• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3733 -
  • ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۱ بهمن

درخواست 15 عضو شوراي شهر تهران براي تشكيل «كميته حقيقت ياب حادثه پلاسكو»

دو عضو شوراي شهر به قاليباف تذكر دادند

حميدرضا خالدي

 

ديروز شهردار تهران براي نخستين بار در دوره چهارم شورا، نه از يك عضو كه از دو عضو شورا «تذكر» گرفت. تذكري كه به معناي كارت زردي ديگر براي شهرداري تلقي مي‌شود. پس از انتقادهايي كه از سوي برخي از اعضاي شوراي شهر، مردم و كارشناسان به عملكرد شهرداري در برخورد با ساختمان‌هاي ناايمن كه مسبب حوادثي چون فاجعه پلاسكو بوده و هست، مطرح شد، ديروز رييس كميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران و رييس كميسيون معماري و شهرسازي در همين خصوص رسما در صحن غيرعلني شورا به شهردار «تذكر» دادند. در نخستين «تذكر» رحمت‌الله حافظي از محمدباقر قاليباف و شهرداري خواست تا در كوتاه‌ترين زمان درباره چرايي عدم تخصيص اعتبارات مصوب شوراي شهر تهران درباره بودجه سازمان آتش نشاني توضيح دهد. وي در نطق پيش از دستور خود با تذكر به شهردار تهران افزود: در سال 94 از 114 ميليارد تومان دريافتي شهرداري از محل دو درصد عوارض ايمني ساختمان تنها 40 ميليارد تومان تخصيص داده شده و 74 ميليارد تومان در محل ديگري هزينه شده است. رييس كميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران همچنين تصريح كرد: در سال 95 نيز از اين محل تا اين تاريخ، 69 ميليارد تومان وصول شده كه تا زمان حادثه 21 ميليارد تومان تخصيص يافته و يك هفته بعد از حادثه اين مبلغ به 50 ميليارد تومان رسيده است. حافظي گفت طي سال‌هاي 92 تا 95 از وصولي شهرداري از محل 2 درصد عوارض ايمني ساختمان‌ها كه 396 ميليارد تومان بوده، 197 ميليارد تومان به سازمان آتش‌نشاني پرداخت شده و 198 ميليارد تومان پرداخت نشده است از اين رو شهردار بايد در كوتاه‌ترين زمان ممكن به اين تذكر پاسخ دهد.
اما اين تنها واكنش تند اعضاي شوراي شهر به عملكرد شهرداري تهران در قبال حادثه پلاسكو نبود. محمد سالاري نيز به عنوان دومين عضو شورا با ارايه «تذكر»ي به هيات رييسه شوراي شهر تهران، خواستار حضور شهردار تهران در صحن شورا شد تا گزارشي در خصوص دلايل وقوع حادثه پلاسكو را به اعضا ارايه دهد. رييس كميسيون شهرسازي و معماري شوراي اسلامي شهر تهران با ذكر اينكه تمايل شهرداري تهران جهت ارايه گزارش به مجلس شوراي اسلامي به جاي شوراي شهر تهران به عنوان پارلمان شهري جاي تامل دارد، گفت: اين امر ناشي از انفعال شوراي اسلامي شهر تهران است. عضو كميته حقوقي و فني منتخب شورا در خصوص بررسي حادثه پلاسكو ادامه داد: پس از اتمام فرآيند آواربرداري، كشف و تشخيص هويت پيكرهاي پاك آتش‌نشانان فداكار و تعدادي از هموطنان عزيز، قطعا مطالبه اصلي مردم كشور علي‌الخصوص شهروندان تهراني، تسريع در فرآيند بررسي دلايل وقوع اين حادثه اسفناك و به دنبال آن معرفي مقصرين و سازمان‌هاي مسوول در خصوص اين حادثه و برخورد قانوني با آنان است. وي افزود: لذا ضرورت دارد شهردار تهران گزارش كامل درباره دلايل وقوع و مديريت بحران در اين حادثه را هرچه سريع‌تر به شوراي اسلامي شهر تهران ارايه دهد.
تشكيل كميته «حقيقت‌ياب حادثه پلاسكو» با 15 امضا
هفته گذشته احمد مسجدجامعي در صحن شورا خواستار تشكيل كميته «حقيقت‌ياب حادثه پلاسكو» شد. در همين راستا ديروز نيز اين مساله دوباره در صحن غيرعلني مطرح شد و اين‌بار اين عضو كميسيون سلامت شوراي شهر از امضاي 15عضو براي تشكيل كميته حقيقت‌ياب حادثه پلاسكو خبر داد. احمد مسجدجامعي، ديروز در صحن شورا در مورد ضرورت تشكيل اين كميته، به بند‌هايي از قانون اشاره داشت و افزود: با وجود اختلاف بين منابع اطلاعاتي و رواج شايعات مختلف، براي مشخص شدن زمينه‌سازهاي فاجعه و قصورها و تقصيرها، براي آگاهي‌بخشي عمومي و ارايه تصويري جامع از آن و جلوگيري از تكرار چنين حوادثي در آينده با توجه به اختيارات حاصله از بندهاي ذيل ماده 71 قانون تشكيلات، وظايف و اختيارات شوراهاي اسلامي كشور و انتخابات شهرداران مصوب 01/03/1375 و اصلاحات بعدي به‌ ويژه بند 19 قانون مذكور، پيشنهاد تشكيل كميته حقيقت‌ياب براي رسيدگي به اين فاجعه با اعضا و وظايف ذيل ارايه مي‌شود تا بتوانند ظرف مدت يك ماه با سرعت و دقت كافي گزارش‌هاي لازم را ارايه دهند.
