نقش مادر آلماني ليورپوليها در موفقيت پسران آنفيلد
خانم سرآشپز
براي موفقيت يك تيم ورزشي، خصوصا فوتبال همهچيز به مربيان و بازيكنان ختم نميشود؛ گاهي يك مادر مهربان و متخصص هم لازم است.
شايد يورگن كلوپ در سبك بازي ليورپول در زمين مسابقه انقلابي برپا كرده باشد، اما كسان ديگري هم هستند كه در روند رو به رشد اخير اين تيم نقش سازندهاي داشتهاند كه كمتر كسي از آن مطلع است. مونا نِمر، متخصص و رييس بخش تغذيه باشگاه ليورپول كه در تابستان امسال از بايرن مونيخ به ليورپول آمده، يكي از عواملي بوده كه در پيشرفت قرمزها و نقل مكان آنها از ميانه جدول به ردههاي بالاتر نقشي چشمگير و موثري داشته است.
كلوپ از اين آلماني 32 ساله كه سابقه فعاليت در تيم زير 21 سالههاي كشورش را هم دارد به عنوان «مادر» بازيكنان ليورپول ياد ميكند، مادري كه تغييراتي كلي در برنامه غذايي بازيكنان تيم در 6 ماه اخير ايجاد كرده و كنترل كامل رژيمها و برنامه خوراكي آنها را به دست گرفته است. نمر براي هر بازيكن برنامه غذايي خاصي در نظر گرفته و براي ارايه منوهاي روزانهاش از پزشكان باشگاه هم كمك گرفته و پيگير وضعيت جسماني بازيكنان ميشود. او در گفتوگو با نيويورك تايمز گفته: «بسته به اينكه در كدام قسمت از زمين بازي ميكني، براي هر بازيكن سطح انرژي خاصي مورد نياز است. مثلا دروازهبانان به اندازه هافبكها نميدوند. از طرفي برزيليها ميگويند فرهنگ صبحانه خوردنشان با انگليسيها فرق دارد. وقتي فرهنگها متفاوت باشد بايد خيلي چيزها هم متفاوت باشند و اگر اين موضوع رعايت نشود، فرم بدن بازيكنان تغيير خواهد كرد. بازيكناني داريم كه بيشتر تمركزشان روي پروتيين است و بعضيها بدنشان بيشتر طالب مواد معدني و الكتروليتهاي ديگر است.»
در اين بين بازيكنان تيم هم همه از روش او راضي هستند و از كيفيت غذاهاي نمر تمجيد كرده و آن را جامع ميدانند تا جايي كه شايد دستور پختهايش را به خانههايشان هم ببرند. كلوپ هم يكي از هواداران جدي اوست و دربارهاش گفته: «افراد زيادي را مانند مونا نمر پيدا نميكنيد». غذاها خروجيهاي مختلفي از مواد ارگانيك هستند و موادي كه در هر منطقه جغرافيايي يافت ميشوند، بيشتر مناسب مردم آن منطقهاند. نمر هم با توجه به اين موضوع تصميم گرفته برنامه غذايي آنفيلديها را تنظيم كند و مانند يك سوپرماركت مواد مختلف را در اختيارشان قرار دهد. او گفته: «تا جايي كه بتوانيم از مواد مربوط به مناطق خاص استفاده ميكنيم. تمركزمان روي ارايه غذاي واقعي و طبيعي است، البته ممكن است گاهي هم پودينگ شكلات سرو شود، اما گاهي هم غذاهايي با برنج تهيه ميشود.
گاهي به جاي شكر از شيره قند استفاده ميشود و كاكائوهاي مورد استفاده هم مربوط به مناطق مختلف و از بهترين نوع هستند. با اين كار ما خروجيهايي كاملا متفاوت داريم.» بازيكنان ليورپول 4 وعده غذايي در روز در ملوود (كمپ تمريني ليورپول) دارند، اما كمتر پيش ميآيد كه از كيفيت و نوع غذاهاي هر وعده ايراد بگيرند. نمر آنقدر در كارش موفق است و كلوپ به او ايمان دارد كه حتي گفته ميشود شايد كتابش را با عنوان دستور غذاي آنفيلد منتشر كند. كلوپ گفته: «مي توانيم اين موضوع را در دنيا گسترش دهيم. واقعا به اين موضوع افتخار ميكنيم».