• ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۶ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3585 -
  • ۱۳۹۵ چهارشنبه ۶ مرداد

نامزد حزبي موتلفه در انتخابات 96چه كسي خواهد بود؟

حميدرضا ترقي از تاسيس شوراي بررسي مسائل انتخابات در معاونت سياسي موتلفه خبر داده است

 

 اگر روزگاري موتلفه اسلامي، سرنوشت جناح راست را تدوين و تعيين و در بزنگاه‌هاي انتخاباتي مشخص مي‌كرد نام چه كسي از كدام گروه در ليست انتخاباتي جناح راست باشد حالا قريب به 10 سالي است كه اين چرخه، معكوس شده و اين موتلفه‌اي‌ها هستند كه در جناح راست هر چه بيشتر تلاش مي‌كنند، كمتر حرف شان خريده و خواسته شان، اجابت مي‌شود. موتلفه‌اي‌ها البته هيچگاه لب به انتقاد علني از اين وضعيت نگشودند و در قبال همه بدعهدي‌هاي نو اصولگرايان سكوت كردند و هرگز اين روزه سكوت خود را نشكستند تا فرآيند وحدت اصولگرايي با دست انداز مواجه نشود. همين است كه اگر در انتخابات مجلس هفتم يا هشتم نام دبيركل و قائم مقام دبيركل‌شان در ليست انتخاباتي اصولگرايان جايي پيدا نمي‌كند، آنها باز هم بر طبل همكاري و همياري اصولگرايان مي‌كوبند و ساز مخالفت نمي‌زنند. در اين
 10 سال گذشته كه نو‌اصولگرايان ظهور كردند و همزمان با اين ظهور، راستگرايان سنتي در سرازيري افول افتادند تنها يك بار قرعه به نام شان افتاد تا سه سهم از ليست 30نفره انتخاباتي اصولگرايان داشته باشند. هرچند چراغ سبز نو اصولگرايان براي قرار گرفتن اسامي محمد نبي حبيبي، يحيي آل‌اسحاق و فاطمه رهبر ديگر هيچ فايده‌اي براي آنان نداشت چرا كه سونامي مشاركت حداكثري مردم تهران در انتخابات مجلس دهم كار را براي اصولگرايان يكسره كرد تا حتي غلامعلي حداد عادل به عنوان سرليست انتخاباتي اصولگرايان هم به رتبه‌اي بهتر از سي‌و‌يكمي در اين انتخابات دست نيابد. موتلفه‌اي‌ها البته پيش از همه حرف و حديث‌هاي انتخابات مجلس دهم و در انتخابت رياست‌جمهوري سعي كردند تا با كانديداي حزبي وارد عرصه انتخابات شوند. آنان با معرفي يحيي آل‌اسحاق سعي كردند تا بار ديگر وزن سياسي موتلفه را به رخ قوم سياستمدار بكشانند. كانديداتوري آل‌اسحاق كه به نظر مي‌رسيد به راحتي تاييد صلاحيت مي‌شود بستر مناسبي بود تا اهداف و شعارهاي موتلفه يك بار ديگر در جامعه منعكس شود اما موتلفه‌اي‌ها بازهم در اين انتخابات مجبور شدند تا از كانديداي حزبي شان صرف نظر كنند، چرا كه از بين ائتلافي كه آل‌اسحاق به عضويت آن در آمده بود و متشكل از منوچهر متكي، محمد حسن ابوترابي، مصطفي پور محمدي و محمدرضا باهنر بود تصميم نهايي بر اساس حكم مرحوم آيت‌الله مهدوي‌كني در حمايت از ابوترابي گرفته شد، اگرچه عدم احراز صلاحيت ابوترابي از سوي شوراي نگهبان باعث شد تا همه رفت و آمدهاي ائتلاف پنج نفره، «هيچ» شود. پس از اين اتفاق بود كه تعداد زيادي از كادر تشكيلاتي حزب موتلفه نسبت به نحوه تصميم‌گيري‌هاي انتخاباتي مقام‌هاي ارشد اين حزب اعتراض كردند. اين عناصر تشكيلاتي معتقد بودند كه آل‌اسحاق براي انتخابات رياست‌جمهوري توانايي دريافت تاييد صلاحيت از شوراي نگهبان را بر خلاف ابوترابي داشته و حتي اگر وي در انتخابات راي قابل توجهي هم كسب نمي‌كرد مي‌توانست بلندگوي تبليغاتي خوبي براي موتلفه در مناظره‌هاي انتخاباتي و به ويژه مناظره‌هاي تلويزيوني باشد. با وجود اين اتفاق، حزب موتلفه تصميم گرفت تا از علي اكبر ولايتي در انتخابات رياست‌جمهوري حمايت كند. از سوي ديگر يحيي آل‌اسحاق از اين رفتار مديران حزب موتلفه گلايه مند شد تا اين روزها با صراحت اعلام كند كه: «ديگر عضو هيچ گروه سياسي‌اي نيست» اين جمله كوتاه آل‌اسحاق حاكي از آن است كه موتلفه اسلامي در انتخابات رياست‌جمهوري آينده از پتانسيل و ظرفيت آل‌اسحاق نمي‌تواند بهره بگيرد.
