• 1404 يکشنبه 24 فروردين
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4867 -
  • 1399 سه‌شنبه 28 بهمن

نيويورك‌تايمز مدعي خنثي‌سازي عملياتي توسط ايران عليه سفارت امارات در اتيوپي شد

داستان‌سرايي‌هاي هدفمند

شهاب شهسواري

 

بار ديگر در آستانه زمزمه‌هاي عادي شدن روابط ديپلماتيك ايران با قدرت‌هاي غربي نهادهاي جاسوسي و امنيتي برخي از رژيم‌هاي دلواپس، در حال پرونده‌سازي‌هاي بي‌پايه در مورد فعاليت‌هاي جمهوري اسلامي ايران هستند. در تازه‌ترين پرونده‌سازي، مقام‌هاي امنيتي در امريكا و اسراييل شروع به داستان‌سرايي در مورد يك پرونده ادعايي درباره  يك اقدام خنثي‌شده تروريستي عليه سفارت امارات متحده عربي در اتيوپي كرده‌اند. به نوشته نيويورك‌تايمز، مقام‌هاي امنيتي امريكا و اسراييل مدعي شده‌اند كه 15 فرد دستگير شده در اتيوپي كه قصد يك عمليات خنثي شده تروريستي عليه سفارت امارات متحده عربي در آديس‌آبابا را داشتند، از سوي ايران اجير شده‌اند. اين ادعا در حالي از سوي واشنگتن و تل‌آويو مطرح مي‌شود كه نه دولت اتيوپي و نه دولت امارات متحده عربي چنين مساله‌اي را تاييد نكرده‌اند. خبرنگار نيويورك‌تايمز در گفت‌وگو با سخنگوي پليس اتيوپي او را تحت فشار قرار داده است كه «چرا پليس اتيوپي حاضر نيست ايران را متهم اين اقدام معرفي كند.» در لابه‌لاي گزارش، نيويورك تايمز به اظهارات سخنگوي سفارت ايران در آديس‌آبابا هم اشاره كرده است كه تمامي اين اتهامات را رد كرده است. روايت جديد چند روز بعد از خبرسازي‌ها در مورد بازداشت يك ديپلمات ايراني در تركيه به اتهام همكاري در قتل يك پناهجوي ايراني در تركيه منتشر مي‌شود. گروه‌هاي افراطي در برخي از كشورهاي منطقه و رژيم‌هاي ضدايران با خبرسازي‌هاي اينچنيني در شرايطي كه زمزمه‌هاي شكست سياست فشار حداكثري و لغو تحريم‌ها عليه مردم ايران افزايش يافته است، تلاش مي‌كنند تا تصويري سوء از دولت جمهوري اسلامي ايران در منطقه و جهان ارايه دهند و بار ديگر با پرونده‌سازي‌هاي بي‌پايه ايران را در باور عمومي و نهادهاي بين‌المللي يك خطر امنيتي براي جهان جلوه دهند.
نيويورك‌تايمز در گزارشي با عنوان تحريك‌آميز و ايران‌هراسانه «در يك بازي خطرناك موش و گربه، ايران دنبال هدف‌هاي جديد در آفريقا است» به نقل از منابع امنيتي خود در امريكا و اسراييل، موضوع بازداشت 15 شهروند اتيوپي در نزديكي سفارت امارات متحده عربي در آديس‌آبابا، در حال حمل سلاح و مواد منفجره را يك اقدام از طرف ايران براي ترور ديپلمات‌هاي اماراتي توصيف كرده است. هيدي برگ، يك مقام امنيتي فرماندهي نظامي امريكا در قاره آفريقا به نيويورك‌تايمز گفته است كه «ايران برنامه‌ريز حمله خنثي شده 15 اتيوپيايي بازداشت شده» بوده است. سخنگوي سفارت ايران در آديس‌آبابا، به نيويورك‌تايمز گفته است: «اين اتهام‌ها كاملا بي‌اساس است و توسط رسانه‌هاي معاند رژيم صهيونيستي تبليغ مي‌شود. نه اتيوپي و نه امارات هيچ چيز در مورد مداخله ايران در اين مساله مطرح نكرده‌اند.» نيويورك‌تايمز نوشته است سرنخ ارتباط اين گروه با ايران با دستگيري نفر شانزدهم آشكار شده؛ احمد اسماعيل كه به عنوان رهبر و «مغز متفكر» اين گروه معرفي شده است. به گفته مقام‌هاي اتيوپي احمد اسماعيل با همكاري سرويس‌هاي اطلاعاتي آفريقايي، آسيايي و اروپايي در كشور سوئد دستگير شده است.
نيويورك تايمز به نقل از منابع امنيتي امريكايي و اسراييلي‌اش مي‌نويسد كه نهادهاي امنيتي اين دو كشور مدعي شده‌اند ايران از پاييز سال جاري گروه‌هايي پنهاني را در آديس‌آبابا فعال كرده است تا به سفارتخانه‌هاي امريكا و اسراييل در اتيوپي حمله كنند. نيويورك‌تايمز در ادامه مدعي شده است كه اين عمليات، بخشي از تلاش ايران براي انتقام از اقدام‌هاي تروريستي اخير اسراييل و امريكا عليه مقام‌هاي بلندپايه ايراني، از جمله شهيد محسن فخري‌زاده، معاون وزير دفاع و سردار شهيدقاسم سليماني، فرمانده نيروهاي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و عمليات مبارزه با داعش است. با اين حال اين رسانه امريكايي توضيح نمي‌دهد كه عمليات ادعايي عليه سفارت امارات متحده عربي در اتيوپي، چه ارتباطي مي‌تواند با اين انتقام از اقدام‌هاي تروريستي امريكا و اسراييل داشته ‌باشد. نيويورك‌تايمز مدعي شده است كه «امارات متحده عربي با امضاي توافق عادي‌سازي روابط با اسراييل، ايران را عصباني كرده است.» 

