• ۱۴۰۳ جمعه ۱۸ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5380 -
  • ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۸ آذر

هادي چوپان: مدالم را به زنان ايراني تقديم مي‌كنم

تاريخ‌سازي گرگ ايراني در مستر المپيا

اميررضا احمدي

سرانجام پس از سال‌ها انتظار، بعد از سال‌ها تلاش ورزشكاران ايراني و رقابت با غول‌هاي بدنسازي دنيا، هادي چوپان موفق شد به عنوان نخستين ايراني قهرمان دسته اوپن مسابقات مسترالمپيا شود و جايزه ساندو كه به قهرمان مستر المپيا داده مي‌شود را، به ايران بياورد. ساندو مجسمه‌اي از فردريش مولهلم ميلر معروف به اويگن ساندو، پدر بدنسازي مدرن است كه به قهرمان مستر المپيا داده مي‌شود. هادي چوپان در روزهاي گذشته در رقابت‌هاي دسته +100 كيلوگرم موسوم به آزاد، موفق شد به جمع 6 نفر پاياني برسد و در آنجا با چهره‌هاي شاخصي همچون بيگ رامي قهرمان دوره قبل، درك لونسفورد، نيك واكر و برندون كري رقابت كند كه نهايتا در داوري مرحله نهايي، گرگ ايراني موفق شد بالاتر از همه رقبا به طلا برسد و به سال‌ها انتظار براي كسب ساندو از سوي يك ايراني پايان دهد. 