تشكيل شوراي بررسي مسائل انتخابات
موتلفه‌اي‌ها حالا همچون ديگر هم كيشان سياسي خويش روزگار سختي را پشت سر مي‌گذرانند و حال روز خوشي ندارند. آنان البته بر خلاف ديگر اصولگرايان و نو اصولگرايان نمي‌خواهند اشتباهات راهبردي شان در انتخابات رياست‌جمهوري 92 را تكرار كنند. همين است كه زمزمه‌هاي برگزاري جلسات موتلفه‌اي‌ها درباره انتخابات 96 زودتر از جلسات ديگر گروه‌هاي اصولگرا شنيده شد. چنين بود كه اسدالله بادامچيان از مديران ارشد اين حزب اواخر ارديبهشت ماه امسال از راهبرد انتخاباتي موتلفه رونمايي كرد و اعلام كرد كه حزب موتلفه در انتخابات رياست‌جمهوري قطعا با يك نامزد حزبي ورود پيدا خواهد كرد: «از ما مي‌پرسند كه برنامه موتلفه براي انتخابات رياست‌جمهوري آيا اين است كه دوباره يك عده را دور هم جمع كند و بعد از دل آنها چند نفر يا يك نفر را انتخاب كند يا نه. بايد بگويم كه مصوبه قطعي شوراي مركزي حزب موتلفه اين است كه موتلفه در انتخابات رياست‌جمهوري سال 96 يك نامزد موتلفه‌اي مستقل را به جامعه معرفي كند. اين سياست و تكليف شرعي ما براي اين انتخابات است.» البته محمد نبي حبيبي دو روز بعد از بادامچيان از «مصوبه شوراي مركزي حزب» براي معرفي نامزد حزبي در انتخابات 96 رونمايي و طي گفت‌وگويي اعلام كرد كه موتلفه براي انتخابات آينده رياست‌جمهوري هنوز هيچ تصميمي نگرفته است. محمدنبي حبيبي اين پاسخ را به پرسش دبيران استاني حزب موتلفه داده بود كه از وي درباره برنامه اين حزب در انتخابات رياست‌جمهوري سوال پرسيده بودند. دبيركل حزب موتلفه البته در همين ديدار اعلام كرده بود كه متناسب با شرايط روز به اتخاذ تصميم مي‌پردازيم. حالا پس از گذشت دو ماه از اين اظهارنظر حبيبي و در حالي كه 10 ماه تا موعد انتخابات رياست‌جمهوري باقي مانده حزب موتلفه، قرار است شورايي را در معاونت سياسي خود راه‌اندازي كند تا به بررسي مسائل انتخابات رياست‌جمهوري بپردازد. اين خبري است كه حميدرضا ترقي، عضو شوراي مركزي اين حزب روز گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس اعلام كرده. به گفته ترقي «اين شورا، سياست‌ها و برنامه‌هاي انتخابات را تدوين و سپس تصويب و اجرا مي‌كند.» او همچنين تاكيد كرده كه «فعلا شناسايي مصاديق در دستور كار نيست و ما در حال حاضر شاخص‌هاي رييس‌جمهور و دولت آينده را بررسي مي‌كنيم.»
نامزد انتخاباتي موتلفه
هرچند پس از بررسي‌هاي خبرنگار« اعتماد» مشخص شد كه اين شورا در حزب موتلفه و معاونت سياسي اين حزب تشكيل نشده اما با توجه به موقعيت حزب موتلفه در جناح راست و جغرافياي سياسي كشور به نظر مي‌رسد كه مديران اين حزب پرسابقه اصولگرا همان‌گونه كه اسدالله بادامچيان اعلام كرده تصميم دارند تا مصوبه شوراي مركزي شان مبني بر ورود در انتخابات رياست‌جمهوري با كانديداي حزبي را در اين شورا عملياتي كنند. اين يعني آنكه موتلفه‌اي‌ها ديگر قصد ندارند تا سرنوشت سياسي شان را به ديگر اصولگرايان و تصميمات‌شان پيوند بزنند، چه آنكه يك بار در انتخابات 92 اين كار را كردند و آل‌اسحاق از آن جدا شد و يك بار در انتخابات مجلس تن به ائتلاف با نو اصولگرايان دادند و كمترين سهم ممكن از ليست انتخاباتي اصولگرايان نصيب‌شان نشد. حال بايد به انتظار نشست و ديد موتلفه اين‌بار با كداميك از چهره‌هاي شناخته شده خود وارد انتخابات مي‌شود؛ مصطفي ميرسليم، علي عباسپور يا محمد حسن غفوري فرد؟

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون