• ۱۴۰۳ جمعه ۲۸ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3853 -
  • ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۲ تير

نايب‌رييس كميسيون انرژي در گفت‌وگو با «اعتماد»:

قرارداد 25 ساله با رقيب كمتر از جنگ نيست

مخالفت با توتال دل مي‌خواهد

گروه سياسي| هدايت‌الله خادمي، نايب رييس كميسيون انرژي و از امضا‌كنندگان طرح سه‌فوريتي توقف قرارداد توتال كه در جريان رسيدگي به آن به همراه تعدادي ديگر از امضا‌كنندگان امضاي خود را پس گرفت، در گفت‌وگو با «اعتماد» از دلايل پس گرفتن امضاي خود مي‌گويد.

چرا امضاي‌تان را درست وقتي طرح در دستور كار قرار گرفت پس گرفتيد؟

چون متاسفانه فضاي مجلس به سمتي رفت كه بعد از صحبت‌هاي آقاي زنگنه وقتي به ما ندادند كه صحبت كنيم. فقط به موافقان وقت دادند. و از مخالفان فقط آقاي قاضي‌پور حرف زد...

نمايندگان مخالف قرارداد، آقاي حاجي دليگاني و نوروزي و ... هم صحبت كردند...

نه، چهار موافق مثل آقايان تاجگردون، فلاحت پيشه و مازني و يك نفر ديگر به عنوان موافق صحبت كردند و فقط يك نفر قاضي‌پور مخالف بود. هر كاري كرديم با يك سري اقدامات هيات رييسه اجازه نداد تا من هم به عنوان يك كارشناس نفتي صحبت كنم. مردم حق داشتند بدانند موضوع چيست. حتي رفتم تا از نمايندگان ديگر وقت بگيريم اما آنها وقت‌شان را به دوستان نماينده ديگر دادند و به من وقت ندادند. صحبت‌هاي وزير هم همان پاورپوينتي بود كه دو روز قبل در كميسيون انرژي آن را مطرح كرد. انتقادات ما همچنان وارد است و حالا كه نگذاشتند در مجلس حرف‌هايم را بگويم در مصاحبه‌هايم مي‌گويم كه چرا با اين قرارداد مخالفيم.

شما كه آنقدر مصمم هستيد چرا امضاي‌تان را پس گرفتيد؟

به اين دليل كه بعضي از دوستان به همه امضا‌كنندگان توهين اساسي كردند. من هم نوشتم به دليل توهيني كه شد امضايم را پس گرفتم. چون نه فضا دادند كسي صحبت كند و نه كسي كوچك‌ترين نقدي كند.

طرح سه‌فوريتي در شرايط خيلي خاص مثل شرايط جنگي ارايه مي‌شود شما چنين اضطراري در مورد اين قرارداد ديده بوديد؟

طرح سه‌فوريتي مربوط به زماني است كه اتفاق اساسي در رابطه با منافع ملي رخ دهد. به هر حال قرارداد 25ساله‌اي با رقيب بسته شده كه ادامه‌دار است و كمتر از جنگ نيست. جنگ منابع ما را به هدر مي‌دهد در اين قرارداد هم ما با توتالي كه رقيب ما است و نه پيمانكار، (و شريك قطر است و از منابع برداشت مي‌كند) قرارداد بستيم. توتال 10 سال پيش هم قرارداد بست كه فاز 11 را توسعه دهد اما چون آن موقع گاز به سمت قطر مهاجرت مي‌كرد وارد عمل نشد. صبر كرد تا الان كه گاز از سمت قطر به سمت ما مهاجرت مي‌كند دوباره اعلام آمادگي كرده است. به همين دليل ضد منافع ملي است. توضيحات آقاي زنگنه براي بي‌خبران است. آنها كه بي‌خبر هستند دست مي‌زنند. آنها هم كه خبر دارند اعتراض و صداي‌شان به جايي نمي‌رسد.

منظور شما اين است كه بيش از 250 نماينده‌اي كه با شما در اين طرح سه‌فوريتي همراهي نداشته‌اند بي‌خبراني هستند كه از روي بي‌خبري دست مي‌زنند؟

نمايندگان مگر چيزي را ديده‌اند كه اطلاع داشته باشند. مگر قراردادي به دست آنها رسيده است؟

اگر اين‌طور باشد كه شما هم قرارداد را نديده‌ايد چطور اعتراض مي‌كنيد؟

من به دليل اينكه بر روي IPC كار مي‌كردم و منتقد آن بودم و حالا مي‌گويند الگوي اين قرارداد را بر اساس IPC بسته‌اند مخالفم و اطلاعاتي در اين باره دارم. ضمن اينكه مديرعامل شركت‌هاي نفتي بوده‌ام. و با توتال هم در پروژه خارك كار كرده‌ام و ناظر آن بوده‌ام. بالاخره از كم و كيف كار خبر دارم. خوب مي‌دانم كه وقتي توتال پيمانكار ما باشد چطور عمل مي‌كند چه رسد به حالا كه رقيب ما هم هست.

خودتان فكر مي‌كنيد چرا آنقدر در اين قبيل طرح‌ها و مخالفت‌ها با دولت در اين مجلس تعداد امضاهاي‌تان تا اين اندازه كم است؟

براي اينكه مخالفت دل مي‌خواهد. به اين دليل كه با اين مخالفت‌ها ديگر دولت به شهر شما به عنوان نماينده امكاناتي نمي‌دهد. و استان شما و همه مراجعات شما را قفل مي‌كند. در شهر‌هاي كوچك كاري با دولت ندارند و فكر مي‌كنند نماينده همه‌كاره آنهاست. لذا امكانات جاده و آموزش و بيمارستان و... را از نماينده مي‌خواهند. نماينده بايد به دولت تحويل بدهد. اما اگر به عنوان نماينده از حق نظارتي استفاده كرديم آن وقت مورد تحريم دولت قرار مي‌گيريم. ما نمايندگان يا وكيل‌الدوله هستيم يا دنبال منافع شخصي هستيم يا دنبال احزاب قرون وسطايي عقب مانده چپ و راست. منافع مردم را رها كرده‌ايم. به هر حال مخالفت هزينه دارد. نمايندگاني كه به طرفداري از دولت حرف بزنند امكانات مي‌گيرند و كساني در مخالف حرف بزنند بايكوت مي‌شوند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون