• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4966 -
  • ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۰ تير

معاون اول و رييس‌دفتر رييس‌جمهوري در پاسخ به خبرنگاران در مورد واكنش عيسي كلانتري به سانحه اتوبوس خبرنگاران توضيح دادند

چرا عذرخواهي ؟ چرا استعفا؟

 در هفتمين روز جان باختن ريحانه ياسيني و مهشاد كريمي تعدادي از خبرنگاران مقابل در ساختمان اصلي سازمان محيط‌زيست تجمع كرده و بركناري يا استعفاي رييس اين سازمان به عنوان مسوول مستقيم اين حادثه را خواستار شدند. روز سه‌شنبه نيز در خبرگزاري‌هاي ايرنا و ايسنا مراسم يادبودي براي اين دو خبرنگار محيط‌زيست برگزار شد. همزمان با برگزاري تجمع گروهي از خبرنگاران در مقابل سازمان محيط‌ زيست، خبرنگاران دولت نيز در حاشيه جلسه روزهاي چهارشنبه كابينه از اسحاق جهانگيري، معاون اول رييس‌جمهوري و محمود واعظي، رييس دفتر رييس‌جمهوري در اين باره پرسيدند. پاسخ دولتي‌ها اگرچه توام با عذرخواهي و تسليت بود اما به نظر مي‌رسد رويه‌اي كه عيسي كلانتري، رييس سازمان محيط‌زيست پيش گرفته، همان الگوي مرسوم و سابقه‌دار است؛  نداشتن شهامت پذيرش حقيقي  قصور  و  استعفا.
هركسي تاسف خود را يك جوري بيان مي‌كند
آنچه پس از واژگوني اتوبوس خبرنگاران محيط‌زيست براي بسياري از خبرنگاران سوال‌برانگيز بود و توهين‌آميز تلقي شد برخورد عيسي كلانتري پس از وقوع اين حادثه بود. فيلمي كه از حضور او در بيمارستان منتشر شد، مصاحبه‌اي كه با «امتداد» در مورد اين حادثه داشت، عدم حضور او در مراسم خاكسپاري دو خبرنگار، شيوه نشستن او و از همه مهم‌تر عذرخواهي يا استعفا نكردن به دليل فاجعه‌اي كه رخ داد. با اين حال به نظر مي‌رسد كه باقي اعضاي هيات دولت بسيج شده‌اند تا عملكرد غيرمنطقي و نادرست معاون رييس‌جمهوري را به نوعي توجيه كنند. همين هم باعث شد كه علي ربيعي بعد از ديدار با خانواده دو خبرنگار جان‌باخته در نشست خبري شخصا عذرخواهي كند و ديروز هم محمود واعظي و اسحاق جهانگيري در اظهارات‌شان با تاكيد بر پيگيري‌هاي دولت سعي كردند تا قصور كلانتري را البته با ادبياتي دولتي توضيح دهند. با اين حال به نظر نمي‌رسد كه معاون رييس‌جمهوري و رييس سازمان حفاظت از محيط‌زيست همچنان شهامت عذرخواهي يا استعفا داشته ‌باشد. محمود واعظي در حياط پاستور بار ديگر جان باختن اين دو خبرنگار را تسليت گفت و توضيح داد: «همان روزي كه اين اتفاق افتاد با بخش‌هاي مختلف تماس گرفتم و هر آنچه ما به عنوان دولت لازم بود چه براي آن دو عزيز از دست رفته و چه براي ساير خبرنگاران، همه امكانات را در اروميه و تهران فراهم كرديم. حتي هواپيماي اختصاصي هم به آنجا فرستاديم.» او همچنين ادامه داد: «اين كاري بود كه ما مي‌توانستيم براي خانواده خودمان انجام دهيم و همان را براي اين بيست و چند خبرنگار انجام داديم. اين يك اتفاقي بود كه همه مصيبت‌زده شديم و هيچكس نمي‌خواست كه رخ دهد، از شخص رييس‌جمهوري تا مسوولان اجرايي كشور همه همدردي كردند و در مراسم شركت كردند و به عنوان نماينده دولت و شخص رييس‌جمهوري شركت كردند. در نوشته‌هاي‌مان عذرخواهي كرديم و آقاي كلانتري هم هركاري مي‌توانست انجام داد.» البته واعظي وقتي با اين پرسش‌ها در مورد كنش‌ها و واكنش‌هاي كلانتري مواجه شد كه اتفاقا بازخورد زيادي هم در توييتر داشت، توضيح داد: «هركسي تاسف خود را يك جوري بيان مي‌كند يا با گفتار يا با رفتار خود. طوري عمل نكنيم كه فكر كنيم كسي مطلبي گفته، او همدردي كرده و كس ديگري كه دارد همدردي مي‌كند، همدردي نكرده است! من خودم چندبار با آقاي كلانتري صحبت كردم و ديدم از كسان ديگر بيشتر ناراحت بود. ممكن است برخي ناراحتي خود را به زبان بياورند و برخي درون خود بريزند! كلانتري همانند ديگر افراد دولت ناراحت و متاسف بود. ما نبايد با حرف‌هاي‌مان كه اينجا باهم مطرح مي‌كنيم و به گوش خانواده‌هاي آن عزيزان مي‌رسد، نمك روي زخم خانواده و بازماندگان بريزيم.
مسوولان  بايد پاسخگو  باشند
معاون اول رييس‌جمهوري نيز ديروز در حاشيه نشست دولت به اين سوال پاسخ داد كه آيا دولت قصد ندارد مسووليت اين اتفاق را بپذيرد و عيسي كلانتري را بركنار كند؟ پس از آن برخي رسانه‌ها به نقل از جهانگيري اين جمله را منتشر كردند كه «چرا بايد عيسي كلانتري عزل شود؟» جمله‌اي به نقل از جهانگيري كه درست مثل شيوه نشستن كلانتري در توييتر با واكنش كاربران مواجه شد. اما در فيلمي كه از گفت‌وگوي خبرنگاران دولت با جهانگيري در حاشيه هيات دولت منتشر شد نشان مي‌دهد كه خبرنگار پرسيده‌ آيا نمي‌خواهيد فشاري براي بركناري كلانتري بياوريد كه جهانگيري مي‌پرسد «چرا» و خبرنگار هم توضيحاتش را تكميل مي‌كند. البته واضح است كه پرسش از جهانگيري در مورد كلانتري و بعد از اين اتفاقات چيست و چرا مطرح مي‌شود و البته جاي تعجب و سوال دارد كه چرا جهانگيري در ابتدا اين واكنش را نشان مي‌دهد. معاون اول رييس‌جمهوري البته در ادامه گفت: «دستگاه‌ها برنامه‌هاي اجرايي تنظيم و از خبرنگاران براي بازديد از برنامه‌هاي خود دعوت مي‌كنند. گاهي اوقات از اين اتفاقات ناگواري هم رخ مي‌دهد و آن دستگاه نبايد از مسووليت شانه خالي كند و بايد مسووليت قبول كند و اقدام مناسب انجام دهد. به موقع حضور داشته باشد و سعي كند امكاناتي كه لازم است را فراهم كند و اطمينان داشته باشد همه امكانات لازم و مناسب را فراهم كند. كساني كه مسوول بودن بايد پاسخگو باشند جامعه خبرنگاري موضوع را پيگيري كند و من هم از آقاي كلانتري مي‌خواهم كه اقدامات لازم را انجام دهد.» اسحاق جهانگيري البته در پاسخ به اين پرسش كه چرا كلانتري حاضر به عذرخواهي نيست، گفت كه مسوولان هر دستگاهي اگر قصوري در انجام كاري داشته باشند بايد با شهامت عذرخواهي كنند و تاكيد كرد حتما اين نكته را تذكر خواهد داد. همچنين ديروز علي مجتهدزاده، وكيل دادگستري نيز در توييترش خبر داد كه طي صحبتي كه با بهراد مهرجو همسر مرحوم ريحانه ياسيني داشته، قرار شده تا از طريق مراجع قضايي عليه مسببين و مقصرين احتمالي جان‌باختن خبرنگاران محيط‌زيست اعلام جرم كند. روندي كه پيش از اين همسر مهشاد كريمي و خانواده هر دو  خبرنگار  جان‌باخته  بر آن تاكيد كرده  ‌بودند.


