طرح ملي كاهش مصرف نمك در كشور اجرا ميشود
نمك از هرويين تلفات بيشتري ميگيرد
اعتماد| در حالي كه براي ترويج فرهنگ كاهش مصرف نمك، طرح بسيج ملي كاهش مصرف نمك طي روزهاي ششم دي تا 15 بهمن ماه با هدف اطلاعرساني، فرهنگسازي و اصلاح الگوي مصرف مواد غذايي مردم در سراسر كشور اجرا ميشود، شهرام رفيعيفر، مديركل دفتر آموزش و تحقيقات وزارت بهداشت گفت: نمك نسبت به هرويين تلفات بيشتري ميگيرد اما تمام توجهها به مقابله با هرويين است. همچنين زهرا عبداللهي، مديركل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: نمك دريا كه فاقد مجوزهاي بهداشتي است حاوي فلزات سنگين مانند سرب و كادميوم است و يد كافي ندارد اما متاسفانه شكايت وزارت بهداشت از تهيه و توزيعكننده نمك دريا يك سال است كه به نتيجه نرسيده و حتي اين ماده مضر در تلويزيون تبليغ ميشود. وي با بيان اينكه 20 درصد افراد 15 تا 64 ساله كشور فشار خون دارند، گفت: از هر 10 نفر شهروند 45 تا 65 ساله سه نفر فشار خون بالا دارند و يكي از عوامل مهم ابتلا به سرطان معده و پوكي استخوان مصرف نمك به شمار ميرود. به گفته وي آييننامه منع تبليغات غذاهاي پرنمك، چرب و شيرين در سطح بينالمللي آماده شده است كه تبليغات مواد غذايي حاوي اين سه ماده را ممنوع اعلام كرده است. وي همچنين از بازنگري در استاندارد ميزان نمك و شكر در رب گوجه، پنير و نانهاي صنعتي و سنتي خبر داد و گفت: طبق اين آيين نامه ميزان نمك مجاز در اين مواد غذايي كاهش پيدا ميكند. علي اكبر سياري، معاون بهداشت وزارت بهداشت هم هشدار داد: 10 ميليون نفر در كشور به علت مصرف نمك فشار خون بالا دارند و هر سال ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر به علت فشار خون فوت ميكنند. متاسفانه سال به سال به تعداد افراد دياليزي و سكتههاي قلبي افزوده ميشود كه اين مساله رابطه مستقيمي با مصرف نمك دارد. 47 ميليون نفر در كشور غذاي ناسالم مصرف ميكنند كه اين غذاهاي ناسالم حاوي نمك هستند يا فاقد ميوه و سبزيجات محسوب ميشوند. سياري افزود: كاهش مصرف شش گرم نمك در روز 24 درصد سكته مغزي، 18 درصد سكته قلبي و 5/2ميليون مرگ را كاهش ميدهد.