلاح‌طلب در سطح همه حوزه‌هاي انتخابيه تقريبا به ميزان نود و نه درصد ردصلاحيت شده‌اند و ما اكنون دست‌مان براي بستن ليست خالي است. كانديداهاي مطرح ما كه بنا بود آنها را در ليست قرار دهيم و از آنها حمايت كنيم و وارد عرصه رقابت انتخاباتي شوند ردصلاحيت شده‌اند. لذا ميدان تقريبا از اصلاح‌طلبان خالي و براي اصولگرايان و افراطيون مهيا شده و مي‌توانند در ميدان وارد شوند. اصلاح‌طلبان در مقطع كنوني به‌طور جدي منتظر هستند كه نتيجه بررسي اعتراضات در شوراي نگهبان را مشاهده كنند. اصلاح‌طلبان در انتظار به‌سر مي‌برند كه آيا چهره‌هايي كه مطرح هستند و مي‌توانند انتخابات را پر شور و پر رونق كنند و از ديدگاه ما براي مجلس و كشور مفيد هستند تاييد صلاحيت مي‌شوند يا خير. در صورت تاييدصلاحيت همچون گذشته ما آنها را معرفي مي‌كنيم و وارد صحنه رقابت خواهند شد. مردم نيز هر كدام از دو رقيب را كه مايل بودند وارد مجلس مي‌كنند. اگر چهره‌ها بازنگشتند يا اصلا تجديد نظر نشد يا چهره‌هاي اثرگذار و راي آور بازنگشتند، دست ما خالي مي‌ماند. در اين صورت منتظر هستيم كه به حداقل‌ها اكتفا كنيم. به خاطر ميثاقي كه با شهدا بستيم و همچنين به خاطر پيماني كه با ملت داريم، نبايد به هيچ‌وجه خودمان را كنار بكشيم. بنابراين از صحنه رقابت و فعاليت سياسي كناره‌گيري نمي‌كنيم و ناچار هستيم با دست خالي وارد صحنه شده و به حداقل‌ها اكتفا كنيم. جايي كه كانديدا داريم معرفي كنيم و جايي كه نداريم اعلام كنيم كه كسي براي‌مان باقي نمانده است يا اينكه افراد رده چندم را به مردم معرفي كنيم. در چنين شرايطي رقابتي نامتعادل و غير عادلانه‌اي را شاهد خواهيم بود و چاره‌اي هم نيست كه به همان صورت به صحنه وارد شويم. البته اصلي هست كه در هر دو صورت بدان پافشاري داريم و آن اين است كه بايد تلاش كنيم نيروهاي تندرو و افراطي كه به هيچ‌وجه مصلحت نظام و مردم را نمي‌بينند وارد مجلس نشوند. تمام هم و غم ما بر اين است كه به هر وسيله‌اي نگذاريم نيروهاي تندرو كه سابقه بدي از خود باقي گذاشته‌اند وارد مجلس شوند. اگر بتوانيم نيروهاي موثر و مفيد را به مجلس وارد كنيم كه نهايت مطلوب ما است. در غير اين صورت بايد به نحوي تلاش كنيم كه افراد معتدل وارد مجلس شوند و افراد تندرو و افراطي به خانه ملت راه پيدا نكنند.
  ‌ در ادوار گذشته انتخابات ديده شده كه برخي از كانديداها شب قبل از انتخابات تاييد صلاحيت شده‌اند. درباره اين اتفاق چه راه‌حلي وجود دارد؟ به هر حال اصلاح‌طلبان به‌زودي ليست‌شان را مي‌بندند. آيا بنا است كه عده‌اي در دقيقه نود از ليست خارج شده و انصراف دهند و اين افراد جايگزين شوند؟
قانون براي تاييد صلاحيت‌ها و تبليغات زمان مقرر كرده است. بنابراين قانونگذار اين را لازم ديده است. اين فاصله بايد وجود داشته باشد تا كساني كه بايد مورد حمايت قرار گيرند مشخص باشد و نامزدها بتوانند تبليغ كنند. اينكه بگذارند در لحظات آخر تاييد كنند جفا به شخصي است كه تاييد شده است. شوراي نگهبان و هيات‌هاي نظارت نبايد به اين راضي شوند. در چنين شرايطي فردي وارد ميدان مي‌شود، رقباي آن فرد از ماه‌ها قبل خودشان را آماده كرده‌اند. فضا را مستعد كرده و ارتباط برقرار كرده‌اند اما فرد تاييد شده در لحظات آخر با دست خالي وارد صحنه مي‌شود.  
  ‌ چه كاري مي‌توان انجام داد تا چنين ظلمي رخ ندهد؟
اگر چنين اتفاقي بيفتد بايد به سرعت مردم را آگاه كرد. درست است كه چنين نامزدي فرصت تبليغات و ايجاد ارتباط نداشته است اما وارد صحنه شده است. همه بايد در اين زمينه تلاش كنند. امروز رسانه‌هاي مجازي بسيار قدرتمند و موثر هستند و مي‌توانند در يك ساعت گزارش و خبري را به نقاط مختلف كشور منتقل و منتشر كنند. در اين صورت بايد همه بسيج شوند و اين فرد را حمايت كنند.
  ‌ در صورتي كه بنا باشد از نيروهاي رده‌چندم اصلاح‌طلب استفاده شود چه فاكتورهايي براي شناسايي اين افراد وجود دارد؟ در حال حاضر از افراد خواسته شده كه رزومه خود را ارايه كنند. چه فاكتورهايي هست كه هويت اصلاح‌طلبي افراد سنجيده شود؟
در شوراي عالي سياستگذاري معيارها و شاخصه‌هايي براي كساني كه مورد حمايت اصلاح‌طلبان قرار مي‌گيرند، تعيين شده است. اگر در رده بالا افراد تاييد صلاحيت نشوند نيز بايد به‌طور نسبي شاخصه‌هاي لازم را داشته باشند و بتوانند بر اساس آن انتخاب شده و به مردم معرفي شوند.
  ‌ پايگاه اجتماعي جريان اصلاحات بعد از ردصلاحيت‌ها ممكن است دچار ياس شود. چه راهكاري براي ترغيب مردم به راي دادن وجود دارد؟
قطعا ردصلاحيت‌هاي گسترده تاثير منفي در روحيه مردم داشته و خواهد داشت كه اميدواريم جبران شود اما در عين حال بايد تلاش كنيم به طرق مختلف به مردم بگوييم كه دلسردي و نااميدي هيچ نفع و نتيجه‌اي نداشته و نخواهد داشت. ما از بي‌تفاوتي سودي نبرده‌ايم و در آينده نيز سودي نخواهيم برد. چه بسا رقيب ما درصدد باشد كه دلسردي در مردم ايجاد كنند. چرا كه پيروزي آنها در كناره‌گيري مردم است. پيروزي جناح مقابل در غيبت مردم رخ مي‌دهد. اگر مردم مشاركت حداكثري داشته باشند، كانديداهاي مردمي‌تر و مورد علاقه مردم راي مي‌آورند. مردم به اصلاح‌طلبان گرايش بيشتري دارند. لذا بايد از طرق مختلف، در تبليغات و رسانه به مردم اميد دهيم و بگوييم كه اگر شما نتوانستيد صددرصد كانديداهاي مورد نظرتان را وارد رقابت كنيد هر چند درصدي كه هستند را حمايت كنيد تا راي بياورند و نقطه مقابل آن افراطي‌ها وارد مجلس دهم نشوند. مردم دو هدف بايد داشته باشند. يكي اينكه جلوي ورود افراطي‌ها را به مجلس بگيرند و سپس افراد اصلاح‌طلب و معتدل را به مجلس و خبرگان بفرستند.
  ‌ آيا ليست اصلاح‌طلبان در حضور مردم پاي صندوق‌هاي راي مي‌تواند اثر گذار باشد؟
قطعا ليست موثر مي‌تواند در شور و هيجان ايجاد كردن بين مردم اثر داشته باشد. در مجلس خبرگان رهبري اگر سيد‌حسن خميني تاييد صلاحيت مي‌شد، شور و ولوله‌اي در صف كشور به وجود مي‌آورد و براي نخستين بار مشاركت فوق‌العاده مردم پاي صندوق‌هاي راي محقق مي‌شد. افراد برجسته موثر هستند. اگر افراد غيرراي‌آور در ليست باشند چندان انگيزه‌اي در مردم ايجاد نمي‌كند. برخي افراد محبوبيت دارند، مورد علاقه مردم هستند و حضورشان در انتخابات مي‌تواند شور و هيجاني ايجاد كند. هر چه ليست قوي‌تر باشد و افراد مردمي‌تر در آن باشند مشاركت مردمي افزايش خواهد يافت.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون