از جهانگيري تا حناچي
استعفاي پرحاشيه شهردار تهران روي ميز پارلمان پايتخت است و اگر اين استعفا منجر به خروج او از بهشت شود وقت آن رسيده كه به گزينههاي جايگزين فكر شود. گمانهزنيها دراينباره اما خيليزودتر از اينها شروع شده بود و محسن هاشمي، رييس شوراي شهر تهران اگرچه ميگويد به فكر شهردار شدن نيست؛ در صدر فهرست قرار دارد. همين چند هفته قبل بود كه روزنامه وابسته به حزب كارگزاران از اختلافات ميان اين حزب و آقاي شهردار پرده برداشت. قبل از آن نيز واكنش نجفي نسبت به اظهارات مرعشي كه ميگفت نقش اتاق فكر شهردار را بازي ميكند شمهاي از اين اختلافات را به نمايش گذاشته بود. «سازندگي» عنوان كرده بود كه زعماي اين حزب از ابتدا موافق نجفي نبودند.
گفته شده بود كه گزينه اول كارگزارانيها محسن هاشمي و گزينه دوم آنها نيز حسين مرعشي بوده است اما به شهردار شدن نجفي رضايت دادند تا اجماعي حاصل شده و احتمال راهيابي مهدي چمران به بهشت از ميان رود. حالا كه آن نگراني رفع شده و نجفي نيز به خاطر بيماري يا هر عامل ديگري رفتني است، يك بار ديگر محسن هاشمي گزينه اول است. برخي منابع خبري به صورت غيررسمي ميگويند محسن هاشمي طرفداراني در ميان اصولگرايان هم دارد و لابيهاي مهمي در اين مورد صورت گرفته است.
مرعشي نيز گزينه دوم است و برخي مدعي هستند او بيش از گزينههاي حزب اتحاد ملت و ديگر طيفهاي اصلاحطلب شانس پيروزي دارد. با اين حال اصلاحطلبان گزينههايي همچون حبيبالله بيطرف، پيروز حناچي و محمدعلي افشاني دارند و به نظر نميرسد كه مايل باشند يك بار ديگر عرصه را به ديگران واگذار كنند. براي رسيدن به اين هدف اما بايد از گزينه قَدَري همچون اسحاق جهانگيري عبور كنند. هرچه باشد حكايت اصلاحطلبان و جهانگيري حكايت رستم است و يكدست اسلحه. جهانگيري كه تاكنون به عنوان گزينه اصلاحطلبان در انتخابات 98 و 1400 مطرح بود از ديروز دوباره به يكي از گزينههاي شهرداري تهران تبديل شده است. از قضا حضور او در قامت شهردار تهران محتملتر و كاربرديتر از فرستادن او به مجلس است. با همه اين حرفها بايد منتظر ماند و ديد كه تعامل اصلاحطلبان و بزرگان اين جريان در نهايت چه خروجياي خواهد داشت.