مسجدجامعي همچنين با اشاره به انتخاب اعضاي اين كميته پيشنهاد خود را مطرح كرد: در اين كميته دونفر عضو شورا، يك نماينده مجلس به انتخاب مجمع نمايندگان تهران، يك‌نفر نماينده شهرداري تهران به انتخاب شهردار تهران، يك‌نفر نماينده از استانداري به انتخاب استاندار تهران، يك‌نفر حقوقدان به انتخاب كانون وكلا و... انتخاب شوند.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه شهروند اين شهر است گفت: در نشستي كه با كسبه و هيات‌مديره پلاسكو داشتيم اين عزيزان تاكيد داشتند، تعدادي از كاركنان پلاسكو به دليل آشنايي كه با ساختمان و تاسيسات آن داشتند آتش‌نشانان را همراهي كردند و به همين دليل زير آوار ماندند بنابراين شايسته بود كه اين عزيزان كه اتفاقا پيكرشان همراه با آتش‌نشانان بيرون آمده بود را همراه شهداي آتش‌نشان امروز تشييع مي‌كرديم. ظاهرا اين پيكرها تحويل خانواده‌هاي‌شان شده و در تهران و شهرستاني كه به آنها تعلق داشتند مراسم خاكسپاري‌شان انجام شده است. همچنين اين عضو اصلاح‌طلب شوراي شهر تهران در گفت‌وگو با ايسنا درباره ضرورت تشكيل اين كميته گفت: وظايف كميته حقيقت‌ياب مشخص كردن محدوده انجام تحقيقات، بررسي ترتيب زماني اتفاقات منجر به حادثه، ارايه گزارش در مورد تجهيزات آتش‌نشاني، ارايه نمودارها و جداول علت – معلولي براي مراحل مختلف حادثه و... است. مسجدجامعي افزود: خروجي كميته حقيقت‌ياب با توجه به اصول پاسخگويي، مسووليت‌پذيري، شفافيت و عدم تبعيض و جانبداري بايد به سمع و نظر شهروندان، شوراي شهر تهران، كميته بررسي ملي و مقامات قضايي برسد و همچنين پيشنهاداتي براي جلوگيري از تكرار حوادث مشابه در آينده اعلام شود.
اين عضو شوراي شهر تهران با ذكر اينكه از 25 عضو حاضر در جلسه شورا، تنها 15 عضو اين فوريت را امضا كردند، گفت: به دليل كمبود وقت بررسي دوفوريت اين طرح به جلسه بعد موكول شد. به گفته وي، دبير، ساعي، شيباني، دوستي، تندگويان، حقاني، سرخو، سالاري، شجاع‌پوريان، انصاري، حكيمي‌پور، دنيامالي، حافظي و مختاباد و خود مسجدجامعي، 15 عضوي بودند كه اين نامه را امضا كرده بودند.
تصويب يك فوريت نامگذاري معبري به نام آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني
ديروز در كنار پيگيري حادثه پلاسكو، موضوع نامگذاري معبري به نام آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني نيز در صحن شورا پيگيري شد. اسماعيل دوستي، عضو شوراي شهر تهران به عنوان پيشنهاد‌دهنده طرح نامگذاري بخشي از بزرگراه رسالت يا يكي از معابر اصلي شهر تهران خواستار تصويب يك فوريت آن شده و گفت: با توجه به اينكه در تمام شهرها يكي از معابر به نام ايشان نامگذاري شده شايسته نيست كه ما در پايتخت و محل زندگي آيت‌الله رفسنجاني اين نامگذاري را به تاخير بيندازيم.
احمد دنيامالي ديگر عضو شورا نيز ضمن تاييد اين طرح، گفت: در محدوده شرق تهران اسم شهداي بزرگي چون شهيدان مدني، آيت و باقري وجود دارد و با توجه به اينكه شخصيت آيت‌الله هاشمي متفاوت است بنابراين اين اسم نيز سريع مرسوم خواهد شد. مجتبي شاكري رييس كميسيون نامگذاري شوراي شهر تهران، اما در مخالفت با طرح نامگذاري «رسالت» به نام هاشمي، با اشاره به مصوبات دوفوريتي گذشته شورا، گفت: ما اين فرآيند را تجربه كرده‌ايم و دو فوريت‌هايي داريم مثل كودكان غزه كه هنوز بر زمين مانده‌اند و اجرايي نشده‌اند. شاكري در ادامه با اشاره به اينكه با اصل اين نامگذاري موافق است، گفت: اسامي رسالت، نبوت و امامت با يكديگر هارموني دارند و اين اسامي در بين مردم مرسوم شده‌اند بنابراين بهتر است اين موضوع مطالعه و بررسي شود.
اين انتقادها باعث شد تا محسن سرخو، رييس كميته حمل و نقل شورا نيز پيشنهاد ديگري را مطرح كند. وي با اشاره به اينكه آيت‌الله هاشمي از انقلابيون نسل اول و از استوانه‌هاي نظام بودند و سال‌هاي زيادي را در زندان به سربردند، پيشنهاد داد: خيابان انقلاب را به نام ايشان نامگذاري كنيم.
در نهايت با توجه به اينكه اعضاي شورا با اين نامگذاري موافق بوده و تنها در خصوص جانمايي آن اختلاف نظر وجود داشت، با تصويب يك فوريت، طرحي با عنوان نامگذاري بخشي از بزرگراه رسالت يا يكي از معابر اصلي شهر تهران به كميسيون نامگذاري جهت بررسي واگذار شد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون