حاشيهها و متن رقابتهاي وزنهبرداري قهرماني جهان
از ۵ مدال رنگارنگ تا ركوردشكني دختران
رقابتهاي وزنهبرداري قهرماني جهان در ازبكستان با كسب مدالهاي رنگارنگ و ركوردشكني دختران ايران و البته يك حاشيه بزرگ همراه بود.
در بخش مردان نمايندگان دسته ۱۰۲ كيلوگرم تيم ملي وزنهبرداري ايران علاوه بر كسب مدال در حركتهاي يكضرب و دوضرب، مدالهاي طلا و برنز مجموع در مسابقات قهرماني جهان را از آن خود كردند. ايران در رقابت اين دسته دو نماينده داشت كه با رسول معتمدي در حركت يكضرب با ركورد ۱۷۷ كيلوگرم صاحب مدال نقره جهان شد و امير حقوقي نيز با ركورد ۱۷۲ كيلوگرم در جايگاه پنجم قرار گرفت. در حركت دوضرب امير حقوقي در حركت اول ۲۱۰ كيلوگرم و در حركت دوم ۲۱۶ كيلوگرم را بالاي سر برد، اما در حركت سوم كه وزنه ۲۱۸ كيلوگرم را انتخاب كرده بود، ناكام ماند. رسول معتمدي كه در حركت اول دوضرب ركورد ۲۱۵ كيلوگرم را به نام خود ثبت كرد، در حركت دوم نتوانست وزنه ۲۲۰ كيلوگرم را مهار كند. او در حركت سوم وزنه ۲۲۰ كيلوگرم را بالاي سر برد و با ركورد مجموع ۳۹۷ كيلوگرم به مدال طلاي دوضرب و مجموع رسيد. ضمن اينكه مدالهاي نقره و برنز دوضرب نيز به وزنهبردار قزاقستان و امير حقوقي از ايران رسيد. به اين ترتيب در حركت دوضرب مدال طلا از آن وزنهبردار كشورمان شد. وزنهبردار كره جنوبي با ركورد 396 كيلوگرم در رده دوم ايستاد و امير حقوقي مدال برنز مجموع را با ركورد ۳۸۸ به خود اختصاص داد. معتمدي با نقره يكضرب و طلاي دوضرب و مجموع و امير حقوقي با برنز دوضرب و مجموع، با ۵ مدال كار خود را تمام كردند.
در بخش زنان يكتا جمالي دختر تاريخساز ايراني باز هم دست به كار بزرگي زد و با هفده سال سن ركورد ملي ايران را در مسابقات جهاني جابهجا كرد. يكتا جمالي در نخستين تجربه جهاني زنان ايران در مسابقات قهرماني بزرگسالان جهان و در رقابت دسته ۸۷ كيلوگرم موفق شد ركورد ملي يكضرب را هشت كيلو و دوضرب را شش كيلوگرم ارتقا دهد. وي مجموع را نيز ۱۲ كيلو افزايش داد. جمالي در يكضرب موفق شد ۹۰، ۹۶ و ۱۰۰ كيلوگرم را بالاي سر برد. در دو ضرب نيز تلاش وي براي ۱۱۳، ۱۱۸ و ۱۲۲ موفقيتآميز بود. اين مليپوش كشورمان در مجموع ۲۲۲ كيلو را ثبت كرد. يكتا پيش از اين هم موفق به تاريخسازي شده بود و براي اولينبار وزنهبرداري ايران را صاحب مدال برنز و نقره جوانان و نوجوانان جهان كرد.
اين تنها ركوردشكني ايرانيها در بخش زنان رقابتهاي قهرماني وزنهبرداري جهان نبود. فاطمه يوسفي موفق شد در حركت يكضرب دسته به علاوه ۸۷ كيلوگرم، هر سه تلاشش را با موفقيت به ثبت برساند. مليپوش كشورمان توانست وزنههاي ۸۵، ۸۹ و ۹۳ كيلوگرم را بالاي سر ببرد. اين مليپوش كشورمان در دوضرب نيز هر سه تلاشش با موفقيت همراه بود. وي توانست ۱۱۵، ۱۲۱ و ۱۲۶ كيلوگرم را بالاي سر ببرد. فاطمه يوسفي موفق شد در رقابتهاي ديروز دسته به علاوه ۸۷ كيلوگرم، ركورد ملي اين دسته را در يكضرب شش كيلو، در دوضرب پنج كيلو و در مجموع ۱۱ كيلو ارتقا دهد.
اين رقابتها يك حاشيه بزرگ هم داشت. هنگام مراسم اهداي مدال به قهرمانان وزن ۱۰۲ كيلوگرم كشورمان سرود ملي دوران پهلوي به جاي سرود ملي جمهوري اسلامي پخش شد كه اعتراض ورزشكاران ايران و مقامات فدراسيون وزنهبرداري ايران را به همراه داشت. اگر چه اين اشتباه خيلي سريع و در همان لحظات ابتدايي اصلاح و سرود ملي جمهوري اسلامي ايران در سالن طنينانداز شد، مسوولان فدراسيون وزنهبرداري ايران در يك نامه رسمي خواستار عذرخواهي كميته برگزاري در قبال اين كوتاهي شدند.
البته يكي از مقامات برگزاري مسابقات اين اشتباه را متوجه طرف ايراني دانست و به رسانهها گفت: «پس از پيروزي ورزشكار ايراني در مسابقات، به تيم ايران تبريك گفته شد، سرود ملي ايران با مسوولان ورزشي جمهوري اسلامي چك شد و آنها صحت سرود را تاييد كرده بودند.»