• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5220 -
  • ۱۴۰۱ دوشنبه ۹ خرداد

طي تفاهمنامه‌اي جايزه نوآوري و فناوري يونسكو- ايران رونمايي شد

ايوبي: سهم ما در ارايه جوايز علمي اندك است

يادداشت تفاهم جايزه فناوري و نوآوري يونسكو، في‌مابين وزارت علوم، تخقيقات، فناوري، كميسيون ملي يونسكو- ايران و دانشگاه تهران منعقد شد. به گزارش روابط عمومي كميسيون ملي يونسكو- ايران، در اين مراسم كه صبح روز 8 خرداد در سالن كنفرانس كميسيون ملي يونسكو برگزار شد، حجت‌الله ايوبي دبير كميسيون ملي يونسكو، سيدمحمد مقيمي رييس دانشگاه تهران، علي خيرالدين، معاون فناوري و نوآوري وزارت علوم، علي اسدي رييس پارك علم و فناوري دانشگاه تهران و امير روشن‌بخش معاون دبيركل حضور داشتند.
 
تشويق و ترغيب فعالان حوزه نوآوري 
يك ضروررت است
علي خيرالدين در ابتداي اين مراسم گفت: در سال جديد يكي از مهم‌ترين وظايف ما گسترش گفتمان فناوري در كشور است. طي جلساتي كه با آقاي ايوبي داشتيم، به اين نتيجه رسيديم تشويق و ترغيب فعالان حوزه نوآوري يك ضروررت است. وي ادامه داد: در ادامه اين جلسات ما در وزارت علوم پيشنهاد اهداي يك نشان و جايزه در اين حوزه را مطرح كرديم. معاون فناوري و نوآوري وزارت علوم با بيان اينكه اين جايزه طي هماهنگي با مقام ‌عالي وزارت طراحي شده، گفت: ما در وزارت علوم تنها نقش حمايتي و سياستگذاري را به عهده داريم و خوشبختانه دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالي كشور دبيرخانه اين جايزه را به عهده خواهد داشت. خيرالدين گفت: جداي از شوراي سياستگذاري ما يك هيات امنا، كميته ارزيابي و كميته بين‌الملل هم براي اين جايزه خواهيم داشت و دبيرخانه آن به ‌صورت سالانه در دانشگاه تهران برقرار خواهد بود. وي اظهار داشت: ما در پس اين جايزه قصد داريم فعاليت‌هاي تمام اكوسيستم فناوري از جمله فعاليت‌هايي مربوط به آموزش و پرورش تا پارك‌هاي علم و فناوري و مراكز رشد را پوشش بدهيم.
 
اين تفاهم مي‌تواند راه را براي شروع نهضتي جديد بگشايد
مقيمي هم در ادامه اين مراسم گفت: فلسفه جوايزي از اين دست فقط اين نيست كه عده‌اي را به عنوان برترين‌ها انتخاب كنيم. بي‌ترديد اين جايزه زمينه را براي ترويج فناوري و نوآوري فراهم مي‌كند. وي ادامه داد: اين قدم مثبت تبعات ارزشمندي دارد كه ما در كشورمان شاهد آن خواهيم بود. بدون شك اين اولين و آخرين همكاري مابين اين نهادها نخواهد بود. رييس دانشگاه تهران گفت: خوشبختانه همكاري ما با يونسكو مسبوق به سابقه است. ما به تازگي با كميسيون ملي يونسكو كارهايي كه در گذشته صورت گرفته را مرور كرديم و به اين نتيجه رسيديم كه تجربيات خوب بايد تقويت شود. مقيمي گفت: يكي از اين تجربيات خوب بحث مربوط به افزايش و تقويت كرسي‌ها است كه در پس همكاري بين دانشگاه تهران و كميسيون ملي يونسكو عملكرد خوبي داشته‌اند. ما با بايد مديريت يكپارچه در بخش كرسي‌ها در كل كشور را تقويت كنيم. وي اظهار داشت: ما اخيرا تفاهمنامه‌اي را با وزارت خارجه ازبكستان منعقد كرديم تا مرمت برخي از آثار اين كشور به ويژه در سمرقند و بخارا كه ميراث فرهنگي ما محسوب مي‌شود را صورت بدهيم. خوشبختانه رييس‌جمهور ازبكستان هم تمايل دارد كه دانشگاه تهران اين كار را صورت بدهد البته كميسيون ملي يونسكو نيز مي‌تواند اين كار را صورت بدهد. وي با اشاره به اهداي نشان «دانشگاه تهران» گفت: اميدواريم امسال كه رهبر معظم انقلاب نام توليد، دانش‌بنيان و اشتغال‌آفرين را عنوان كرده‌اند اين تفاهم بتواند راه را براي شروع نهضتي جديد بگشايد. رييس دانشگاه تهران گفت: پيوند يونسكو با ما در انعقاد اين تفاهمنامه به ما كمك مي‌كند كه اين جايزه را در عرصه بين‌الملل توسعه بدهيم. اميدواريم اين جايزه امكاني باشد براي ايجاد اتحاديه دانشگاه‌هاي فارسي‌زبان.  مقيمي گفت: ما بايد تلاش كنيم با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب زبان فارسي را به زبان علم تبديل كنيم. ما بايد فعاليت‌هاي علمي به زبان فارسي را حمايت و جنبه‌هاي تبليغي آن را صورت بدهيم.
 
سهم ما در ارايه جوايز علمي قابل توجه نيست
ايوبي هم در ادامه اين مراسم گفت: شعار ديپلماسي علوم كه در معاونت امور بين‌الملل وزارت علوم مطرح است به نظر شعار درستي است و دغدغه اهداي اين جايزه در حوزه فناوري و نوآوري نشانگر اهميت اين وظيفه در وزارت علوم است. وي ادامه داد: توجه دانشگاه تهران به فرهنگ و ميراث منطقه هم خبر بسيار خوبي است كه آقاي مقيمي در ميان كلامش آن را مطرح كرد. دبيركل كميسيون ملي يونسكو اظهار داشت: اين منطقه در حوزه ميراث فرهنگي از ما توقع بسيار دارد و ما هم به‌زعم خود دِيني به كشورهاي منطقه داريم. ايوبي اظهار داشت: خوشبختانه سهم ما در عرصه‌هاي مختلف در يونسكو قابل توجه بوده است. خوشبختانه ما امروز حدود 20 كرسي از 750 كرسي علمي در جهان را به خودمان اختصاص داديم و اين رقم خوبي است. همه اينها نشان مي‌دهد جايگاه ايران جايگاه بلندي است و مي‌طلبد كه ما اقدامات بيشتري براي حفظ اين جايگاه بلند داشته باشيم. دبيركل كميسيون ملي يونسكو گفت: با همه اين اتفاق‌ها اما متاسفانه سهم ما در ارايه جوايز علمي قابل توجه نيست. ما جايزه اخلاق علم را كه به نام بوعلي‌سينا است هر دو سال يك‌بار در شهر پاريس اهدا مي‌كنيم. البته نگهداري اين جايزه در حال حاضر سخت است و اين جايزه به خطر افتاده بود اما با تلاش‌هاي صورت گرفته معوقات اين جايزه در حال پرداخت است و ما مي‌توانيم از اين برند نهايت استفاده را ببريم. ايوبي گفت: مهم‌ترين جايزه ما در ايران جايزه نشان عالي «تماشاي خورشيد» است كه تاكنون به 5 نفر از فرهيختگان كشور اهدا شده است. اما ويژگي اين جايزه جديد آن است كه به شركت‌ها و دانشگاه‌ها و گروه‌هاي مختلف اهدا مي‌شود. وي تاكيد كرد: اين جايزه در سال اول در سطح ملي برگزار مي‌شود اما ما قصد داريم پس از اين آن را در سطح منطقه‌اي برگزار كنيم. تاكنون كشورهاي مننطقه در عرصه ميراث ‌فرهنگي از فعاليت‌هاي ما استقبال كردند. ما مطمئنيم كه در عرصه علم از ما استقبال بيشتري صورت بگيرد.
سپس اين تفاهمنامه ميان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، كميسيون ملي يونسكو-ايران و دانشگاه تهران منعقد شد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون