خبر
نقش نیروگاهها در آلودگی هوا چقدر است؟
ساناز جعفرزاده، ريیس اداره HSE شرکت مادر تخصصی برق حرارتی گفت: بر اساس تحقیقات و مطالعات صورت گرفته باید گفت که تاثیر نیروگاهها در آلودگی هوا بسیار ناچیز است و پارامترهای دیگری در این مهم نقش دارند. وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون نیروگاهها ۹۱ درصد سوخت گاز، ۴.۵ درصد سوخت مازوت و ۴.۵ درصد سوخت گازويیل استفاده کردهاند، اظهار کرد: بیش از پنج سال است که در نیروگاههای کلانشهرهای تهران و اصفهان حتی یک لیتر مازوت نیز استفاده نشده اما با این حال بهبود شاخص هوای تهران را شاهد نبودیم و لذا این موضوع بدان معناست که آلودگی هوای تهران ارتباطی با موضوع مازوت ندارد.
بیش از ۱۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز باید مسدود شود
عبدالله فاضلیفارسانی، معاون حفاظت، بهرهبرداری و امور اجتماعی حوضه آبریز فلات مرکزی اظهار داشت: امسال در طرح احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی ۱۰ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز باید تعیین تکلیف و مسدود شود. معاون حفاظت، بهرهبرداری و امور اجتماعی حوضه آبریز فلات مرکزی گفت:امسال علاوه بر انسداد این تعداد چاه باید تعداد ۲۰ هزار دستگاه کنتور هوشمند حجمی روی چاههای مجاز نصب شود تا بتوان به احیای منابع آب زیرزمینی کمک کرد. وی ادامه داد: با وجود تصویب اعتباری برابر یکهزار و ۷۹۱ میلیارد تومان در ۶ سال اخیر، در سالهای گذشته اعتباری برابر ۸۵۷ میلیارد تومان (۴۸ درصد از اعتبارات مصوب) به طرح تخصیص داده شده است.
خودروهای بدون ثبت سفارش مرجوع خواهند شد
نصرالله پژمانفر ، نایب ريیس اول کمیسیون اصل نود در مکاتبه با مهدی میراشرفی، ريیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران نوشت: با احترام پیرو دعوتنامه شماره 1220881 مورخ 12/8/1400 با موضوع واردات کامیونهای کارکرده و جلسه مورخ 17/8/1400 این مرجع که حسب مصوبات آن مقرر شد گمرک ایران نسبت به ترخیص کامیونهایی که مراحل ثبت سفارش آنها به صورت قانونی طی شده با دقت در مورد سایر شرایط که در مقررات از نظر محیط زیست و استاندارد و خدمات پس از فروش آمده است اقدام عاجلی انجام دهد و خودروهای فاقد ثبت سفارش را کلا مرجوع كند. خواهشمند است دستور فرمایید از آخرین اقدامات به عمل آمده این مرجع را مطلع كنید.
تسهیلات بانکی برای بنگاههای بزرگ و رانتی است
فریال مستوفی، ريیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: تورم، رکود و همچنین هزینههای تصاعدی که بنگاههای تولیدی با آن مواجه بودهاند به حدی رسیده که بنگاهها را به مرز ورشکستگی کشانده است. وی در مورد تاثیرات بانکها بر کسب و کارها اظهار کرد: برای رشد سیستم اقتصادی کشور، حمایت از کارآفرینان ضروری است. اما متاسفانه بیشتر تسهیلات بانکی به شرکتهای بزرگ تخصیص یافته که از این مقدار نیز قسمت عمدهای به بانکها بازنگشتند، نظارتی نیز بر این دسته از شرکتها وجود ندارد و بنابراین بخش زیادی برای بنگاههای کوچک و متوسط باقی نمیماند. واضح است که این عامل مهمی در ایجاد و گسترش فساد و رانت در سیستم مالی کشور است. این در حالی است که در همه جای دنیا بانکها عمدتا به شرکتهای کوچک و متوسط تسهیلات میدهند و شرکتهای بزرگ معمولا جهت تامین مالی از بازار سرمایه استفاده میکنند.
۱۷ دستگاه مادر از ورود اطلاعات خود خودداری کردند
راهانداری سامانه ثبت حقوق و مزایا و ایجاد شفافیت در پرداختها، زمانی به برنامه ششم توسعه آمد و در ماده ۲۹ به تکلیفی برای دستگاههای مشمول تبدیل شد که قبل از آن ماجرای فیشهای نجومی پیش آمده و چالش و حواشی بسیاری ایجاد کرده بود؛ از اینرو قرار شد با راهاندازی این سامانه دستگاهها به سمت شفافسازی پیشبروند ولی آنچه در این سالها اتفاق افتاد نشانی از عملکرد مثبت و دقیق در این رابطه نداشت. بنا بر گزارش میثم لطفی، معاون ريیس جمهور، از۱۵۰ دستگاه اصلی و مادر که در سامانه پاکنا احصا شدهاند، نزدیک به ۳۰ دستگاه به طور تقریبا کامل و ۴۰ دستگاه بیش از ۸۰درصد از اطلاعاتشان را وارد کردهاند ولی ۱۷ دستگاه هیچ اطلاعاتی را در سامانه ثبت نکردهاند.
بخشی از انتقادات درباره کندی اینترنت درست است
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بخشی از انتقادات درباره کندی اینترنت را درست و بخشی را هم ناشی از فضاسازی رسانهای دانست. زارعپور درباره سوال خبرنگاران در خصوص سرعت اینترنت گفت: ما قبول داریم که در اینترنت ثابت مشکل داریم، زیرا زیرساختهای ارتباطات ثابت در گذشته به اندازه مناسب و همگام با ارتباط همراه توسعه پیدا نکرده است. دولت سیزدهم بنا دارد توسعه ارتباطات ثابت پرسرعت را در کشور به صورت ویژه دنبال کند و پروژه فیبرنوری منازل در اولویت برنامههای این وزارتخانه است.