درخواست وزير كشور از شوراي نگهبان:
مردم به گفتمان راي دادند نه به اشخاص
گروه سياسي| در شرايطي كه اصلاحطلبان با چهرههايي كاملا ناشناخته توانستند تمام كرسيهاي تهران را از آن خود كنند و حتي سرشناسترين چهره اصولگرايان هم در راه يافتن به مجلس ناكام ماند شايد بتوان به اعتبار اين جمله وزير كشور تكيه كرد كه «مردم به گفتمان راي دادند نه اشخاص». اين همان نقطهاي است كه حسن روحاني هم بعد از مشخص شدن نتيجه انتخابات بارها بر آن تاكيد كرد. پرونده انتخابات اگرچه هنوز در برخي شهرها باز است و دور دوم نتيجه را مشخص خواهد كرد اما نتيجه شگفت آور پايتخت براي بسياري پيامي بود كه بايد از اين انتخابات ميگرفتند، پيامي كه به قدري قدرتمند و صريح بود كه رييسجمهور در آخرين نشست خبرياش با خنده گفت: مردم تهران كار را يكسره كردند. در چنين شرايطي حالا كه پرونده انتخابات بسته شده است عبدالرضا رحماني فضلي ميگويد: شوراي نگهبان بايد صحت انتخابات را در حوزههاي مختلف تاييد نهايي كند كه اميدواريم اين كار زودتر انجام شود، لذا شايد زمانبر شدن اين پروسه خيلي مناسب نباشد. وزير كشور مهمترين ماموريت خود را به انجام رساند، بسياري هم به عملكردش نمره قبولي دادند، حالا منتظر است تا شوراي نگهبان هم مهر تاييد بر كارنامهاش بزند. اين در حالي است كه سخنگوي شوراي نگهبان خبر از تاييد سلامت انتخابات در 54 حوزه داده و ميگويد: در جلسه شوراي نگهبان صحت انتخابات در 54 حوزه انتخابيه را مورد بررسي قرار داديم و انشاءالله نتيجه نهايي را تا پايان مهلت رسيدگي اعلام ميكنيم.
نتيجه را مردم رقم زدند
به گزارش ايسنا عبدالرضا رحماني فضلي صبح روز شنبه در نشست استانداران سراسر كشور افزود: انتخابات رياستجمهوري فضاي غالب در حوزه سياست داخلي است و در مهرماه سال بعد كليد انتخابات رياستجمهوري در حوزه اجرايي رقم زده خواهد شد و كار هيات اجرايي را شروع ميكنيم. وي با بيان اينكه «بنده هميشه مطرح كردهام كه مردم در انتخابات اخير به گفتمان راي دادند نه به اشخاص» اظهار كرد: بازتاب انتخابات براي همه از جمله مردم و گروههاي سياسي راضيكننده بود؛ چراكه نتيجه انتخابات ربطي به وزارت كشور و شوراي نگهبان ندارد و نتيجه را مردم رقم زدند. وي گفت: شوراي نگهبان بايد صحت انتخابات را در حوزههاي مختلف تاييد نهايي كند كه اميدواريم اين كار زودتر انجام شود، لذا شايد زمانبر شدن اين پروسه خيلي مناسب نباشد. وزير كشور ضمن تشريح عملكرد اين وزارتخانه در سال 94 گفت: با همه اتفاقاتي كه در بخشهاي داخلي و بينالمللي با آنها مواجه بوديم و در سالي كه توسط رهبري همدلي و همزباني نام داشت، ما تجلي همدلي و همزباني را در برگزاري انتخابات، رضايتمندي رهبري، مردم، احزاب و گروهها، افراد و اشخاص و نامزدهاي انتخابات ديديم و خداوند توفيق داد كه موضوع همدلي و همزباني را تحقق عملي ببخشيم. وي با بيان اينكه «استانداران تلاش مضاعفي را در اين بخش داشتهاند» گفت: كانديداها، احزاب، حاميان آنها، مردم و دستگاههاي نظارتي در وزارت كشور ناظر بودند، به اندازه تعداد انگشتان دست هم براي اعتراضات و تقاضاي رسيدگي نداشتيم. وي با بيان اينكه «برگزاري انتخابات جزو اولويتهاي برنامهريزي شده وزارت كشور بود»، گفت: در بحث ثبتنام حدود
12 هزار نفر ثبتنام كردند و ما در بررسي صلاحيتها مبتني بر قانون عمل كرديم، در تاييد صلاحيتها از چهار دستگاه استعلام گرفتيم كه حدود 83 درصد يعني 10 هزار نفر سوابق چنداني نداشتند اما از نظر هيات اجرايي داراي صلاحيت بودند كه ما در اين مورد تفاوتهايي با شوراي نگهبان داشتيم. وزير كشور همچنين اظهار كرد: در شمارش آرا و اعلام نتايج هم تمام تلاش خود را به كار برديم و در تهران يك روز زودتر از دورههاي قبل نتيجه را اعلام كرديم؛ لذا آنچه در راديو تلويزيون براي بيان نتايج اعلام كرديم مورد توافق هياتهاي اجرايي و نظارت بود. وي در ادامه با اشاره به اينكه «مردم به گفتمان راي دادند» گفت: به عنوان مثال از ليست تهران موسوم به ليست اميد (اصلاحطلبان) اشخاصي هستند كه حداقل بنده 18 نفر از آنها را نميشناسم، البته در ليست اصولگرايان همچنين افرادي ولو كمتر بودند اما مردم به گفتمان راي دادند و ما بايد قدردان باشيم و مقدمات را براي تشكيل مجلس دهم آماده كنيم. وي در ادامه با تاكيد بر جدي گرفتن ستاد اقتصاد مقاومتي و تحقق آن توسط استانداران، به مساله برجام نيز اشاره كرد و گفت: برجام تسهيلكننده است و ما بايد از پتانسيلهاي آن استفاده كنيم. تصويب برجام به معناي رفع مشكلات نيست بلكه كمككننده است و ما بايد از امكانات تسهيلكنندگي برجام استفاده كنيم. وزير كشور در ادامه با بيان اينكه «امسال فاجعه منا در حج هم اتفاق افتاد كه راهبري اين موضوع بر عهده وزارت كشور بود» گفت: با توجه به اتفاقاتي كه افتاد دغدغههايي كه خانوادهها داشتند و التهاباتي كه در داخل كشور وجود داشت خوشبختانه با تدبيري كه صورت گرفت توانستيم موضوع را جمع كرده و پيگيري قانوني حقوقي از اين مساله انجام شد. وي برگزاري مراسم اربعين را از ديگر مسووليتها و اقدامات وزارت كشور عنوان كرد و افزود: سال قبل مساله اربعين به دلايل امنيتي به وزارت كشور داده شده بود و امسال بنا نبود كه وزارت كشور متولي شود اما با واقعه منا و مسالهاي كه پيش آمد دستور داده شد كه متولي اين موضوع وزارت كشور باشد و ما يك ماه ونيم فرصت داشتيم كه به نحو احسن برنامهريزيها و كارها را عملياتي كنيم. وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه موضوع مبارزه با مواد مخدر و اعتياد از مسائلي است كه رهبري بر آن تاكيد كردهاند، گفت: اراده وزارت كشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر اين است كه فرمايشات رهبري را عملياتي كرده و موضوع مبارزه با مواد مخدر را به طور ويژه پيگيري كنيم. وزير كشور همچنين در تكريم ارباب رجوع در نظام اداري و دستگاهها تاكيد كرد و افزود: در سال 94 به دليل كمبود اعتبارات منابع ماليات ارزش افزوده شهرداريها كمتر اختصاص يافت كه اميدواريم در حوزه ساختمان در سال 95 با تخصيص اعتبارات رونق خوبي داشته باشيم.