• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3879 -
  • ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۳ مرداد

سكون سازمان سياسي اصولگرايان

ريزش‌هاي جناح راست ادامه دارد

دو جبهه سياسي اصلي كشور اين روزها حال و روز متفاوتي دارند. اصلاح‌طلبان رخت پيروزي در انتخابات به تن كرده‌اند و اصولگرايان اگرچه در انتخابات شكست خورده‌اند اما به پشتوانه راي 16ميليوني كانديداي نهايي‌شان اميدوار به سازماندهي عقبه اجتماعي خود هستند.
اما نگاهي به سازمان‌هاي سياسي دو جناح نشان مي‌دهد آنها شرايطي كاملا معكوس با يكديگر دارند. اصلاح‌طلبان پس از پيروزي در انتخابات با شكل‌گيري خودانتقادي و انتقاد درون جرياني در تلاش هستند تا شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان را به عنوان يگانه مرجع سياسي خود بازسازي كنند. جلسات متعددي كه آخرين آن روز گذشته انجام شد با هدف آسيب‌شناسي شوراي عالي در حال برگزاري است و اصلاح‌طلبان اميد دارند از همين حالا براي انتخابات سال 98 كه نمايندگان يازدهمين دوره مجلس به راي مردم انتخاب مي‌شوند برنامه‌ريزي كنند.
در جناح مقابل اما نه اثري از آسيب‌شناسي سازمان سياسي ديده مي‌شود و با برنامه‌ريزي منسجم براي 98. آنها البته به نقد درون گفتماني پرداخته‌اند. تاكنون چهره‌هايي چون محمدباقر قاليباف، محمدنبي حبيبي، وحيد جليلي، ناصر ايماني و امير محبيان كوشيده‌اند تا در رسانه‌ها نقدهاي‌شان را طرح كنند.
اما جمنا به عنوان سازمان سياسي اصولگرايان هيچ فعاليتي براي آغاز بازسازي و بهسازي تشكيلاتي خود ندارد. به همين دليل هم آنها امروز شاهد ريزش‌هاي پياپي در اردوگاه اصولگرايان هستند. مهم‌ترين ريزش آنها حزب موتلفه است كه اين روزها رسما اعلام كرده براي انتخابات 98 منتظر ساير اصولگرايان نمي‌ماند و برنامه‌هاي خودش را پيگيري مي‌كند.
محمدنبي حبيبي، دبيركل موتلفه روز گذشته درخصوص انتقادات مطرح شده از سوي اصولگرايان به سازوكار جمنا گفت: موتلفه بعد از انتخابات هنوز بحث گسترده‌اي را براي ارزيابي جمنا انجام نداده‌ است اما حتما اين كار را خواهيم كرد و ارزيابي‌هاي‌مان را پس از جمع‌بندي نهايي اعلام مي‌كنيم.
او درباره مطرح شدن نواصولگرايي و تغيير در مشي اصولگرايي، اظهارداشت: اگر منظور آقاي قاليباف اين است كه ما بايد در اصول اصولگرايي، نوگرايي داشته باشيم اين حرف نادرستي است و قرار نيست در اصول تغييري انجام دهيم، اما اگر در روش‌ها و سليقه‌ها و استفاده بيشتر در نسل‌هاي جوان‌تر تلاش كنيم اين حرفي است كه به نظر من هميشه ضرورت دارد و به زمان خاصي هم اختصاص ندارد.
دبيركل حزب موتلفه با بيان اينكه بحث جوانگرايي در حزب موتلفه از ۱۵ سال پيش كارش را شروع كرده است، بيان كرد: نبايد اجازه داد كه دعوا بين نسل‌ها اتفاق افتد؛ دليلي ندارد كه بين نسل‌هاي دوم و سوم انقلاب ديوار كشيده و بگوييم بجنگ تا بجنگيم و اين را منطقي نمي‌بينيم.
حبيبي در گفت‌وگويي كه با ايلنا داشت، تاكيد كرد: هر كدام از نسل‌هاي انقلاب سر جاي خود مفيد هستند، بنابراين در مورد جوان‌گرايي معتقدم كه جوانگرايي واقعي موقعي اتفاق مي‌افتد كه از دوره نوجواني كادر‌سازي كنيم و افراد را پله‌پله بالا بياوريم و تا بتوانيم در يك مقطعي جوان ۳۰ ساله را جايگزين شخص ۶۰ساله كنيم. ضمن اينكه جوانگرايي را قبول دارم اما اين مقوله را بدون كادر‌سازي نادرست مي‌دانم.
دبيركل حزب موتلفه درباره اينكه در انتخابات ۹۸ موتلفه با سازوكار جمنا پيش مي‌روند يا نه؟ بيان‌كرد: اطلاعي نداريم كه سياست‌هاي جمنا براي دور آينده انتخابات چگونه است، بنابراين اكنون نظري نداريم.
او با بيان اينكه موتلفه براي انتخابات ۹۸ برنامه دارد، ادامه داد: به عنوان تشكيلات حزبي نامزدهاي شايسته را شناسايي مي‌كنيم تا نزديك انتخابات به تصميم برسيم. شروع عملي نداشته، اما بحث‌هايي براي انتخابات دو سال ديگر شروع كرده‌ايم.
حبيبي درباره اينكه در انتخابات مجلس نامزد معرفي مي‌كنيد، گفت: طبيعتا وقتي اشخاص‌شناسي و سياست‌هاي انتخاباتي تعيين شود مهم‌ترين كار اين است كه فهرست ارايه شود اما موقع اين كار الان نيست بايد موتلفه بحث‌ها را ادامه دهد و به جمع‌بندي در سراسر كشور برسد كه طبيعتا آخرين مرحله حضور در انتخابات مجلس اعلام نامزد است.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون