نگاهي به عكسهاي زهره صباغنژاد
سيستان و بلوچستان و مصائبش
زهره صباغنژاد
پنجشنبهها در اين صفحه مجموعه عكسي از يك عكاس مستند ايراني چاپ مي كنيم. اسم صفحه را گذاشتهايم عكس نوشت. تلاش ميكنيم هر عكاس را با مجموعهاي منسجم معرفي كنيم. البته كه شرايط چاپ عكس در روزنامه ممكن است محدوديتهايي براي مجموعهها ايجاد كند. با اين حال ما تلاشمان را ميكنيم به بهترين شكل مجموعه به نمايش دربيايد. نظر و پيشنهاد شما ميتواند براي بهتر شدن صفحه به ما كمك كند.
استان سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود180 هزارو ٧٢٦ كیلومتر مربع (معادل 5/11درصد مساحت كشور) با بیش از 2 میلیون و 800 هزار نفر جمعیت، دومين استان پهناور ايران است. وسعت اين منطقه باعث شده كه همزمان چند پدیده همچون خشكسالي، توفان، ريزگرد، بارندگی، سیل و مواج شدن دریا را تجربه كند.
سيستان و بلوچستان با خشك شدن درياچه هامون به شدت تحت تاثير قرار گرفته است. تغييرات آب و هوايي، خشكسالي، كاهش باران، سوء تدبير، خشك شدن رودخانهها و تالابها، از مهمترين مشكلات اين استان هستند. بيش از سه هزار روستا در منطقه با 347 هزار نفر جمعيت، فاقد هرگونه سيستم آبرساني است. آب آشاميدني توسط ساكنان با تانكر فراهم ميشود. قاچاق مواد مخدر در مرزهاي شرقي، بيماريهاي تنفسي و چشمي از ديگر نشانههاي خشكسالي است. وزش بادهای ۱۲۰ روزه یکی از ویژگیهای اقلیمی شمال استان است که از جهت شمال شرق به جنوب شرق میوزد و اين بيماريها را تشديد ميكند. سرعت وزش این باد در تیرماه به بیش از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت میرسد که در مسیر باعث جابه جایی ریگهای روان و توفانهای شن شده و تپهماهور و ماسهبادیها را شکل میدهد.
طي 12 سال گذشته سيل در اين منطقه حدود 30 کشته و میلیاردها تومان خسارت به بار آورده است. به طور میانگین هر یک سال و نیم، یک سیل مهیب در این استان وجود داشته است.
تعداد کشتهها در اين سالها به ترتيب:
سال 1386: 6 نفر، 1389: 6 نفر، 1391: 3 نفر، 1393: 2 نفر، 1395: 7 نفر، 1398: 3 نفر اين عكسها برگزيده مجموعه عكس محيط زيست نشان سال عكس مطبوعاتي شد