• ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۶ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3527 -
  • ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت

محمدرضا باهنر از ظرفيت‌هاي علي لاريجاني مي‌گويد

دم دوباره به رابطه سرد «رييس» و «نايب‌رييس»

مهشيد ستوده

بهترين اعتراف را در مورد خودش شايد هفت سال پيش كرده بود. در روزهاي ناآرام 88 و در نهمين روز از شهريور همان سال كه محمود احمدي‌نژاد كابينه‌اش را معرفي كرده بود. اينكه به عنوان مخالف كلي كابينه از پله‌هاي جايگاه سخنران مجلس بالا برود شايد به فكر كسي خطور نمي‌كرد. همانجا بود كه گفت: « در آيين‌نامه داخلي مجلس آمده است كه يا بايد مخالف بود يا موافق. سخت است به عنوان مخالف سخن بگويم، اما اگر خاكستري در آيين‌نامه بود من هم به عنوان خاكستري صحبت مي‌كردم.» اين تكليف همه سال‌هاي محمدرضا باهنر در پارلماني بود كه سال گذشته ترجيح داد ديگر در آن نماند. «خاكستري بازي كردن »خاصيت محمدرضا باهنري است كه خوب مي‌دانسته در كدام شرايط مخالف باشد و در كدام شرايط موافق. رابطه ويژه‌اش با علي لاريجاني در مجلس نهم اما شكل ديگري به خود گرفت. اگر در مجلس هشتم به علي لاريجاني بسيار نزديك بود كه مخالفان لاريجاني در فراكسيون اصولگرايان براي رويارويي با او شهاب‌الدين صدر را كانديداي نايب‌رييسي مجلس كنند كار در مجلس نهم به جايي رسيد كه حاميان لاريجاني به دنبال كنار گذاشتن او بودند. باهنر اين سال‌ها هرچند كه علقه خاصي به كار تشكيلاتي داشته است و در تلاش بوده تا همواره اصولگرايان را زير يك سقف جمع كند اما ويژگي‌هاي جالبي دارد كه در ميان كمتر سياستمدار اصولگرايي ديده مي‌شود. اصلاح‌طلبان خوب مي‌دانند كه شايد از معدود چهره‌هاي حزبي اصولگرايان همين باهنر است؛باهنري كه مي‌دانند سال‌ها در پارلمان بوده و بيرون از پارلمان هم همواره دنبال كار سياسي حزبي بوده است. حالا همين باهنر كه شايد در تمام اين سه سال روي كار آمدن دولت حسن روحاني رابطه‌اش با علي لاريجاني شكل جديدي به خود گرفته است، از ويژگي‌هاي ممتاز او مي‌گويد. رابطه علي لاريجاني و محمدرضا باهنر تا همين چند سال پيش يك نقطه مشترك داشت. نقطه‌اي كه «مخالفت با احمدي‌نژاد» نام داشت. انتخابات رياست‌جمهوري كه برگزار شد اين نقطه مشترك ديگر معني نداشت. علي لاريجاني اما از همان روزهاي ابتدايي شروع كار حسن روحاني بنا را بر همراهي گذاشت.

همراهي‌هايي كه در عرصه كابينه و برجام اوج خود را نشان داد. همين همراهي‌ها در كنار ساير مواضع او شايد به مذاق خيلي از اصولگرايان از جمله محمدرضا باهنر خوش نيامد. روابط آقاي رييس و آقاي نايب‌رييس ديگر به گرمي گذشته نبود.اين گرم نبودن درست آنجايي مشخص شد كه محمدرضا باهنر در انتخابات ثبت نام نكرد و علي لاريجاني به اين مساله توجهي نشان نداد. كمي آن طرف‌تر اما كاظم جلالي كه در اين سه سال از او همواره به عنوان گزينه نايب‌رييسي مجلس ياد مي‌شد به محض ثبت نام نكردن در انتخابات با واكنش صريح علي لاريجاني و اصرار او مواجه شد. محمدرضا باهنر اما هيچ‌وقت به اين تغيير روابطش با لاريجاني اشاره نكرد و به رسم سبك هميشگي‌اش تلاش كرد تا آن را كمرنگ هم جلوه دهد. علي لاريجاني اما حالا بازي را كه بسياري از اصولگرايان و حتي شايد خود باهنر براي او «باخته» مي‌دانستند «برده» است. بردي كه شايد هيچ كدام از اصولگرايان تصورش را نمي‌كردند .پيش‌بيني هم نمي‌كردند كه گزينه‌هاي‌شان به مجلس راه نيابند. خيلي از اصولگرايان از برد لاريجاني حالا باخبر هستند. حتي آنهايي كه سال‌هاي مجلس نهم را تلاش كردند تا از هر طريق او را از صندلي رياست براي مجلس بعدي پايين بكشند و حتي خودشان ديگر در اين
 مجلس نيستند. حالا اصولگرايان در انتخاب ميان بد و بدتر قرار دارند. خيلي‌هاشان تمايل آنچناني به ادامه رياست لاريجاني در مجلس دهم نداشتند اما برد حداكثري اصلاح‌طلبان اين‌بار آنها را برآن داشته است تا براي نخستين بار در اين سال‌هاي اخير از وحدت نكردن دوري كنند و گزينه اصلي‌شان علي لاريجاني باشد. ديروز محمدرضا باهنر هم از ظرفيت‌هاي علي لاريجاني گفت. او را ميانه‌رو دانست كه طبيعي است از طرف كندروها و تندروها با ضربه مواجه شود. از خدمات علي لاريجاني به دولت در عرصه كابينه و برجام گفت تا به سبك هميشگي‌اش هم به نعل زده باشد و هم به ميخ. تعاريفي كه بدون شك انتظار آن فقط از خود محمدرضا باهنر مي‌رفت.
 محمدرضا باهنر در اين مورد گفت: من در طول حضورم در مجلس در خدمت بسياري از روساي مجالس بودم كه طبيعتا هر كدام نقاط ضعف و قوتي دارند اما در مجموع فكر مي‌كنم آقاي لاريجاني در دو دوره گذشته كه رياست مجلس را بر عهده داشتند اقتدار خوبي را از خود نشان دادند. به گزارش ايسنا، وي افزود: عملكرد آقاي لاريجاني بر رياست مجلس عملكرد موفقي در سطح كلان كشور بود و باعث شد موقعيت قوه مقننه در اداره امور كشور خصوصا در مساله برجام، هماهنگي با دولت و رصد كردن برخي اشكالات دولت موقعيت ممتازي باشد و مجموعا‌ ايشان جزو رييس مجالسي است كه نمره خوبي در بحث رياست دارد. نايب‌رييس مجلس با اشاره به نقش ويژه علي لاريجاني در روند بررسي و تصويب برنامه‌هاي توسعه، انتخاب كابينه يازدهم و موضوع برجام، اضافه كرد: طبيعتا كسي كه حد وسط قرار مي‌گيرد هم از سوي تندروها و هم از سوي كندروها مورد نقد قرار مي‌گيرد اما مهم اين است كه بتواند رهبري‌اش را به درستي انجام دهد و آقاي لاريجاني در اين زمينه موفق عمل كرده است. وي در پايان با اشاره به گرايش برخي اصلاح‌طلبان به رياست علي لاريجاني در مجلس دهم نيز تصريح كرد: «البته اين موضوع بستگي به نحوه تصميم‌گيري نمايندگان مجلس دهم خواهد داشت، اما من فكر مي‌كنم اكثرا ‌ايشان را مدير لايقي براي اداره مجلس و مايه عزت مجلس مي‌دانند.»

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون