• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5551 -
  • ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۸ مرداد

انقلابيون منبري، واعظان انقلابي

درباره دو برادر واعظ خانواده پناهيان، احمد و عليرضا كه خط مقدم برجام‌ستيزي بودند و اين روزها هدايت تجمع‌ها عليه «بي‌حجابي» را بر عهده دارند

سيما پروانه گهر

در روزهاي اخير فيلمي از پياده‌روي شبانه عليه «بي‌حجابي» با هدايت عليرضا پناهيان منتشر شد. اين پياده‌روي مصادف با سالروز شهادت شيخ فضل‌الله نوري نيز بود و جماعت در حال راهپيمايي نيز تصويري از نوري را در دست داشتند. يكي از همخواني‌هاي دسته عزا چنين بود: «خواهر من حجاب تو سنگر است؛ غيرت عباس و علي اكبر است / حيا و عفت، هديه زهراست؛ الگوي ما هست، ‌ام ابيها»

عليرضا پناهيان نام آشنايي است؛ به واسطه سخنراني‌هاي تند و انتقادي‌اش به دولت روحاني در خصوص برجام و البته سخن معروفي كه درباره موضوع شفافيت در مجلس دهم داشت. چهار سال پيش، در ۱۵شهريور سال ۹۸ پناهيان در سخنراني‌اش بر سر مجلس دهمي‌ها فرياد زد؛ او خطاب به آنها گفت: «غلط مي‌كنيد شما بر اساس عقايد راي مي‌دهيد. بايد بر اساس كار كارشناسي راي بدهيد‌ اي مجلس شوراي اسلامي آدم باش!»

البته روياي شفافيت آرا در مجلس انقلابي يازدهم هم محقق نشد اما ديگر صدايي از عليرضا پناهيان در نيامد. واعظ ديگري خطاب به مجلس يازدهم گفت كه «آي مجلس انقلابي آدم باش» اما خبري از شفافيت راي در مجلسي كه قرار بود به جاي خانه ملت خانه اميد و آرزوي پناهيان و جريان فكري‌اش باشد، نشد.

عليرضا پناهيان اما در بيش از يك دهه گذشته پاي ثابت سخنراني‌هاي سياسي است. كمي عقب‌تر از او، برادرش احمد نيز همان ديدگاه‌ها را با ادبياتي تندتر تكرار مي‌كند.

نكته جالب توجه درباره اين دو واعظ اصولگرا كه البته در سال‌هاي اخير خود را انقلابي معرفي مي‌كنند موضع‌گيري‌هاي آنها در همه حوزه‌ها است. اگر نام پناهيان را در موتور جست‌وجوگر گوگل سرچ كنيد به خوبي مي‌بينيد كه به جز مساله برجام و حجاب، تقريبا در همه حوزه‌ها از فيلم و سريال و مباحث خانواده تا موضوعات اقتصادي و مديريتي از جانب اين دو برادر موضع‌گيري‌هاي تندي صورت گرفته است. موضع‌گيري‌هايي كه مرور آنها در كنار برخي حواشي خانواده پناهيان تصوير دقيق‌تري از رويكرد و طرز فكر آنها و البته جايگاه‌شان در جريان فكري اصولگرايان ارايه مي‌دهد.

 

برادران ضدبرجام

آذرماه سال 1399 فيلمي در شبكه‌هاي مجازي منتشر شد كه احمد پناهيان، برادر عليرضا پناهيان، روحاني معروف را در حال شعاردادن جلوي يك تجمع در قم نشان مي‌داد. او مي‌گويد: «مسوولان از جنگ با امريكا مي‌ترسند ولي مردم نه. شما از ترامپ و نتانياهو مي‌ترسيد و جنگ‌افروزي موهومش. اين ملت نمي‌ترسد. ما آماده مبارزه و نبرد با امريكا هستيم. اگر شما (مسوولان كشور) از جنگ با امريكا مي‌ترسيد، مردم غيور ما نمي‌ترسند.»

همان زمان از آن سو برادر معروفش عليرضا پناهيان هم در واكنش به ترور شهيد محسن فخري‌زاده، متني را در صفحه اجتماعي خود منتشر كرد و نوشت: «ما دشمن داريم و دشمنان ما همواره دنبال لحظه‌اي فرصت براي ضربه‌زدن هستند. واقع‌بين باشيم. كدام جريان به دشمنان ما جرات داد؟ جريان تضعيف‌كننده ايران. هركسي كه با وجود خسارت محض برجام، مذاكره دوباره با دشمن را فرصت بداند، تضعيف‌كننده ايران است. دشمن هرگاه هر ضربه‌اي به ملت ايران زده، به خاطر سياست‌مداران ضعيف و تضعيف‌كننده ايران بوده است».

