هوش سیاسی چیست ؟
سوم : ایجاد الزام اخلاقی
الزام اخلاقی در حقیقت به شکل منفی سوءاستفاده سیاسی از دیگران است و سبب ایجاد حس نامطلوب احساس دین و بدهکاری را در افراد به وجود می آورد.
چهارم: سرکوب
سرکوب خشنترین مواجهه با دیگران به دلایل مختلف از جمله نقد ، عدم تبعیت یا مخالفت با خواسته افراد است که در نتیجه ناتوانی به کارگیری دقیق و بهنگام هوش سیاسی افراد ارزیابی میشود.
اگرچه ابعاد و مولفههای هوش سیاسی متفاوت است ، لکن عموما با قدرت ، نفوذ ، درایت ، کیاست و فراست و سیاست افراد رابطه تنگاتنگی دارد. به بیان دیگر آنان که دارای هوش سیاسی هستند و دیگران را شریک خویش میانگارند نه رقیب ، زمینه ارتباط اعمال مدیریت کارآمد و موفقیت را فراهم می کنند. در نتیجه افراد باهوش سیاسی بالا قادرند با پذیرش و ایفای نقش کاریزماگونه ، در راستای دستیابی به منافع مورد نظر خویش تلاش موثر و مفید كرده و از قدرت مذاکره و چانهزنی بهتر و بیشتری در مذاکرات برخوردارند. هوش سیاسی پادزهری مهم تلقی میشود که هم فرد و هم جامعه را از قرار گرفتن در مسیر گرداب استرس و احساس ناامنی نجات میدهد و قادر است با تزریق روح امید و نشاط در جامعه، علاوه بر ایجاد موقعیتهای موفقیت ، رفتارهای سیاسی افراد را نیز به دلیل هزینهبر بودن برای هر نظام سیاسی و اجتماعی به کنترل درآورد. اگر چه احزاب سیاسی بیش از هر نهادی در جوامع توسعه یافته یا در حال گذار ، رسالت تربیت بخش اکتسابی هوش سیاسی را برعهده دارند و بیتوجهی به این مهم به هر علت و دلیلی جامعه را با خسارتهای متعدد روبهرو خواهد ساخت.