«مولوي عبدالحميد» شكاف ميان اقوام را كم كرده است
جلال جلاليزاده
در دوران گذار از سنت به دوران مدرنيته، در برخي كشورها شخصيتهاي تاثيرگذاري هستند كه ميتوانند نقش مراجع در گذشته را انجام دهند.
اين افراد در سازماندهي احزاب و تشكلهاي مدرن و معاصر نقش ويژهاي را ايفا ميكنند؛ همچنين در ايجاد رابطه و وحدت ميان تشكلهاي مدرن با بخش سنتي جامعه تلاش ميكنند. در ايران با توجه به شرايطي كه وجود دارد، برخي شخصيتها حضور دارند كه به دليل اشرافيت بر مسائل روز ميتوانند چنين امري را تسهيل و تامين كنند. در ايران به ويژه دردوران پس از انقلاب و به صورت ويژهتر در دوران پس از اصلاحات، شرايطي فراهم شد تا شخصيتهاي تاثير گذار به صورت آزادتري بتوانند به فعاليتهاي خود ادامه دهند.
چنين افرادي در بزنگاههاي ويژه مانند انتخابات، با استفاده از قدرت تاثيرگذاري خود ميتوانند در بسيج افراد، متقاعد كردن مردم نسبت به يك تفكر يا شخص و همچنين استفاده از امكانات منطقه نقش ويژهاي ايفا كنند. يكي از اين افراد «مولوي عبدالحميد» است كه به دليل شخصيت كاريزماتيك خود، نقش تاثيرگذاري در سپهر سياسي ايران در سالهاي اخير داشته است. ايشان در سالهاي اخير توانستند درمنطقه بلوچستان و ساير مناطقي كه اهل تسنن ساكن هستند، نقش اثرگذاري داشته باشند.
همراهي مولوي عبدالحميد با اصلاح طلبان به همان روزهاي آغازين شروع جريان اصلاحات بازميگردد و ايشان از همان دوم خرداد سال 76 با اين جريان همراه بود. پس از شرايطي كه پس از دوم خرداد بر كشور حاكم شد، مولوي عبدالحميد بيش از گذشته مورد اعتماد مردم و حاكميت واقع شد.
اين اعتماد مردم به ايشان سبب شد مولوي عبدالحميد به يكي از مهمترين و اثرگذارترين چهرههاي هر انتخابات تبديل شود و نقش مهمي را در پيروزيهاي افراد در انتخابات ايفا كند.
افرادي مانند مولوي عبدالحميد در بسيج و سازماندهي افراد قدرت خارق العادهاي دارند. دليل اين موضوع صداقت، صميميت و پيگيري مطالبات مردم است. ايشان همواره دغدغه مردم را دارند و به همين دليل است كه محبوبيت مولوي روز به روز در كشور در حال افزايش است.
ايشان همواره تلاش كرده است تا شكاف ميان اقوام در كشور را كم كند به همين دليل است كه محبوبيت ايشان محدود به اهل تسنن نيست بلكه اهل تشيع نيز به دليل اقدامات وحدت آفرين، به مولوي علاقه دارند.
متاسفانه در انتخابات اخير مولوي عبدالحميد مورد بيمهري رييسجمهوري قرار گرفت.
بهرغم حمايتهاي مهم و سرنوشت ساز مولوي عبدالحميد از حسن روحاني دركارزار انتخابات اما رييسجمهوري به خوبي قدردان زحمات ايشان نبود. دعوت نكردن از مولوي براي شركت در مراسم تحليف و توجه نكردن به پيشنهادات ايشان براي انتخاب افراد در برخي مناصب، بخشي از بيمهريهاي دولت نسبت به مولوي عبدالحميد است.
اين موضوع سبب دلسردي مولوي عبدالحميد خواهد شد. به نظر نگارنده ديدار حجتالاسلاموالمسلمين رييسي با مولوي عبدالحميد براي جبران دلخوريهايي بود كه ايشان پس از انتخابات از دولت داشتند. بنا به همين دلخوري ايشان اعلام كردند كه برادران اهل تسنن عقد اخوت با هيچ جريان سياسي در كشور نبسته است و بنا به اقتضاي زماني ممكن است از هرجناح سياسي دركشور حمايت كنند. بايد قدرت نفوذ مولوي عبدالحميد در منطقه بلوچستان و همچنين به عنوان يك عالم ديني در موضوعات بينالمللي جدي گرفته شود و اميدوارم حاكميت و جريانهاي مختلف سياسي در كشور قدر سرمايههاي اينچنيني كشور
را بدانند.
نماينده مجلس ششم