خبرخوان
طبيبيان: به ازاي هر ميلياردر ايراني صدهزار نفر فقير شدهاند
يك اقتصاددان در خصوص بحران معيشت امروز و سياستهايي كه منتج به چنين بحراني شده است، گفت: سياستهايي كه ما را به اينجا رسانده، ميتوانيم به دو بخش تقسيم كنيم؛ اول سياستهاي داخلي و دوم سياستهاي بينالمللي و شرايط ما در عرصه جهاني. در مورد شرايط داخلي بايد بگويم كه ما اقتصاد كاركردي نداريم و همه چيز تحت كنترل دولت و نهادهاي بالادست است و تكليف مردم مشخص نيست. محمد طبيبيان در گفتوگويي تفصيلي با ايلنا اضافه كرد: از طرفي اين بخشها قسمت بزرگي از اقتصاد را در دست خودشان گرفتهاند و از طرف ديگر هزينههاي مختلفي از طريق ماليات و تورم و نااطميناني به مردم و بخش خصوصي تحميل ميشود. در خصوص مشكلات بينالمللي نيز بايد بگويم ما تحت تحريم هستيم و اين وضعيت، كشور را از جوانب مختلف در مضيقه قرار داده است. اين استاد دانشگاه در رابطه با لزوم حمايتهاي اقتصادي فراگير دولت در اين وضعيت از اقشار ضعيف جامعه گفت: دولت خود محروم و محبور است، نهاد دولت، نهاد در تنگنا و عسرت است و از كجا ميتواند چنين حمايتي انجام دهد؟ بيشتر ثروت عمومي به شكلهاي مختلف تحت كنترل بخشهايي است كه متاسفانه براي مردم خرج نميشود. طبيبيان اضافه كرد: الان درصد بسيار زيادي از مردم ما به زير خط فقر كشيده شدهاند و صرفا تعدادي ميلياردر به وجود آمده است. در واقع متاسفانه بايد بگوييم كه به ازاي هر ميلياردري كه در اين وضعيت به وجود آمده شايد صدهزار نفر فقير شدهاند.
اعمال خاموشي در ۲۰۰دستگاه دولتي
مصطفي رجبيمشهدي، سخنگوي صنعت برق گفت: در حال حاضر بيش از ۷۵ درصد نياز صنعت سيمان با برق تامين ميشود البته همچنان در ساعات اوج مصرف با محدوديت مواجه هستيم. رجبيمشهدي با اشاره به اينكه در حال حاضر با محدوديت در تامين نياز صنعت سيمان مواجه نيستيم، افزود: در تعطيلات اخير، بيش از ۷۰ درصد نياز صنعت فولاد با برق تامين شد؛ هماكنون نيز در شيفتهاي شبانه بدون محدوديت و در طول روز نيز در حد توان، برق مورد نياز اين بخش تامين ميشود. وي با اشاره به اعمال خاموشي در ۲۰۰ دستگاه دولتي به دليل رعايت نكردن مصوبه دولت در خصوص كاهش مصرف برق گفت: اين ادارات در طول روز با ۲ ساعت قطعي برق مواجه شدند البته هماكنون همكاري اين مراكز بهتر شده و شركتهاي توزيع نيز موظف به كنترل بيشتر هستند.
شرايط تخصيص دسته چك صياد جديد به اشخاص حقوقي
روابط عمومي بانك مركزي اعلام كرد؛ بر اساس تغييرات صورت گرفته در مقررات ناظر بر قاعده كنترل چكهاي صيادي اشخاص حقوقي، از 10 مرداد ماه سال 1400 اگر 80 درصد چكهاي صادر شده توسط اشخاص حقوقي در سامانه صياد ثبت صدور شده باشند، امكان تخصيص دسته چك جديد به اين اشخاص فراهم خواهد بود.تا پيش از اين، بر اساس دستورالعمل اجرايي اصلاحي قانون چك، اشخاص حقوقي و حقيقي تنها در صورتي ميتوانستند نسبت به دريافت دسته چك صيادي جديد اقدام كنند كه ۸۰ درصد از تعداد چكهاي صادره قبلي آنها، توسط گيرندگان چك، تعيين تكليف شده باشد.
معدن مشتركي با افغانستان نداريم
كيوان جعفريطهراني، كارشناس ارشد حوزه معادن بينالمللي اظهار داشت: توسعه معادن افغانستان نميتواند هيچ نقشي براي اقتصاد ايران ايفا كند. مگر اينكه ما بتوانيم تامين خوراك را براي ايران از معادن افغانستان انجام دهيم يا ايران بتواند از طريق شركتهاي پيمانكاري متخصص در حوزه اكتشاف، استخراج و فرآوري پروژههايي را در افغانستان بگيرد و اين موضوع باعث توسعه و اشتغالزايي هم در افغانستان و هم در ايران ميشود. وي در مورد معادن موجود در افغانستان و نقش آنها در ناآراميهاي اخير اين كشور اظهار كرد: ارزش يك تريليون دلاري ذخاير افغانستان بدون احتساب ليتيوم و عناصر نادر خاكي است با احتساب آنها ارزش ذخاير معدني افغانستان كه شامل سنگ آهن، مس، ليتيوم، عناصر نادر خاكي، نيوبيوم، كبالت، طلا، موليبدن، نقره، بوكسيت، سرب، روي، جيوه، استرانسيوم، منيزيم و موارد ديگري است، به سه تريليون دلار يعني ۳ هزار ميليارد دلار ميرسد.