البته اين تنها موفقيت چوپان در مستر المپيا نيست و او پيش از اين هم موفق شده بود در اين مسابقات براي ايران تاريخ‌سازي كند. اولين ايراني كه در مستر المپيا مدال گرفته، خود هادي است. پيش از اين بدنساز، زنده‌ياد بيت‌الله عباسپور اولين ايراني بود كه در سال 2012 عازم مستر المپيا شود و آنجا موفق شد هفدهم شود. در سال 2013 هم اين عنوان را تكرار كرد تا اين نتيجه، بهترين عملكرد ايراني‌ها در اين مسابقات باشد اما هادي چوپان از همان ابتدا نشان داد قصد تاريخ‌سازي دارد و بعد از سه سال، بالاخره موفق شد رويايش را به حقيقت گره بزند.
او نخستين‌بار در سال 2019 در مستر المپيا حاضر شد و موفق شد در همان دوره تاريخ‌ساز شود؛ چوپان در اين دوره مقام سوم و نشان برنز را كسب كرد تا براي اولين‌بار يك ايراني روي سكوي مستر المپيا برود. در سال بعد هادي به مقام چهارم رقابت‌ها رسيد اما در سال 2020 باز هم موفق شد مدال برنز و سكوي سومي‌اش را تكرار كند. با اين وجود او از همان زمان قول داد روزي بالاخره ساندو را به ايران مي‌آورد و در صحنه 2022 به قولش عمل كرد و با بدني آماده، رقبا را كنار زد و موفق شد قهرمان شود و جايزه 400 هزار دلاري را به دست آورد.
نكته مهم در قهرماني چوپان اما، اين است كه او در سال‌هاي اخير نه تنها از جايي حمايت نشده بلكه هميشه از اين موضوع گلايه داشته و در سال‌هاي گذشته گاهي به دليل مشكل در دريافت ويزا، تا نزديكي غيبت در مسابقات هم مي‌رفت و نهايتا با همان سختي‌ها راهي مسابقات مي‌شد. اين قهرمان شيرازي در همه سال‌هاي اخير با هزينه شخصي خودش راهي امريكا شده تا در مهم‌ترين رقابت بين‌المللي و حرفه‌اي بدنسازي دنيا شركت كند و قهرمان اين مسابقات شود. 
او حالا درحالي در قلب امريكا نام ايران را در سالن مستر المپيا طنين‌انداز كرده و به نخستين آسيايي قهرمان مستر المپيا تبديل شده كه بالاخره موفق شد نام يك ايراني را در ليست قهرمانان اين مسابقه ثبت كند و پس از كسب اين عنوان هم جايزه‌اش را به زنان ايراني تقديم كرد.
چوپان پس از قهرماني روي استيج گفت: دوست دارم دوباره اين عنوان را با كمك مربي و بچه‌ها، به عشق مردم ايران تكرار كنم. اميدوارم كه اين مقام بخشي از غم‌هاي مردم ايران را حل كرده باشد و توانسته باشم نماينده و سرباز خوبي براي ايران باشم و اين مدال را به كل بانوان شريف و مردم ايران در هر جاي دنيا كه هستند، تقديم مي‌كنم. اميدوارم كه هميشه شادي، مهمان خانه همه بندگان خدا باشد و نژادپرستي در بين ما نباشد، از هر كشوري هستيم با يكديگر دوست باشيم و به هم افتخار كنيم.
شايد برگزاري رقابت نهايي مستر المپيا در روز فينال جام جهاني افتخار بزرگ هادي چوپان را تحت تاثير قرار دهد اما واقعيتي كه وجود دارد آن است كه نام او براي هميشه در تاريخ اين مسابقات ثبت خواهد شد. مدالي كه امروز بر گردن گرگ ايراني آويخته شد بدون شك در دنياي ورزشي با بسياري از افتخارات بزرگان برابري خواهد كرد و در ايران نيز نبايد تحت تاثير نتايج تيم ملي فوتبال در قطر قرار گيرد.
نكته مهم در مسير قهرماني گرگ پارسي، تمرينات او زيرنظر هني رامبد، مربي ‌زاده كويت است كه پدر و مادري ايراني دارد. رامبد در سال‌هاي اخير بيشترين نقش را در موفقيت هادي داشت. او كه يكي از سرشناس‌ترين مربيان در دنياي بدنسازي است شاگردان مختلفي را پرورش داده. افرادي مانند فيل هيث قهرمان سرشناس مسترالمپيا، جي كاتلر مرد افسانه‌اي بدنسازي و رقيب اصلي روني كلمن، دواين جانسون يا راك بازيگر سرشناس و كريس بامستد، قهرمان سال‌هاي اخير فيزيك كلاسيك مستر المپيا هستند كه همگي تحت نظر اين مربي بوده‌اند. در سال‌هاي اخير هم هادي چوپان كارش را با اين مربي پيش برد و حالا با اين قهرماني، به نوعي يك مدال تمام ايراني را كسب كرد كه زيرنظر يك مربي ايراني‌تبار به دست آمده تا شيريني آن دو چندان شود. 
البته چوپان تنها ايراني حاضر در اين مسابقات نبود، بلكه در بخش فيزيك كلاسيك، نفراتي از جمله وحيد بادپي، علي فولادوند، مسعود هاروني، محمد كاظم ذوالفقار و علي شمس قمر ايراني‌هايي بودند كه ورودي اين رقابت‌ها را داشتند كه به دليل مشكلات ويزا نتوانستد در استيج امريكا حاضر شوند. بهروز تاباني هم ديگر ايراني بود كه يك ماه قبل موفق شد در دسته سنگين وزن، ورودي مسابقات را كسب كند و در صورت حضور او در امريكا، براي اولين‌بار در تاريخ دو ايراني به صورت همزمان در اين دسته رقابت مي‌كردند اما ويزاي او هم صادر نشد تا نهايتا چوپان تنها نماينده ايران در اين دسته باشد كه به خوبي از پس ماموريتش بر آمد و موفق شد قهرماني را از آن خود كند؛ يك قهرماني شيرين و دلچسب، كه در اين روزهاي خاكستري كه تلخي طعم اصلي زندگي مردم شده، مي‌تواند براي ثانيه‌هايي لبخند را بر لب مردم بياورد. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون