سرپرست حجاج ايراني: بدرقه حجاج ممنوع
كمتر از يك ماه ديگر اعزام حجاج آغاز ميشود. حج در سالهاي اخير يكي از خبرسازترين اتفاقات حوزه بينالمللي ايران بوده است. از كاهش ميزان استقبال حجاج تا حواشي ديگري كه در فضاي مجازي ايجاد شد. از شرايط عربستان و شروط ايرانيها. روز گذشته خبر جديدي در مورد حج منتشر شد. روز گذشته قاضي عسگر، نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت از ترمينال حجاج در فرودگاه امام خميني(ره) بازديد كرد و در حاشيه اين بازديد تاكيد كرد: «زايراني كه امسال به حج تمتع اعزام ميشوند، به هيچوجه نبايد بدرقهكننده داشته باشند.» قاضيعسگر در ادامه توضيح داد: «با توجه به شرايط فرودگاهها، اصلا امكاني براي حضور بدرقهكنندگان وجود ندارد، براي همين با استانها هماهنگ شده بدرقه پيش از اعزام به فرودگاه و در مساجد و تكايا انجام شود.»
نماينده ولي فقيه در امور حج گفت: «طبق تمهيدات صورت گرفته، از شركت فرودگاهها درخواست ميشود حداقل ۴۸ ساعت پيش از اعزام بار زايران به فرودگاه منتقل و تدابير لازم انجام شود چرا كه مقداري نگران شيطنتهايي هستيم كه ممكن است ما بياطلاع از آن باشيم.»
با توجه به شرايط فرودگاهها، اصلا امكان حضور بدرقهكنندگان وجود ندارد؛ با استانها هماهنگ شده بدرقه پيش از اعزام به فرودگاه و در مساجد و تكايا انجام شود. او همچنين از پليس فرودگاه درخواست كرد، زمان لازم را براي توجيه زايران نسبت به حمل مواد مخدر بگذارد و در زمان مقتضي، توصيههاي بهداشتي به زايران ارايه شود. سرپرست حجاج ايراني همچنين درخواست كرد براي انگشتنگاري زايران سريعتر هماهنگي لازم را انجام دهند چرا كه به حوادث احتمالي در عربستان كمك ميكند. قاضيعسكر از نگرانيهايي كه در پي اتفاقات چند سال اخير در رابطه با عربستان، وجود داشت گفت و اعلام كرد: «ما واقعا نگرانيهايي داشتيم كه از اول سال هم مرتب پيگير بوديم تا سرانجام اين اتفاق مبارك رخ داد. البته فضاي مسمومي در جامعه پيش آمده كه نگرانيهايي را در پي داشته، اما در حال كاهش است. قطعا در فرودگاه مسافران استرسهايي دارند كه بايد به كاهش آن كمك كرد.»
سرپرست حجاج ايراني در ادامه اعلام كرد: «جلسه شوراي امنيت ملي درباره حج ۱۰ روز پيش تشكيل شد و تصميم براي اعزام زايران ايراني به عربستان مصوب شده و جاي هيچ ترديدي نيست. شايد در صحبتهايي كه در اين باره شد، ابهاماتي وجود داشته باشد ولي جلسه شوراي امنيت ملي تشكيل شده و ما هماهنگيهاي لازم را در اين باره انجام دادهايم. اينكه گفته ميشود حضور زايران در حج تصميم نظام است، معنايش آن است كه تمام اركان نظام الان پاي حج ايستادهاند و همه ملتزماند حج به خوبي انجام شود.»
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت درباره طرح مجلس براي سوال از سازمان حج و زيارت مبني بر اعزام زايران به عربستان در شرايط بحراني و حساس سياسي منطقه گفت: «توضيح دادن يكي از وظايف ما است. چنانچه قبلا در كميسيون امنيت ملي، كميسيون فرهنگي و در صحن علني مجلس به صورت ويژه گزارش جامعي را از تفاهمنامه با عربستان و اقدامات صورت گرفته ارايه كردهام و جاي ابهامي وجود ندارد. آخرين موضوع به جلسه شوراي عالي امنيت ملي برميگشت كه در آن نيز حضور زايران ايراني در حج مصوب شده است. اگر مشكل غيرمترقبهاي پيش نيايد و طبق روند معمول همه كارها انجام شود، شاهد حجي باشكوه خواهيم بود. درباره حضور نمايندگان وزارت خارجه در عربستان نيز اقدامات كنسولي انجام شده، نمايندگان اعزامي اين وزارتخانه مشخص شدهاند و به احتمال قوي يكي، دو روز آينده ويزاي آنها صادر ميشود. وضعيت تيم پزشكي نيز اينگونه است.»
در حاشيه اين بازديد شيرمردي، معاون توسعه و زيرساخت فرودگاه بينالمللي امام خميني(ره) گفت: «در حج امسال اين فرودگاه به ۳۵ هزار زاير خدمات ميدهد كه ۲۰ هزار زاير از تهران و ۱۵ هزار نفر ديگر زاير شهرهاي ديگر هستند. اعزام زايران به حج از ۵ مردادماه امسال آغاز و تا ۵ شهريورماه ادامه دارد. همچنين بازگشت زايران از ۱۵ شهريور آغاز و تا ۵ مهرماه امسال ادامه دارد.»