برنامههاي عشقي براي كارآمدتر شدن بازار مالي
خبر مهم رييس بورس براي سهامداران
رييس سازمان بورس در نظر دارد با اهداف كلاني شامل حمايت از سرمايهگذاران، ايجاد بازار شفاف، كارا و منصفانه و كاهش ريسك فراگير، سياستها و برنامههاي سازمان خود را تنظيم، اجرا و رصد كند. مجيد عشقي درباره راهبردها و برنامههاي كلان بازار سرمايه در دوره مديريتي جديد به سنا گفت: همانطوركه مقام معظم رهبري در بيانيه گام دوم انقلاب، محورهاي اصلي راهحل مشكلات اقتصادي كشور را درونزايي اقتصاد، مولد و دانشبنيان شدن، مردمي كردن و كاهش تصدي دولت و نهايتا برونگرايي با استفاده از تمام ظرفيتهاي كشور اعلام فرمودهاند، سازمان بورس و اوراقبهادار در دوره جديد تلاش ميكند با اين جهتگيري و در نظر قرار دادن اهداف كلان خود شامل حمايت از سرمايهگذاران، ايجاد بازار شفاف، كارا و منصفانه و كاهش ريسك فراگير، سياستها و برنامههاي خود را تنظيم، اجرا و رصد كند. رييس جديد سازمان بورس و اوراق بهادار تاكيد كرد: راهبردها و رئوس برنامههاي هياتمديره جديد سازمان در جلسه شوراي عالي بورس مطرح و مقرر شد برنامه تفصيلي مزبور در اولين فرصت تهيه و براي طرح در جلسات شوراي عالي بورس ارايه شود. عشقي با اشاره به ۷ راهبرد اصلي سازمان بورس و اوراق بهادار در دوره جديد مديريت اعلام كرد: نخستين راهبرد، توجه به مكانيسمهاي مدرن به منظور افزايش نظارت عامه بر فعاليت ناشران است. دومين راهبرد، توسعه ابزارهاي نظارتي به شكل پيشگيرانه و متناسب با توسعه بازار خواهد بود. به گفته رييس جديد سازمان بورس، راهبرد سوم، اصلاح قوانين و مقررات به سمت افزايش عدالت و پاسخگويي در كل بازار است و تقويت اكوسيستم تامين مالي در سطح متوسط و خرد از طريق ابزارهاي نوين به عنوان چهارمين راهبرد دنبال خواهد شد. وي اعلام كرد: تسهيلگري و توسعه زيرساختهاي جذب و مديريت سرمايه خارجي در بازار در كنار بازمهندسي سازوكار رسانهاي و نشر اطلاعات در بازار و تقويت نظارت بر آن، راهبردهاي پنجم و ششم مورد نظر سازمان بورس و اوراق بهادار در دوره جديد است.به گفته عشقي، آخرين راهبرد مديريت جديد، بازمهندسي نسل نوين زيرساختهاي فني با هدف افزايش امنيت، پايداري و سهولت دسترسي خواهد بود.
به گفته رييس سازمان بورس، نخستين محور رئوس برنامههاي هياتمديره جديد، تمركز بر ماموريت و رسالت اصلي سازمان مبني بر توسعه بازار سرمايه است. او تاكيد كرد: اين برنامه محوري با تكيه بر مواردي چون افزايش سهم تامين مالي بخش توليد و توسعه بنگاهها از بستر بازار سرمايه؛ تنوعبخشي و تعميق بازار سرمايه (در ابعاد بازار، ابزار و نهاد)؛ افزايش شفافيت و كيفيت اطلاعات منتشرشده در بازار سرمايه؛ مقرراتزدايي، اصلاح فرآيندهاي كاري و افزايش كارايي بازارهاي مالي؛ توسعه نهادهاي مالي و انحصارزدايي؛ توسعه و تقويت زيرساختهاي فني؛ تسهيلگري و شفافسازي صدور مجوزها در بازار سرمايه و توسعه بازار بدهي و افزايش نقدشوندگي آن به عنوان مكمل بازار سهام دنبال خواهد شد. عشقي «حركت به سمت نظارت هوشمند و فراگير» را به عنوان دومين برنامه محوري هياتمديره جديد معرفي و اعلام كرد: اين برنامه از طريق ارتقاي ابزارهاي نظارتي متناسب با رشد بازار و تكنولوژي؛ ايجاد سازوكار تعاملي و نظارت عموم سرمايهگذاران (خرد و عمده) بر بازار؛ استقرار نظام جامع مديريت ريسك در بازار؛ اصلاح نظام حاكميت شركتي و حفظ حقوق سرمايهگذاران؛ شناسايي و پيگيري فعاليتهاي متخلفانه و مجرمانه در بازار با استقرار سامانههاي پايش هوشمند بازار؛ ابهامزدايي از مقررات و رفع خلأهاي مقرراتي و تسريع، كارآ و اثربخش كردن فرآيندهاي رسيدگي به تخلفات اجرايي خواهد شد. به گفته رييس سازمان بورس و اوراق بهادار، آخرين محور از رئوس برنامههاي هياتمديره جديد با محوريت «فرهنگسازي و نظمبخشي به فضاي گردش اطلاعات در بازار سرمايه» به اجرا در خواهد آمد. وي گفت: در اجراي سومين برنامه محوري، پايش و توسعه حداكثري درگاههاي رسمي و داراي مجوز ارايه اطلاعات؛ تدوين برنامههاي گسترده آموزشي، ترويج و فرهنگسازي با استفاده از ظرفيت اركان بازار سرمايه و نهادهاي مالي فعال در آن و دانشگاهها؛ تقويت درگاههاي اطلاعرساني تخصصي در حوزه بازار سرمايه و تعامل با فعالان بازار سرمايه جهت ساماندهي به گردش اطلاعات در فضاي مجازي مد نظر قرار خواهد گرفت.
رييس سازمان بورس در پايان، از تمامي فعالان و ذينفعان بازار سرمايه شامل عموم مردم، اركان بازار، نهادهاي مالي، ناشران، دستگاههاي نظارتي و سياستگذار درخواست كرد: با ارايه رهنمودها، پيشنهادهاي خود هياتمديره جديد را در غنابخشي به برنامهها و تحقق هرچه بيشتر آنها ياري كنند.