مشكلات  كارگران  صنعت نفت  حل و فصل  مي‌شود؟

در حاشيه جلسه هيات دولت ديروز محمود واعظي و اسحاق جهانگيري در مورد اعتراضات سراسري كارگران صنعت نفت نيز صحبت و به سوالات خبرنگاران در اين زمينه پاسخ دادند. معاون اول رييس‌جمهوري توضيح داد روز چهارشنبه هيات دولت مصوبه‌اي براي كاركنان صنعت نفت داشت. وزير نفت، رييس سازمان اداري استخدامي و رييس سازمان برنامه و بودجه پيشنهادهاي مفصلي داشتند كه منجر به شكل‌گيري اين مصوبه شد تا دغدغه‌هاي كاركنان رسمي صنعت نفت كه طبق بودجه براي آنها محدوديتي ايجاد شده بود برطرف و از فردا اجرايي مي‌شود. همچنين قرار است براي كاركنان قراردادي وزير تعاون پيگيري موضوع باشد. رييس دفتر رييس‌جمهوري نيز در همين زمينه توضيح داد: «يك مشكلي در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به وجود آمد كه مجلس در يكي از بندها گفته بودند كه پرداختي، از يك حدي - كه در گذشته ۲۱ برابر حداقل حقوق و دستمزد بوده است - را نوشته‌اند ۱۵ برابر ناخالص حقوق و دستمزد. عزيزاني كه در شركت نفت و در يك منطقه بسيار سخت و طاقت‌فرسا كار مي‌كنند و مدير هم نيستند بلكه كارگر و كارمند معمولي هستند وقتي كه كار سخت و مهم براي كشور انجام مي‌دهند حق‌شان اين است كه دريافتي بيشتري داشته باشند.» به گفته واعظي، وزارت نفت اعلام كرده كه نمي‌تواند مثل سال‌هاي گذشته پرداختي داشته باشد در حالي كه بايد اين كارگران افزايش حقوق نيز مي‌داشتند بنابراين همه مسائل دست به دست هم داده تا حقوق افراد پايين بيايد. او همچنين تاكيد كرد وزير نفت قرار است در تعامل با مجلس اين مشكل  را  حل كند. 
تضمين  مي‌خواهيم
محمود واعظي همچنين ديروز به پرسشي در مورد اختلافات باقي مانده در جريان مذاكرات وين پاسخ و توضيح داد آنچه باقي‌ مانده در رابطه با تضمين‌ است تا اگر اين دولت تمام شد جمهوري اسلامي دوباره همچون دوره ترامپ متحمل هزينه‌اي گزاف نشود. او به مساله راستي‌آزمايي نيز اشاره كرد و گفت بايد راستي‌آزمايي صورت پذيرد تا مطمئن شويم در صورت عمل به تعهدات، طرف مقابل هم تعهداتش را عملي مي‌كند. اين در حالي است كه ديروز سرمقاله روزنامه كيهان به عنوان تريبون حاكميتي صراحتا از پايان دادن  دولت  بعدي  به برجام نوشته ‌بود.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون