• 1404 دوشنبه 8 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3217 -
  • 1394 يکشنبه 23 فروردين

آغاز انتخابات از استان‌ها

كانديداهاي محلي و منطقه‌اي اصلاح‌طلبان براساس راهبرد «سه حلقه» انتخاب مي‌شوند

  مجتبي حسيني/ ماموريت دوم اصلاح‌طلبان كليد خورد؛ ماموريتي تحت عنوان «انتخابات مجلس دهم.» هدف و سازوكار اين ماموريت هم چيزي نيست جز كسب صندلي‌هاي سبز رنگ بهارستان و راه‌اندازي كارگروه‌هاي انتخاباتي در تهران و استان‌هاي سراسر كشور. نخبگان و كنشگران سياسي- اجتماعي اصلاح‌طلب با ادراك از اهميت اين ماموريت و شناخت موقعيت فعلي گفتمان اصلاحات در ميان افكار عمومي مي‌خواهند با دست پر و جلوگيري از هرگونه اما و اگر، مراحل سخت و صعب پيروزي در انتخابات مجلس را پشت سربگذارند. اصلاح‌طلبان مي‌دانند كه راه پيروزي در انتخابات مهم مجلس دهم از «صندوق راي» مي‌گذرد و بر اين اساس با اتكا بر فرمول «خرد جمعي و انسجام تشكيلاتي» امتحان پس داده انتخابات رياست‌جمهوري سال 92 مي‌توانند بازهم طعم موفقيت را به هواداران و دلدادگان گفتمان اصلاحات هديه دهند. نيروهاي سياسي اصلاح‌طلب با همين رويكرد طي يك سال گذشته راهبردها و تاكتيك‌هاي مختلفي را براي رسيدن به نقطه مطلوب از جمله؛ راه‌اندازي حزب، جبهه فراگير منسجم، برگزاري كنگره، تاسيس شوراي عالي سياستگذاري اصلاحات و تشكيل مجمع ملي اصلاح‌طلبان مورد ارزيابي و بررسي قرار داده‌اند. آنان با آگاهي از اين واقعيت كه انتخابات مجلس تفاوتي ماهيتي و پيچيده‌تر از انتخابات رياست‌جمهوري دارد، مي‌دانند كه بايد جدي‌تر از سال 92 وارد كارزار انتخابات مجلس دهم شوند كه پر كردن اكثريت صندلي‌هاي سبز بهارستان كاري سخت‌تر از در اختيار گرفتن دولت است و سازمان‌هاي سياسي و اجتماعي خاص خود را مي‌طلبد. شوراي همكاري اصلاحات به عنوان مرجع اصلي تصميم‌گيري اصلاح‌طلبان به انضمام ديگر احزاب و گروه‌هاي اصلاح‌طلب چند ماهي است كه بر سرعت و كيفيت تصميم‌گيري‌هاي خود افزوده و راهبردي چند لايه را براي انتخابات مجلس دهم تدوين و طراحي كرده است؛ راهبردي كه كمتر شباهتي به سياستگذاري‌هاي اصلاح‌طلبان در ادوار سابق انتخابات مجلس دارد. واگذاري شناسايي، معرفي و تبليغات سياسي كانديداهاي اصلاح‌طلب در استان‌ها، نقطه كانوني راهبرد انتخاباتي اصلاح‌طلبان است. بر اساس اين استراتژي، اصلاح‌طلبان تهران‌نشين براي اصلاح‌طلبان شهرستان نشين تعيين تكليف نخواهند كرد. اين راهبرد البته به معناي كمرنگ شدن اجماع و وفاق ميان اصلاح‌طلبان نيست، چرا كه ارتباطي مستمر و تشكيلاتي ميان شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان شهرستان‌نشين با كادر رهبري اصلاح‌طلبان در تهران وجود دارد و از سوي ديگر همه نيروهاي سياسي اين جريان از مصايب و سختي‌هاي موجود و پيش روي خود خبر دارند؛ ادراكي كه باعث شده تا مختصات و مشخصات ذهني اصلاح‌طلبان سراسر كشور براي انتخابات مجلس دهم، مشابه يكديگر باشد و افق همه آنان براساس هدف معين شده در اين ماموريت «پيروزي در انتخابات مجلس» باشد. شوراي عالي سياستگذاري اصلاحات با واگذاري انتخاب كانديداها به اصلاح‌طلبان شهرستان‌نشين مي‌تواند بيش از پيش بر راهبرد «اجماع و اتحاد» سراسري و كشوري اصلاح‌طلبان بيفزايد و به نوعي فقدان احزاب موثر در اردوگاه سياسي خود را برطرف كند. افزايش ارتباط اصلاح‌طلبان تهران‌نشين به عنوان اتاق فكر اصلاحات با اصلاح‌طلبان شهرستان‌نشين به مثابه نيروهاي عملياتي متكثر در سراسر كشور و تنظيم «فهرست‌هاي انتخاباتي سه لايه» در تمامي كشور مي‌تواند تركيب مجلس را همسو با مطالبات مردم كند. ديگر ترديدي نيست كه رمز موفقيت اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس نه از تهران كه از شهرستان‌ها مي‌گذرد.

گروه احزاب| اصلاح‌طلبان پس از آنكه در انتخابات رياست‌جمهوري گذشته به اتحاد و انسجام رسيدند در طول دو سال گذشته توانسته‌اند دستاوردهاي درون جناحي آن انتخابات را حفظ كنند و از تجربه خرداد 92 براي اسفند 94 بهره ببرند.
آنها در شرايطي خود را براي انتخابات مجلس دهم آماده مي‌كنند كه با در اختيار داشتن دو بازوي مشورتي و اجرايي تحت عنوان شوراي مشورتي اصلاح‌طلبان و شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات به حفظ و تقويت انسجام دروني خود مي‌پردازند. اين در حالي است كه فرآيند انتخاب نامزدهاي انتخاباتي با در نظر گرفتن نقش نخبگان و فعالان سياسي استان‌ها طي مي‌شود و به گفته چهره‌هاي شاخص اصلاح‌طلبان قرار نيست از تهران براي شهرستان‌ها تصميم‌گيري شود.
افزايش نقش فعالان سياسي استاني در كنار مجموعه‌هايي نظير فرمانداران و استانداران دولت اصلاحات و نمايندگان ادوار باعث مي‌شود در شهرستان‌ها كار براي انتخاب چهره‌هاي اصلاح‌طلب سخت نباشد. با اين حال مانع بزرگي به نام نظارت استصوابي كه از مجلس سوم به بعد از سوي شوراي نگهبان به كار گرفته شده باعث مي‌شود تا اصلاح‌طلبان نسبت به احتمال حضور با چهره‌هاي تراز اول چندان اميدوار نباشند. براي حل اين مشكل راه‌هاي مختلفي در سطوح كلان تصميم‌گيري جريان اصلاحات به بحث گذاشته شده است.
حميد رضا جلايي پور، عضو آخرين شوراي مركزي جبهه مشاركت و عضو شوراي مشورتي اصلاح‌طلبان در پاسخ به سوال « اعتماد» گفت: راه‌حل جلوگيري از اثر‌گذاري اين مشكل اين است كه در شهرستان‌ها به سراغ چهره‌هاي متعهدي برويم كه الزاما اصلاح‌طلب نيستند اما با انديشه اصلاح‌طلبي همسويي دارند.
به گفته جلايي پور اين چهره‌ها مي‌توانند از اقشار مختلف مردم انتخاب شوند. در اين راه بايد با شناسايي نيروهايي نظير پزشكان، مهندسين و فرهنگيان مقبول مردم به جذب آنان پرداخت.
اين استراتژي احتمال تاييد صلاحيت چهره‌هاي منتخب را افزايش مي‌دهد اما مي‌تواند آفت رقابت ميان اصلاح‌طلبان در حوزه‌هاي انتخابيه را افزايش دهد. براي جلوگيري از اين موضوع پيش از ثبت نام كانديداها آنها متعهد مي‌شوند تا در صورت تاييد صلاحيت بيشتر از نياز حوزه انتخابيه با سازو‌كاري كه مورد تاييد همه آنهاست در نهايت عده‌اي به نفع كانديداي نهايي كناره‌گيري كنند.
براي رسيدن به اين منظور در ماه‌هاي آتي بسترهاي لازم براي تعيين نامزدها فراهم مي‌شود تا در نيمه دوم سال فرآيند انتخاب مصاديق آغاز شود.
اما براي فراهم كردن بسترهاي لازم ارايه ليست متحد و سراسري روز گذشته رييس كميته انتخابات شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات از تشكيل كميته‌هاي زيرمجموعه كميته انتخابات شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات خبر داد.
حجت‌الاسلام محسن رهامي، رييس كميته انتخابات شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات از تشكيل كميته‌هاي زيرمجموعه كميته انتخابات شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات خبر داد و گفت: كميته انتخابات شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات كه شوراي برنامه‌ريزي اين شورا محسوب مي‌شود، اقدام به تشكيل كميته‌هاي فرعي براي انتخابات آينده كرده است.
وي در تشريح جزييات كميته‌هاي تشكيل شده گفت: كميته دانشجويان و جوانان به مسووليت محمد خون‌چمن، كميته اطلاع‌رساني و تبليغات به مسووليت مصطفي كواكبيان، كميته برنامه‌ريزي به مسووليت ژاله فرامرزيان، كميته اقوام و مذاهب به مسووليت سيد هادي خامنه‌اي، كميته اقشار و اصناف به مسووليت حسين كمالي و كميته احزاب و تشكل‌ها به مسووليت فرج‌الله كميجاني هم‌اكنون در زيرمجموعه كميته انتخابات شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات تشكيل شده‌اند.
رهامي در گفت‌وگو با تسنيم، با بيان اينكه حكم كميته‌هاي فرعي زيرمجموعه كميته انتخابات شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات رسماً ابلاغ شده است، اظهار داشت: همچنين قرار است معاونت ويژه زنان با همكاري افراد و احزاب اصلاح‌طلبي همچون شجاعي، ژاله فرامرزيان، فاطمه راكعي، زهرا مصطفوي و فائزه هاشمي به عنوان زيرمجموعه كميته انتخابات شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات فعاليت كند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون