كيوريتور نمايشگاه مجازي «معجزه هنر» از اين تجربه به «اعتماد» ميگويد
استفاده از ظرفيتهاي بينالمللي و نامحدود مجازي
زادمهر راستگو| در هفته پاياني بهمن، نمايشگاهي از هنرهاي تجسمي به نام «معجزه هنر» و با كيوريتوري آيناز زارعي، نقاش، در فضاي مجازي برگزار شد. در اين نمايشگاه 48 اثر از هنرمندان در رشتههاي نقاشي، عكاسي، حجم، خوشنويسي، تذهيب و ديجيتالآرت با تكنيكهاي مختلف به نمايش درآمد. آثار راهيافته به نمايشگاه «معجزه هنر»، در صفحههاي «گالري نوگرا» و «آيتيستگروپ» در اينستاگرام در دسترس علاقهمندان قرار گرفتند. به اين بهانه با آيناز زارعي در مقام گالريگردان و كيوريتور گفتوگو كرديم.
نمايشگاه «معجزه هنر» با چه هدف و رويكردي برپا شد و چه تفاوت مهمي با نمايشگاههاي قبلي شما دارد؟
اين نمايشگاه مانند نمايشگاههاي پيشين با هدف حمايت و همراهي هنرمندان كشور راهاندازي شد. تعدادي از هنرمندان در يك برهه زماني تا اندازهاي كمكار شده بودند و شايد اين نمايشگاه عاملي هرچند كوچك بود براي عزيزاني كه نياز به انرژي و انگيزه بيشتر براي فعاليت هنري و بيشتر ديدهشدن داشتند تا كمي فعاليت هنريشان را جديتر بگيرند و براي موفقيت بيشتر تلاش كنند. تعدادي از هنرمندان كه در اين نمايشگاه شركت كردند، قبلا سابقه شركت در هيچ نمايشگاهي را نداشتند و اين اولين تجربه حرفهاي آنها به شمار ميآيد. خوشحالم كه در اين موفقيت همراهشان بودم.
چرا نمايشگاه را به صورت مجازي برگزار كرديد؟
بعد از برگزاري چندين نمايشگاه به صورت حضوري، تجربه برگزاري نمايشگاه مجازي را لازم ديدم كه تجربه متفاوتي بود. با توجه به اينكه بسياري از گالريها همچنان فعاليت خود را به صورت مجازي ادامه ميدهند، ايده برگزاري نمايشگاه مجازي در ذهنم ايجاد شد و از آنجايي كه قصد برگزاري نمايشگاه خارج از محدوده تهران را داشتم، هماهنگي لازم با گالري «نوگرا» انجام شد كه فعاليتش را در چندماهه اخير به صورت مجازي دنبال ميكند.
برگزاري نمايشگاه به صورت مجازي، چقدر با استقبال هنرمندان روبرو شد؟
شخصا از برگزاري و روند فعاليت نمايشگاه به صورت مجازي بسيار رضايت دارم چون با استقبال خيلي خوبي از جانب هنرمندان و بازديدكنندگان همراه بود. خيلي از هنرمندان رغبت بيشتري به شركت در نمايشگاههاي مجازي پيدا كردهاند زيرا در نمايشگاههاي حضوري در فضاي گالري، بازديد بالطبع محدود است ولي در فضاي مجازي با بازديد نامحدود و گاهي بينالمللي روبرو هستيم. با توجه به اينكه طراحي و اطلاعرساني در سايتهاي خبري و هماهنگيهاي مربوط به نمايشگاه به درستي و در زمان مناسب انجام شده بود، بنابراين بازديدكنندگان و هنردوستان از برگزاري نمايشگاه مطلع شدند و در زمان برگزاري، نمايشگاه از بازديد خيلي خوبي برخوردار بود. گرچه پنج روز به عنوان زمان برگزاري نمايشگاه در نظر گرفته شده بود ولي آثار به صورت دايم و نامحدود در صفحههاي مربوطه در معرض ديد بازديدكنندگان قرار گرفت.
برگزاري مجموعهنمايشگاههاي تجسمي شما با عناوين تركيبي با واژه «هنر» تا كجا ادامه خواهد داشت؟ آيا ايده تازهاي براي نمايش آثار هنرهاي تجسمي در قالب نمايشگاه داريد؟
عنوان نمايشگاه با تركيب واژه «هنر» قطعا تا چندين نمايشگاه آتي ادامه پيدا خواهد كرد. نمايشگاههايي كه تا امروز برگزار شدند، مجموعهاي بههمپيوسته هستند كه به نوعي در ادامه و تكميل نمايشگاه قبلي ظاهر ميشوند و البته در زمانهاي ناپيوسته و متفاوت. فكر ميكنم نمايشگاههايي كه با اين روند طراحي و برگزار ميشوند، بيشتر در اذهان هنرمندان و بازديدكنندگان ماندگار ميشود و به لحاظ بصري و ذهني شايد جذابيت بيشتري براي مخاطب ايجاد كند. با توجه به اينكه تعدادي از هنرمندان در اكثر اين نمايشگاهها حضور داشتند، علاوه بر انتخاب و تركيب واژه «هنر» در طراحي پوستر هم يك ايده به صورت پايه در نظر گرفته شده كه در تمام نمايشگاهها با كمي تغييرات جزيي طراحي و اجرا ميشود.
نمايشگاه آينده شما هم به شكل مجازي برگزار ميشود؟
نمايشگاه بعدي حدودا ابتداي سال آينده برگزار خواهد شد. با توجه به رضايتي كه از جانب هنرمندان، بازديدكنندگان و خودم داشتم، احتمال ميدهم نمايشگاه به صورت مجازي برگزار شود كه اين نكته، كاملا بستگي به شرايط و فعاليت گالري موردنظر و مكان برگزاري نمايشگاه خواهد داشت. البته برگزاري نمايشگاه حضوري با توجه به جذابيت و حس خوبي كه در فضاي گالري ايجاد ميشود، همچنان براي من و بسياري از هنرمندان كه تمايل به حضور فيزيكي در گالري دارند، ارزش بالايي دارد و طبعا نبايد از آن غافل شد.