عرب، انصاريفرد، صدري
كداميك بيشتر به پرسپوليس ضرر زدند؟
سامان سعادت
از ۲۰ آذر ۱۳۹۷ كه ايرج عرب به عنوان مديرعامل پرسپوليس انتخاب شد تا به امروز اين تيم ۶ مدير به خودش ديده است. يعني بهطور متوسط هر ۲۰۰ روز مديرعامل سرخها عوض شده است. اين مديرها فارغ از نتايج به دست آمده، تفاوت در نوع ديدگاهها، ادبيات، رابطه با رسانه و خلاصه تمام چيزهايي كه يك مدير همراه خودش دارد در يك مورد كاملا هماهنگ عمل كردهاند؛ هر مدير بعد از رفتن دستكم يك پرونده از خودش به جا گذاشته است.
ايرج عرب قبل از ترك باشگاه پرسپوليس با برانكو ايوانكوويچ سرمربي وقت پرسپوليس در موضوع پرداخت دستمزد به مشكل خورد. برانكو تهران را ترك و در نهايت از باشگاه پرسپوليس شكايت كرد. عرب در پرسپوليس نماند تا پروندهاي كه خودش باعث شكلگيرياش شده بود را ببندد اما مديران بعدي مجبور شدند بيش از يك ميليون و دويستهزار دلار به برانكو پرداخت كنند.
بعد از عرب نوبت به محمدحسن انصاريفرد رسيد. مردي كه هزينه كتوشلوار و جورابش از حساب باشگاه پرداخت ميشد را ميتوان ابوالپروندهساز فوتبال ايران در چند سال اخير دانست. پرونده اوساگونا، پرونده استوكس، پرونده بدهي پرسپوليس به شهرخودرو بابت انتقال گلمحمدي جزو كارنامه انصاريفرد بود. اما شاهكار اين مدير ورزشي پرسپوليس به جا گذاشتن پرونده ۶۰۰ هزار دلاري كالدرون بود كه پوست تيم را كند! انصاريفرد هرگز بابت بلايي كه سر باشگاه آورد در جايي مجبور به پاسخگويي نشد.
مهدي رسولپناه بدهي مالي از خودش به جا نگذاشت و اتفاقا بدهي برانكو را هم پرداخت كرد اما در زمان او پرونده شكايت باشگاه النصر از پرسپوليس باز شد. اين پرونده هنوز در دادگاه CAS تعيين تكليف نشده است.
جعفر سميعي هم مانند رسولپناه به صورت مستقيم در باز شدن پروندهاي مالي عليه پرسپوليس دخالت نداشت. اما نوع مذاكرات او با رادوشوويچ كه حالا شكايتي نزديك به ۹۰۰ هزار يورويي روي دست باشگاه گذاشته در اين پرونده دخيل بوده است. البته نبايد فراموش كرد كه ريشههاي پرونده رادو را بايد در زمان انصاريفرد جستوجو كرد. انصاريفرد بود كه قراردادي سه ساله و گران با گلر شماره دوي تيم امضا بست.
مجيد صدري كه بعد از سميعي سرپرست باشگاه پرسپوليس شد و بدهي كالدرون را صاف كرد، نفر مستقيم در باز شدن پرونده رادو به حساب ميآيد. او كه بارها و بارها از مديران سابق پرسپوليس بابت به جا گذاشتن پرونده مالي و عدم پاسخگويي انتقاد كرده بود حالا يك بدهي ۹۰۰ هزار يورويي روي دست باشگاه گذاشته و پاسخي در اين زمينه ارايه نميكند. تلاش خبرنگار روزنامه اعتماد نيز براي دريافت جواب از ايشان بينتيجه ماند. صدري هنگامي كه ميتوانست با رادو به توافق برسد تا او تهران را ترك نكند و كار را به شكايت نرساند، اين كار را نكرد.
اگر مجموع زياني كه پرسپوليس از مديرانش در كمتر از چهار سال اخير خورده برآورد شود، بيش از ۳ ميليون دلار خواهد شد. اين جدا از زيانهايي است كه باشگاه مثلا سر خريد بازيكناني نظير جونيور براندائو كرده. در اين ميان ايرج عرب، محمد حسن انصاريفرد و مجيد صدري بيشترين آسيب مالي را به باشگاه پرسپوليس زدند.