بريدن اعضاي بدن زن در آلمان؛ محاكمه در تهران
حكم مرد شكنجهگر چه خواهد بود؟
برادر شاكي به «اعتماد»: متهم براي همه خطرناك است
اعتماد| مرد ايراني ساكن آلمان كه پس از بريدن اعضاي بدن زن هموطن خود به ايران گريخته بود، پس از دستگيري از سوي پليس، براي سومين بار در دادگاه كيفري استان تهران محاكمه شد. متهم، عبدالله 48 ساله مشهور به اميد است كه علاوه بر اتهام ايراد جرح عمدي با چاقو، به شروع قتل عمدي، تجاوز به شاكي، ورود به زور به خانه شاكي و آزار كودك خردسال او نيز متهم شده است.
متهم كه قبل از فرار به ايران در كشور آلمان زندگي ميكرد، 9 آبان 91 به خانه بنفشه، شاكي، در برلين رفت و پس از بستن دست و پاي او با نوار چسب، چاقويي تيز از آشپزخانه برداشت و چند عضو صورت و بدنش را بريد. هنگام وقوع جرم، آرميتا، دختر 9 ساله بنفشه نيز در خانه بود و متهم براي جلوگيري از كمك او به مادرش و خبر كردن همسايهها، دست و پاي او را نيز بسته و در اتاقي حبس كرده بود.
عبدالله در بازجوييها مدعي دوستي و زندگي مشترك با بنفشه شده اما او اين موضوع را رد كرده است. براساس كيفرخواست صادره از سوي دادستاني، متهم پس از شكنجه شاكي، با پرواز شبانه به تركيه گريخت و از راه زميني وارد ايران شد اما پس از تشكيل پرونده در پليس آلمان و كشيده شدن دايره تحقيقات به پليس ايران، مخفيگاهش شناسايي و در عملياتي ضربتي به دام ماموران افتاد. او پيش از اين دو بار در شعبه 113 وقت دادگاه كيفري استان تهران مورد محاكمه قرار گرفت اما هر بار به دليل عدم حضور شاكي، بدون دريافت حكم قطعي، به زندان بازگشت. پليس آلمان رسيدگي به پرونده اين حادثه را زماني آغاز كرد كه شاكي پس از فرار متهم، موفق شد به سختي خود را به پنجره خانهاش برساند و همسايهها را باخبر كند. زن 39 ساله در هيچ كدام از سه دادگاه رسيدگي به پرونده به دليل آنچه «احتمال قطع حمايتهاي پليس اجتماعي آلمان» ياد كرده است، حضور نيافته و وكيل او شكايتش را پيگيري ميكند.
بنفشه كه در دو سال اخير بارها تحت عمل جراحي قرار گرفته و دخترش نيز به دليل آسيب روحي وارده تحت درمان روانپزشك است، در دو دادگاه قبلي از طريق وكيلش، تقاضاي قصاص متهم را خواستار شده بود اما به دليل عدم حضورش در ايران و معاينه نشدن از سوي پزشكي قانوني، امكان تشخيص عملي بودن قصاص متهم فراهم نشد تا سرانجام تقاضاي بنفشه از قصاص به ديه تغيير كند.
صبح ديروز سومين جلسه رسيدگي به پرونده در شعبه دهم دادگاه كيفري استان تهران به رياست قاضي محمدباقر قربانزاده و در حضور دو مستشار، در حالي برگزار شد كه وكيل شاكي در غياب موكلش بار ديگر تقاضاي ديه را تكرار كرد و خواستار صدور حكم عادلانه شد. پس از او نوبت به متهم رسيد. عبدالله در همان ابتدا با خواندن نامهاي كوتاه از خانواده شاكي تقاضاي بخشش كرد اما در ادامه از پنج اتهام ايراد جرح عمدي با چاقو، شروع قتل عمدي، تجاوز به شاكي، ورود به زور به خانه شاكي و كودكآزاري، تنها، اتهام ايراد جرح عمدي با چاقو را پذيرفت. او در شرح حادثه گفت: «من و شاكي در فيسبوك با هم آشنا شديم. پس از مدتي ارتباطمان قويتر شد تا آنجا كه خانهاي گرفتيم و زندگي مشتركمان را شروع كرديم. آرميتا هم با ما زندگي ميكرد. روز حادثه، صبح زود از خانه بيرون رفتم تا وسيله بخرم. وقتي برگشتم، كليد را انداختم و در را باز كردم. به آشپزخانه رفتم تا وسايل را سرجايشان بگذارم اما ناگهان، صداي مردي غريبه را در خانه شنيدم. سريع خودم را به هال رساندم و مرد غريبه را در وضعيت نامناسبي ديدم. وقتي او فرار كرد، به اتاق بنفشه رفتم و با او درگير شدم. وقتي درگيريمان بالا گرفت، او را كتك زدم و با چسب دست و پايش را بستم. پس از آن سراغ آرميتا رفتم. دست و پاي او را هم بستم تا نتواند دخالت كند. پس از آن دوباره سراغ بنفشه رفتم و چند عضو بدنش را با چاقو بريدم. پس از آن هم به تركيه فرار كردم و به ايران آمدم. من و بنفشه و آرميتا با هم زندگي ميكرديم و هيچ ورود به زور به خانهاي در كار نبود.»متهم پيش از اين در بازجوييها اعتراف كرده بود كه براي جلوگيري از كمك آرميتا به مادرش، يكي از كمد ديواريها را جلوي در اتاقش گذاشت و دختر 9 ساله را حبس كرد. او اما در دادگاه اين موضوع را رد كرد و گفت: «من كمد را جلوي راه گذاشتم تا بنفشه و آرميتا ديرتر بتوانند از خانه خارج شوند. آن لحظه فقط به فرار فكر ميكردم. فكرش را هم نميكردم كار به اينجا بكشد.» در ادامه جلسه، رسيدگي به اتهام تجاوز متهم به شكل غيرعلني برگزار شد. به گفته قاضي قربانزاده، رييس دادگاه، متهم تصاويري در رد اتهام تجاوز ارايه كرده كه باعث تشكيك وكيل شاكي و منجر به تقاضاي او مبني بر رسيدگي به پرونده در زمان ديگري شده است. جلسه بعدي رسيدگي به پرونده در آيندهاي نزديك برگزار خواهد شد.
اعدام ميخواهيم
پس از اين حادثه شرايط خواهر و خواهرزادهتان چگونه است؟
آرميتا به خاطر آسيبهاي وارده از حادثه، تحت نظر روانپزشك قرار دارد. خواهرم هم اوايل وقوع جرم، چند ماه بستري بود و الان هم مدام عمل جراحي انجام ميدهد.
خواهرتان توانسته آن روز را فراموش كند؟
فكر نكنم هيچوقت بتواند آن اتفاق را فراموش كند. زندگيشان به تمامي تحت تاثير قرار گرفته. آن زمان خواهرم داشت كار و زندگياش را ميكرد.
علت عدم حضور خواهرتان در جلسههاي رسيدگي به پرونده چيست؟
بنفشه در آلمان تحت حمايت پليس اجتماعي است و به دليل نگراني از قطع اين حمايتها در صورت بروز وقفه، تا به حال به ايران نيامده است.
شاكي با متهم ارتباط صميمانهاي داشت؟
من دقيقا نميدانم. خودش ميگفت آنقدر قيافه متهم مظلوم بود كه او اصلا فكرش را هم نميكرد كه اين كار را با او بكند.
فكر ميكنيد حكم عادلانه براي متهم چه باشد؟
اعدام ميخواهيم، متهم براي همه خطرناك است.