• ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4030 -
  • ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ بهمن

محمدرضا پورابراهيمي، رييس كميسيون اقتصادي مجلس در گفت‌وگو با «اعتماد» :

سوال از روحاني در چه شرايطي لغو يا طرح مي‌شود؟

حدود 7، 8 ماه پيش بود كه اولين‌بار زمزمه‌هايي از جمع‌آوري امضا براي سوال نمايندگان از رييس‌جمهور درباره وضعيت موسسات مالي و اعتباري در راهروهاي پارلمان به گوش رسيد و در اين مدت، نمايندگان متقاضي اين طرح سوال، بارها و بارها در تذكرها و اخطارهاي گاه و بيگاه در صحن علني مجلس و همچنين در مصاحبه‌ها و اظهارنظرهاي مطبوعاتي در اين روزنامه و آن خبرگزاري از علل عدم طرح سوال‌شان گفتند و بيش از هرچيز و هركس نيز نسبت به رييس و هيات رييسه مجلس گلايه كردند كه چرا مطابق آيين‌نامه اين طرح سوال را به جريان نمي‌اندازد. اتفاقي كه بالاخره ابتداي هفته گذشته افتاد و حال ابهاماتي جديد، اين‌بار درباره چند و چون رسيدگي به اين طرح سوال در كميسيون اقتصادي مطرح است. همزمان كاهش و افزايش امضاي تعدادي از متقاضيان اين طرح سوال همچون موارد مشابه، بلاتكليفي در اين مورد را به اوج رسانده و بنابراين براي يافتن پاسخ براي سوالات متعدد درباره اين طرح سوال پرماجرا به سراغ محمدرضا پورابراهيمي، رييس كميسيون اقتصادي و دبير شوراي هماهنگي روساي كميسيون‌هاي مجلس و دولت رفتيم. نماينده اصولگرايي كه احتمالا بهتر از هر مقام مسوول ديگر از جزييات اين ماجرا باخبر باشد.

 

آخرين وضعيت سوال نمايندگان از رييس‌جمهور درمورد موسسات مالي و اعتباري از چه قرار است؟

مباحث زيادي در اين رابطه مطرح است و آنچه بنده بر آن تاكيد دارم، صرفا درباره مباحث مربوط به بررسي اين طرح سوال در كميسيون اقتصادي است. ما براساس نامه هيات رييسه مجلس، موضوع سوال از رييس‌جمهور را در دستور كار مجلس قرار داديم و روند رسيدگي به آن را دنبال مي‌كنيم.

متن اين نامه كه ازسوي هيات رييسه به كميسيون اقتصادي ارسال شد، چه بوده است؟

در اين نامه بر ارجاع سوال جمعي از نمايندگان از رييس‌جمهور درباره وضعيت موسسات مالي و اعتباري تاكيد شده است و ما نيز به استناد آيين‌نامه داخلي مجلس يك هفته فرصت داشتيم كه از نماينده ويژه رييس‌جمهوري براي حضور در جلسه رسيدگي به طرح سوال دعوت كنيم و همچنين از نماينده متقاضيان طرح سوال از رييس‌جمهور نيز دعوت به عمل بياوريم كه در اين جلسه حاضر شوند.

طرح سوال از رييس‌جمهور از مدت‌ها پيش مطرح بود. اين نامه دقيقا چه زماني از هيات رييسه به كميسيون ارجاع شد؟

نامه دقيقا روز دوشنبه 23 بهمن‌ماه در اختيار ما قرار گرفت. البته ممكن است روز شنبه هفته قبل ارسال شده باشد اما با توجه به تعطيلي روز يكشنبه و اينكه شنبه بين‌التعطيلين بود، وقتي صبح روز دوشنبه به كميسيون مراجعه كردم، اين نامه را ديدم و بلافاصله نيز خدمت آقاي رييس‌جمهور نامه زديم و هم‌اكنون مطلع شديم كه نماينده ويژه رييس‌جمهور هم معرفي شده است.

چه كسي است؟!

ظاهرا آقايان نهاونديان، سيف و كرباسيان به نمايندگي از رييس‌جمهور در جلسه حضور خواهند داشت.

جلسه كميسيون اقتصادي براي رسيدگي به اين طرح سوال چه زماني برگزار مي‌شود؟

احتمالا ظرف امروز و فردا اين جلسه مشترك با حضور نمايندگان ويژه آقاي رييس‌جمهور و نماينده متقاضيان طرح سوال برگزار خواهد شد و گزارش نهايي را به صحن علني ارايه خواهيم كرد.

همزمان مباحثي درباره كاهش تعداد امضاها مطرح است. اگر تعداد نمايندگان متقاضي از حدنصاب 74 امضا كمتر شود، آيا روند رسيدگي به سوال متوقف خواهد شد؟

ذيل نامه هيات رييسه كه به كميسيون اقتصادي ارجاع شده است، دستور آقاي لاريجاني از اين قرار است كه كميسيون نسبت به برگزاري جلسه مشترك اقدام كند، گزارش خود را تهيه و به صحن علني ارايه دهد و زماني كه نوبت به قرائت گزارش رسيد، تعداد سوال‌كنندگان مورد بررسي قرار گيرد كه بر اين اساس اگر در آن زمان، تعداد امضاها از حدنصاب 74 نفر كمتر بود، طبيعتا از دستور خارج مي‌شود و در غير اين صورت، سوال را به جريان مي‌اندازيم. بنابراين تغييراتي كه در تعداد امضاها مطرح مي‌شود و هر روز از كاهش يا افزايش تعداد امضاها سخن مي‌گويند عملا تاثيري در روند بررسي اين طرح سوال در كميسيون نخواهد داشت.

ابهام ديگر درمورد الزام يا عدم الزام حضور شخص رييس‌جمهور در جلسه مشترك رسيدگي به طرح سوال در كميسيون است. آيا آيين‌نامه داخلي، در حضور رييس‌جمهور صراحت دارد؟

خير. اتفاقا در آيين‌نامه قيد شده كه براي پاسخگويي به سوال نمايندگان در جلسه كميسيون لزوما نماينده رييس‌جمهور بايد حضور پيداكند و تنها زماني كه طرح سوال به صحن علني ارجاع مي‌شود، حضور رييس‌جمهور الزامي است. به اين اعتبار رييس‌جمهور براي پاسخگويي به سوال نمايندگان در صحن علني موظف است شخصا در صحن علني حاضر شود اما در آيين‌نامه قيد شده كه حضور نماينده ويژه رييس‌جمهور در جلسه رسيدگي به سوال در كميسيون كفايت مي‌كند.

درصورت قانع نشدن نمايندگان متقاضي سوال از رييس‌جمهور در كميسيون، جلسه رسيدگي به اين طرح سوال در صحن چه زماني برگزار خواهد شد؟

بنابر آيين‌نامه از زماني كه گزارش كميسيون به هيات رييسه ارجاع شد و گزارش به صحن علني مي‌رود، هيات رييسه از رييس‌جمهور براي پاسخگويي به سوالات نمايندگان دعوت مي‌كند و از اين زمان، رييس‌جمهور يك ماه فرصت دارد تا با تعيين زمان حضور خود در مجلس، در صحن علني حاضر شده و به سوالات نمايندگان پاسخ دهد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون