• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3488 -
  • ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۴ اسفند

بايد پذيرفت كره شمالي يك قدرت هسته‌اي است

بنت رامبرگ/

 

واشنگتن و متحدانش با كره شمالي چه مي‌كنند؟ در ماه ژانويه، پيونگ يانگ چهارمين بمب هسته‌اي خود را آزمايش كرد. ماه فوريه براي توسعه موشك‌هاي بالستيك فراقاره‌اي ماهواره خود را براي جمع‌آوري اطلاعات به فضا فرستاد. در همين حال، مهندسان كره شمالي ساخت تسليحاتي كه در سال‌هاي آينده مي‌توانند ده‌ها تن بمب هسته‌اي را حمل كنند، آغاز كرده‌اند. واكنش بين‌المللي همچنان بي‌اثر است. شوراي امنيت سازمان ملل به تازگي دور جديدي از تحريم‌ها را در واكنش به اين اقدامات كره شمالي تصويب كرده است. اين تحريم‌ها با نظارت بر تجارت كره شمالي از داخل به خارج اين كشور، مانع قاچاق و صادرات جت و سوخت موشك به پيونگ يانگ شده و توانايي كره شمالي براي انجام معاملات مالي بين‌المللي را مسدود و صادرات زغال سنگ و مواد معدني كره شمالي را ممنوع مي‌كند. اما اين تحريم‌ها كافي نيست. حتي با تركيب تحريم قبلي، موجب لغو حركت هسته‌اي كره شمالي نمي‌شود. براي اين كار خيلي دير است.
اول اينكه، پيونگ يانگ براي اينكه وارد باشگاه هسته‌اي جهان شود خيلي سرمايه‌گذاري كرده است و تاكنون به بلوغ برنامه هسته‌اي كه از طريق ارعاب و وحشت يك عامل بازدارنده اتمي است، دست يافته است. دوم اينكه، تاريخ بارها و بارها نشان داده كه حتي اگر تحريم‌ها بطور كامل به اجرا گذاشته شود، بعيد است كه كره شمالي را به اندازه كافي تحت فشار قرار دهد. واشنگتن و متحدانش بايد بدانند كه زمان تغيير كرده است.
انطباق با اين واقعيت شروع شده است. كره جنوبي متعهد به افزايش بودجه نظامي و نوسازي نيروهاي متعارف خود شده است. اين كشور همچنين استقرار موشك دوربرد زمين به زمين و خريد جنگنده‌هاي اف-35 ايالات متحده را آغاز كرده است. سئول در حال مذاكره با واشنگتن در مورد نصب سيستم دفاع موشكي پيشرفته در ارتفاع بالا است.
با اين حال بسياري در كره جنوبي هنوز هم مي‌ترسند كه قدرت نظامي سئول كافي نخواهد بود. برخي از قانونگذاران محافظه‌كار در داخل و خارج از دولت خواستار هسته‌اي شدن شده‌اند. سئول مي‌خواهد همان راهي را برود كه اتحاد جماهير شوروي، انگليس، فرانسه و پاكستان در واكنش به دشمنان هسته‌اي در پيش گرفتند. اما هر گونه حركت كره جنوبي براي نقض پيمان منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي با واكنش سرسختانه واشنگتن روبه‌رو مي‌شود.
علاوه بر اين، هسته‌اي شدن كره جنوبي با چالش‌هاي زيادي روبه‌رو مي‌شود. اگرچه اين كشور داراي ظرفيت‌هاي فني براي ساخت يك بمب است، اما ساخت دستگاه پرتاب و مارشال عامل بازدارنده موثر، يا استفاده از اين دكترين سال‌ها مي‌تواند طول بكشد. همچنين اين تلاش مي‌تواند خشم چين را به همراه داشته باشد و اين سوال را به وجود مي‌آورد كه پس از پايان جنگ سرد در سال 1991، آيا حمايت واشنگتن از هسته‌اي شدن كره جنوبي، ايده خوبي براي ايالات متحده است؟
پس از آن، موضوع پاسخ پكن است. بازگرداندن بمب به خاك كره جنوبي، بي‌درنگ يك شكاف بزرگ در روابط چين و ايالات متحده ايجاد مي‌كند. بنابراين اين سوال همچنان سزاوار بحث‌هاي عمومي قوي در ايالات متحده و كره جنوبي است؛ آيا وقت آن نشده كه ايالات متحده بپذيرد كره شمالي تغيير نمي‌كند. يعني كره شمالي يك كشور مسلح به سلاح هسته‌اي است و بايد با استقرار دفاتر رسمي رابط در پايتخت‌هاي دو كشور وضع موجود را حفظ كرد و با ارتباط چهره به چهره دايم خطر جنگ را از بين برد.
منبع: رويترز

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون