خبر
خبر كاهش سهم دختران از حقوق بازنشستگي پدر متوفي صحيح نيست
مدير كل امور مستمريهاي تامين اجتماعي با بيان اينكه خبر كاهش سهم دختران از حقوق بازنشستگي پدر متوفي صحيح نيست، گفت: سهم مستمري پرداختي فرزندان اناث از حقوق بازنشستگي پدر در قانون تامين اجتماعي كاهش نيافته است. به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از سازمان تامين اجتماعي، ناهيد حيدري افزود: در ماده ۸۳ قانون تامين اجتماعي، قانونگذار براي هر يك از بازماندگان واجد شرايط بيمهشده يا مستمريبگير متوفي به جهت مشخص شدن ميزان مستمري مربوطه، سهام تعيين كرده است. بر اين اساس همسر بيمه شده متوفي ۵۰ درصد و هريك از فرزندان واجد شرايط (اعم از دختر و پسر) از ۲۵ درصد مزاياي مستمري مربوطه برخوردار ميشوند. درصورت فوت والدين نيز ميزان مستمري آنان دو برابر خواهد شد. همچنين سهم هريك از والدين تحت تكفل بيمهشده متوفي معادل ۲۰ درصد ميزان مستمري مربوطه است و در هر صورت، بازماندگان بيمهشده از ۱۰۰ درصد مستمري بازماندگان متوفي استفاده خواهند كرد. حيدري با ذكر مثالي به تشريح اين موضوع پرداخت و گفت: تصور كنيد يك بازنشسته ۶ ميليون تومان مستمري دريافت ميكند و يك همسر و دو فرزند كه واجد شرايط قانوني است، دارد، درصورت فوت بازنشسته مذكور ۵۰ درصد سهم مستمري مربوطه (مبلغ سه ميليون تومان) به همسر و ۲۵ درصد سهم مستمري مذكور به هريك از فرزندان واجدشرايط (هر يك به مبلغ يك ميليون و پانصد هزار تومان) پرداخت خواهد شد. چنانچه بازنشسته مذكور صرفا داراي يك فرزند اناث واجد شرايط به منظور بهرهمندي از مزاياي مستمري مربوطه باشد، عين مبلغ مستمري حينالفوت (۶ميليون تومان) به آنها پرداخت ميشود. او تاكيد كرد: بنابراين بازماندگان واجد شرايط صرفنظر از سهام مذكور از صددرصد مستمري مربوطه بهرهمند شده و هيچگونه كاهشي در پرداختي سهم فرزندان اناث از مستمري مربوطه به واسطه فوت والدين ايجاد نشده و بحث كاهش سهم دختران از حقوق بازنشستگي پدرمتوفي، اساسا صحيح نيست.
مدارس زلزلهزده «سيسخت» آماده حضور دانشآموزان ميشوند
رييس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس، از بازسازي مدارس زلزلهزده منطقه «سيسخت» و آماده شدن اين مدارس، براي حضور دانشآموزان خبر داد.به گزارش ايلنا، مهراله رخشانيمهر؛ در جلسه بررسي آخرين وضعيت بازسازي مدارس آسيبديده ناشي از زلزله سيسخت، با اشاره به اقدامات انجام شده پس از زلزله شهرستان دنا اظهار كرد: از همان دقايق ابتدايي پس از زلزله منطقه «سيسخت»، كارشناسان و ارزيابان نوسازي مدارس در كانون اصلي زلزله، حضور يافتند و نسبت به بررسي تمام مدارس موجود در اين مناطق اقدام كردند. تمام فضاهاي آموزشي كه از زمينلرزه ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ آسيب ديدند، سريعا بازسازي شده و با تلاش و كوشش همكارانم در اداره كل نوسازي مدارس استان كهگيلويه وبويراحمد، استانهاي معين خوزستان، آذربايجانشرقي، فارس و تمامي اركان حاضر در شهرستان دنا، اين مدارس آماده حضور دانشآموزان شدند. رخشانيمهر با تاكيد بر اينكه براي آغاز سال تحصيلي جديد تلاش شده تا مدارس آماده حضور دانشآموزان باشند، تصريح كرد: تمامي مدارسي كه از زلزله آسيب جزيي ديدند و نياز به تعميرات جزيي و اساسي داشتند، كار تعميرات آنها به پايان رسيد و از اول مهرماه در اختيار دانشآموزان خواهند بود. او ادامه داد: تعداد چهار باب مدرسه نيازمند مقاومسازي بودند كه تا آغاز سال تحصيلي جديد اين فضاهاي آموزشي هم آماده و در اختيار اداره كل آموزش و پرورش كهگيلويهوبويراحمد قرار خواهند گرفت. رييس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس، بر تسريع در آمادهسازي پروژههاي در دست بازسازي شهرستان دنا، تاكيد و بيان كرد: اداره كل نوسازي مدارس استان كهگيلويهوبويراحمد با تمام ظرفيت و با همكاري استانهاي معين خوزستان، آذربايجان شرقي و فارس نسبت به اتمام عمليات عمراني ۸ مدرسه نيازمند تخريب و بازسازي كه روند اجرايي خوبي دارد، اقدامات لازم را به سرعت انجام دهند تا دانشآموزان بتوانند در مدارس نوساز حضور يابند.
«مهرگان» آماده ثبت جهاني ميشود
پرونده جشن مهرگان، دومين جشن بزرگ ايرانيان باستان براي ثبت جهاني آماده ميشود. به گزارش ايسنا و به نقل از روابطعمومي پژوهشگاه ميراثفرهنگي و گردشگري، عليرضا حسنزاده رييس پژوهشكده مردمشناسي و مجري اين طرح در اين باره بيان كرد: مهرگان پس از نوروز بزرگترين جشن ايرانيان باستان است كه با اعتدال پاييزي، زمان برابري شب و روز پيوند داشته و در دورههايي از باستان كه آغاز پاييز، آغاز سال نو بوده، برگزار ميشده است. حسنزاده با بيان اينكه جشن مهرگان به عنوان آيين مشترك ايران و تاجيكستان در فهرست ميراث جهاني يونسكو قرار خواهد گرفت، افزود: اين آيين هماكنون در جوامع روستايي زرتشتيان ايران و مردم تاجيكستان اجرا ميشود. او مهرگان را آيين شكرگزاري نسبت به نعمتهاي خداوند دانست و بيان كرد: مهرگان گفتماني است كه انسان را به ايجاد رابطه صلحآميز با طبيعت و قدرداني از نعمتهاي الهي كه همان ثروت طبيعي است، دعوت ميكند. عضو هيات علمي پژوهشگاه ميراثفرهنگي و گردشگري اظهار كرد: بررسي اين آيين در ايران و تاجيكستان در واقع ريشههاي فرهنگي و تمدني دو كشور را نشان ميدهد و ثابت ميكند كه اين دو سرزمين ريشههاي دوستي جدانشدني دارند. حسنزاده همچنين گفت: در شرايطي كه جهان آكنده از آسيبهاي زيستمحيطي است اين جشن انسان را به توسعه پايدار و حفاظت از طبيعت براي آيندگان فرا ميخواند.