پرونده‌سازي‌هاي پشت سر هم
پرونده‌هاي ساختگي عليه ايران در ماه‌هاي اخير به شكل چشمگيري افزايش پيدا كرده است. شهريورماه سال جاري در گزارشي مدعي شده‌ بود كه ايران براي انتقام ترور سردار شهيد سليماني قصد داشته است سفير امريكا در آفريقاي جنوبي را ترور كند. بر اساس ادعاي دستگاه‌هاي اطلاعاتي امريكا، تعدادي از عوامل وابسته به جمهوري اسلامي ايران با همكاري سفارت جمهوري اسلامي ايران در پروتوريا، قصد داشته‌اند لانا مارك سفير وقت امريكا در آفريقاي جنوبي را ترور كنند. سعيد خطيب‌زاده، سخنگوي وزارت خارجه جمهوري اسلامي ايران در واكنش به اين اتهامات به خبرنگاران گفته‌بود: «اظهارات بي اساس و بي‌پايه‌اي از اين دست بخشي از كارزار ضداطلاعاتي دولت ترامپ عليه ايران مي‌باشد. تمسك رژيم ايالات متحده به اتهام‌زني و دروغ‌پردازي ضدايراني در آستانه انتخابات رياست‌جمهوري امريكا و همزمان با فشار‌هاي اين رژيم براي سوءاستفاده از ساز و كار‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد با هدف افزايش فشار بر مردم ايران امري قابل پيش‌بيني بود، با اين حال چنين اقدامات و خبرسازي‌هايي كه احتمالا در آينده نيز ادامه خواهد يافت، قطعا بي‌نتيجه خواهد ماند و به فهرست بلند ناكامي‌هاي مداوم واشنگتن در تقابل با جمهوري اسلامي ايران خواهد افزود.»
اين ادعاي دستگاه‌هاي امنيتي امريكا، از سوي دولت آفريقاي جنوبي هم تكذيب شده‌بود. دولت آفريقاي جنوبي همان زمان اعلام كرد اطلاعاتي كه توسط دستگاه‌هاي امنيتي امريكا در اختيارش قرار داده شده، براي ايراد چنين اتهامي ناكافي است. آژانس امنيت دولتي اين كشور گفته است آفريقاي جنوبي اطلاعات بيشتري در رابطه با اين موضوع از ايالات متحده درخواست كرده است.
 پرونده‌سازي‌هاي اينچنيني اخيرا با ادعاهاي رسانه‌هاي تركيه در مورد بازداشت يك ديپلمات ايراني به اتهام همكاري در قتل يك پناهجوي ايراني در تركيه بار ديگر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است. سخنگوي وزارت خارجه جمهوري اسلامي ايران، روز گذشته در ارتباط با ادعاي مطرح شده از سوي برخي از رسانه‌هاي تركيه مبني بر بازداشت يكي از كارمندان سركنسول‌گري ايران در استانبول و انتشار تصاويري در اين ارتباط از سوي برخي از شبكه‌هاي تركيه در ارتباط با اين موضوع اظهار كرد: همانطور كه پيش از اين گفته‌ام هيچ كارمند سركنسول‌گري ايران بازداشت نشده است و نمي‌تواند چنين موضوعي اتفاق بيفتد. چرا كه خلاف رويه‌هاست. وي افزود: آنچه كه رخ داده است بازداشت يكي از اتباع ايراني در هنگام ورود به اين كشور بوده است. ما با دولت تركيه در اين زمينه در تماس هستيم و نتيجه را خواهيم گفت و اين موضوع بايد در مسير خود به زودي حل شود.


روايت جديد چند روز بعد از خبرسازي‌ها در مورد بازداشت يك ديپلمات ايراني در تركيه به اتهام همكاري در قتل يك پناهجوي ايراني در تركيه منتشر مي‌شود. گروه‌هاي افراطي در برخي از كشورهاي منطقه و رژيم‌هاي ضدايران با خبرسازي‌هاي اينچنيني در شرايطي كه زمزمه‌هاي شكست سياست فشار حداكثري و لغو تحريم‌ها عليه مردم ايران افزايش يافته است، تلاش مي‌كنند تا تصويري سوء از دولت جمهوري اسلامي ايران در منطقه و جهان ارايه دهند و بار ديگر با پرونده‌سازي‌هاي بي‌پايه ايران را در باور عمومي و نهادهاي بين‌المللي يك خطر امنيتي براي جهان جلوه دهند.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون