يكي از كانديداهاي اصولگرا از شعار «مردمسالاري اقتصادي» ميگويد
رضايي و راهبرد «كانديدا، كابينه، برنامه»
اصولگرايان بلاتكليفند. اين شايد موجزترين و درعين حال دقيقترين توصيف باشد از حال و روز جريان سياسي اصولگرا در آستانه انتخابات رياستجمهوري 1400. وضعيتي كه وقتي از اهميتي دوچندان برخوردار خواهد بود كه به ياد بياوريم اين جريان سياسي تا چندماه پيش، وضع و حالي به نسبت مساعد داشت و دستكم خروجي انتخابات پيشرو را به مطلوب عمومي خود نزديك ميديد. آنها ميپنداشتند كه اگر لااقل الگوي مشاركت حداقلي در انتخابات 98، در جريان انتخابات رياستجمهوري 1400 تكرار شود، اين كانديداي اصولگراست كه رييسجمهوري بعدي ايران خواهد بود. همزمان خيالشان تخت بود كه عواملي كه آن مشاركت ناچيز را در اسفندماه 98 رقم زد، همچنان پابرجاست و اين يعني احتمالا مشاركتي حداقلي در انتظار انتخابات پيش روست و اين هم يعني احتمالا پيروزي كانديداي اصولگرا. مشكل اما آنجاست كه تعبير «كانديداي اصولگرا» به روياي فعالان اين جريان سياسي تبديل شده و آنها در اين انتخابات نيز همچون ادوار پيشين، با صفي بلند از كانديداها وارد ميدان شدهاند.
آنچه اما در اين ميان حتي بيش از اين تعدد كانديداها به پاشنه آشيل جناح راست تبديل شده، آن است كه حتي همين كانديداهاي متعدد نيز هنوز تكليف خود را به صراحت روشن نكرده و همچنان مشخص نيست كداميك قطعا وارد گود ميشود و كداميك به نفع ديگري كنارهگيري خواهد كرد. در اين ميان اما لااقل يك نفر هست كه تكليفش را مشخص كرده و اگرچه كلامي در تاييد يا رد كانديداتوري خود نگفته اما هر از گاه، گوشهاي از ايران در جمع ايرانيان حاضر شده، عليه عملكرد دولت مستقر نطق ميكند و فراتر از آن، سخنرانيهايش را با تعابيري ايراد ميكند كه به روشني رنگ و بوي انتخاباتي ميدهند. محسن رضايي كه همين چندروز پيش و در جريان برگزاري مراسم 22 بهمن نيز با حضور در جمع مردم شهر قدس، به سخنراني پرداخت و لابهلاي سخنانش از تعبيري تازه استفاده كرد كه بهزعم بسياري از ناظران، ازجمله شعارهاي انتخاباتي او خواهد بود، ديروز بار ديگر در حساب كاربرياش در توييتر همان تعبير را تكرار كرد تا اين احتمال تقويت شود.
رضايي كه در بخشي از سخنانش در مراسم 22 بهمن شهر قدس گفته بود «ملت ايران در اين ۴۲ سال به چند دستاورد رسيده است كه يكي از آنها نظم سياسي نوين برپايه مردمسالاري است» و در ادامه تصريح كرده بود كه «اين مردمسالاري سياسي بايد با «مردمسالاري اقتصادي» تكميل شود»، ديروز در توييتي بار ديگر از تعبير انتخاباتي استفاده كرد و نوشت: «مردمسالاري اقتصادي، نيازمند مدنيت اقتصادي، پرهيز از جناحسالاري و منع سهم خواهي است.» اين توييت اما از جهتي ديگر نيز قابل تفسير بود و به بيان دقيقتر نكتهاي درخصوص نحوه انتشار آن، كاركرد انتخاباتياش را به اثبات ميرساند. چه آنكه رضايي درحالي از تعبير «مردمسالاري اقتصادي» گفته كه ماه گذشته در سخنراني خود در شوراي ائتلاف نيروهاي انقلاب بر ضرورت معرفي كابينه هر نامزد تاكيد كرده بود و ديروز نيز در حالي از ديدگاه انتخاباتي خود پرده برداشت كه پيشتر پرويز سروري، دبير شوراي ائتلاف در توييتي از الگوي نامزد- كابينه گفته بود و رضايي نيز ضمن استقبال از اين توييت سروري و درواقع به پيوست توييت او بود كه از «مردمسالاري اقتصادي» گفت و در ادامه نيز نوشت: «نگذاريم ناكارآمدي را تكرار كنند. مردم گلايهمندند. كشور نيازمند كابينه كارآمد و فراجناحي است. راهبرد «كانديدا، كابينه، برنامه» راه خدمت متواضعانه به مردم و جلوگيري از خودكامگي اجرايي است.»