تركمانه در بازديد
از گلخانههاي مازندران خبر داد
اجراي طرح «يك روستا يك محصول» بركت در سراسر كشور
مديرعامل بنياد بركت ستاد اجرايي فرمان امام از اجراي طرح «يك روستا يك محصول» در روستاهاي كشور خبر داد. محمد تركمانه در سفر به مازندران و بازديد از طرحهاي اشتغال بنياد بركت در روستاهاي اين استان با بيان اين مطلب افزود: تمركز يك روستا بر توليد يك محصول در قالب طرح «يك روستا يك محصول» در دنيا تجربه شده و موفق بوده است و ما هم در بنياد بركت درصدد اجراي آن در روستاهاي محروم كشور هستيم.
وي با اشاره به نامگذاري خرماكلا به عنوان روستاي گلخانهاي كشور اظهار داشت: طرح «يك روستا يك محصول» در اين روستا اجرا شده و تا به امروز ۱۲۵ گلخانه با تمركز بر توليد گل و گياه و مركبات در خرماكلا راهاندازي شده كه تا پايان سال به ۳۰۰ گلخانه خواهد رسيد. تركمانه تاكيد كرد: راهاندازي اين ۳۰۰ گلخانه، اشتغال بيش از يكهزار و ۷۰۰ نفر را در روستاي خرماكلا به دنبال دارد.
احداث ۱۰۰۰ گلخانه در مازندران
به گفته مديرعامل بنياد بركت، تعداد گلخانههاي احداث شده توسط اين بنياد در روستاهاي مازندران تا پايان سال به يكهزار گلخانه ميرسد. وي يادآور شد: طرح «يك روستا يك محصول» نه فقط در استان مازندران كه در سراسر كشور در دست اجرا است. براي مثال، اين طرح در يكي از روستاهاي اصفهان در قالب شغل پخت و پرداخت چيني و در روستاهاي گميشان در استان گلستان در رسته شغلي پرورش ماهي در قفس در حال عملياتي شدن است. تركمانه تصريح كرد: اتفاق خوبي كه در خرماكلا به عنوان روستاي گلخانهاي كشور رخ داده است، ميتواند در ساير روستاهاي كشور نيز اجرا شود. احداث گلخانه به يك فرهنگ عمومي در خرماكلا تبديل شده و فعاليت و تكاپو در روستاييان را به دنبال داشته است. گلخانهداران اين روستا با تشكيل تعاوني، علاوه بر مديريت بازاريابي، فروش و صادرات محصولاتشان با اجراي داوطلبانه طرحهاي عمراني باعث رونق خرماكلا شدهاند.
مهاجرت معكوس در روستاي گلخانهاي
مديرعامل بنياد بركت تاكيد كرد: در خرماكلا نه تنها مهاجرت معكوس اتفاق افتاده كه حتي افرادي از شهر در اين روستا مشغول بهكار شدهاند. تركمانه از آمادگي بنياد بركت براي كمك به بازگشت مردم به روستاها خبر داد و خاطرنشان كرد: مهاجرت از روستاها به دليل نداشتن شغل پايدار و حاشيهنشيني در شهرها، بار اجتماعي بزرگي را بر دوش كشور دارد و پر از آسيبهاي گوناگون است. وي افزود: ارزش گلهاي يك گلخانه ۱۰۰ متري در گوشه حياط يكي از خانههاي روستايي خرماكلا كه با حداقل تسهيلات و آموزش و شتابدهي تسهيلگران بنياد بركت راهاندازي شده است، به ۳۰۰ ميليون تومان ميرسد.
۱۵۷ هزار طرح در ۱۷۰ رسته
مديرعامل بنياد بركت با اشاره به فعاليتهاي اشتغالزايي اين بنياد گفت: تا به امروز ۱۵۷ هزار طرح اشتغال در ۱۷۰ رسته شغلي در سراسر كشور اجرا شده كه باعث ايجاد فرصتهاي كسب و كار براي بيش از ۴۷۰ هزار نفر شده است. همچنين پيشبيني ميكنيم كه تعداد اين طرحها در سال آينده با حمايت دولت و تامين منابع، به ۲۵۰ هزار طرح برسد. تركمانه ادامه داد: بنياد بركت امسال ۶۰ هزار طرح اشتغال اجتماعمحور را با سرمايهگذاري ۳ هزار ميليارد توماني در مناطق محروم و روستايي اجرا كرده كه تا پايان امسال به يكصد هزار طرح خواهد رسيد. وي تاكيد كرد: مدل اشتغالزايي بنياد بركت يك مدل موفق در كشور است كه ميتواند به ساير سازمانها و نهادهاي ذيربط هم تسري پيدا كند. بنياد امروزه در ۱۲ هزار روستاي كشور حضور دارد كه تا پايان سال آينده به ۲۰ هزار روستا خواهد رسيد و ۶۰درصد جمعيت روستايي كشور تحت پوشش فعاليتهاي بنياد قرار خواهند گرفت.
تمركز بر نيازهاي كشور در سال ۱۴۰۱
مديرعامل بنياد بركت درباره برنامههاي اين بنياد براي سال ۱۴۰۱ نيز اظهار داشت: بنياد در سال آينده بر اولويتها و نيازهاي كشور و ظرفيت مناطق متمركز خواهد بود. در همين راستا، از تسهيلگران بنياد خواستهايم تا يك آمايش منطقهاي را براي احصاي فرصتها و ظرفيتهاي هر منطقه انجام دهند. تركمانه خاطرنشان كرد: ۸۰۰ تسهيلگر بنياد بركت با ۳۷ هزار مسوول استاني، شهرستاني و روستايي در ارتباط مستقيم و مداوم هستند و با رايزني با اين مقامات، نيازها و ظرفيتهاي هر منطقه را شناسايي و رصد ميكنند. وي با اشاره به فعاليت ۲۲ تسهيلگر در استان مازندران اظهار داشت: تا به امروز ۵ هزار طرح اشتغالزايي اجتماعمحور با ظرفيت ايجاد ۱۵ هزار شغل در مناطق محروم و روستايي مازندران راهاندازي شده است كه با توافقات صورت گرفته با استانداري، امكان افزايش طرحها به دو برابر ميزان كنوني نيز وجود دارد.
مراجعه متقاضيان به اپليكيشن بركت
به گفته مديرعامل بنياد بركت، متقاضيان شغل ميتوانند با ثبتنام در اپليكيشن اين بنياد به آدرس app.barkat.ir يا مراجعه به مجريان و تسهيلگران در سراسر كشور از تسهيلات اشتغالزايي برخوردار شوند. تركمانه تصريح كرد: بخشي از تمركز اصلي بنياد در حوزه اشتغالزايي در سال آينده بر مشاغل دانشبنيان و فناوريمحور خواهد بود و رويدادهايي از قبيل «بركتينو» هم در همين راستا طراحي شده است. وي با تاكيد بر لحاظ سرفصلهاي اقتصاد مقاومتي در طرحهاي اشتغال بركت گفت: در سياست اقتصاد مقاومتي بر تابآوري مشاغل و مقاومت در برابر شوكها تاكيد شده است كه اين مهم در طرحهاي اشتغالزايي بركت و بهخصوص شغلهاي خرد و خانگي درنظر گرفته شده است.