برادران پناهيان در سال‌هاي ابتدايي امضاي توافق برجام تندترين موضوع‌گيري‌ها را عليه اين توافق در دولت روحاني و سياست خارجي دولت او داشتند. كمتر جلسه و وعظي بود كه دو برادر منبر آن را در اختيار داشته باشند و نقد و كنايه تندي در آن عليه اين موضوعات مطرح نشود. در تمامي اين مسائل هم محمدجواد ظريف پاي ثابت نقدها بود. كمتر ديالوگي درباره برجام از سخنان برادران پناهيان شنيده مي‌شود كه در آن نقدي به محمدجواد ظريف نباشد. البته صحبت‌ها بسياري از مواقع، از نقد هم فراتر مي‌رفت و فرم تهديد و اتهام به خود مي‌گرفت.

محمدجواد ظريف در يكي از برنامه‌هاي «تِدتاك» دو داستان را تعريف مي‌كند و مي‌گويد به عنوان پيرمردي كه عمرش را در روابط بين‌الملل گذرانده پاشنه‌آشيل بسياري از مشكلات را در اين دوستان مي‌بيند. داستان پسري كه مي‌خواهد از فرط تشنگي پرتقال را از دست خواهرش بكشد و پرتقال از بين مي‌رود؛ در حالي كه خواهر به دنبال درست كردن مرباي پرتقال بوده است. او مي‌گويد اين مساله ناشي از فقدان گفت‌وگو است و اشتباه بزرگ گوش ندادن به يكديگر است و اين مشكل در روابط بين‌الملل نيز وجود دارد. پناهيان با اشاره به اين سخنراني گفته بود: «سكوي وزارت خارجه ما در دست كسي بود كه الگوي روابطش خواهر و برادر بود؟ پس دشمن كو؟ به ما مي‌گويند توهم توطئه نكن! آقا! ما در دنيايي هستيم كه مي‌خواهند يكديگر را تكه و پاره كنند. اينها خواهر و برادر تو نيستند. اين داستاني است كه وزير ما جلوش بگذارد؟ ملت بدبخت مي‌شود».

حتي اتمام دولت نيز از ضديت عليرضا پناهيان با آنها نكاست و او فروردين سال 1401 در يك برنامه تلويزيوني گفت: «در همين دولت قبلي در ماجراي ارتباط با امريكا و برجام، برجاميان اطلاعات غلط به مردم دادند وگرنه مردم مي‌گفتند اين حرف‌ها خنده‌دار است».

البته عليرضا پناهيان هم مثل بسياري از چهره‌هاي ديگر اصولگرا با تغيير دولت تغيير موضعي قابل توجه درباره برجام داشت. او شش ماه بعد از روي كار آمدن دولت رييسي در اسفند سال 1400 در يك سخنراني تلاش‌هاي دولت رييسي براي رسيدن به يك «توافق عزتمند» را مورد قدرداني قرار داد و علت آن را نيز اينگونه بيان كرد: «امروز اگر شاهد تلاش دولت براي رسيدن به توافق عزتمندانه و موفق هستم به دليل كم‌توجهي‌ها در دولت گذشته است. دولت قبل با اصرار بر مفيد بودن برجام آن را به نظام تحميل كرد در حالي‌كه هيچ‌گونه شيوه اجرايي درستي نداشت.»

 

درخواست بازداشت تاجزاده و حجاريان

به نظر مي‌رسد در نقد چهره‌هاي اصلاح‌طلب البته تقسيم كاري بين برادران پناهيان صورت گرفته است. همان اندازه كه محمدجواد ظريف و ديگر چهره‌هاي دولت روحاني مورد نقد عليرضا پناهيان بوده و هستند، برادر ديگر احمد به چهره‌هاي ديگري مثل تاجزاده و حجاريان مي‌تازد.

او در يك سخنراني در دوران روحاني به تندي به اين دو چهره تاخت و گفت شما چه كسي هستيد كه يادداشت مي‌دهيد و حرف مي‌زنيد. آقاي تاجزاده مسلسلي حرف بزند و بعد آقاي حجاريان به عنوان مغز متفكر به ميدان بيايد. چرا بايد انسان‌هاي ... مثل حجاريان و تاجزاده مردم را تحريك كنند عليه نظام؟ مي‌خواهند ريشه نظام را از درون خشك كنند. چرا قوه قضاييه سكوت مي‌كند؟ والله من متعجبم. بشكند دست مسوولي كه بايد حكم جلب اينها را امضا كند و نمي‌كند. مسوولان نظام و جريان‌هاي حزب‌اللهي همه مديون هستيد، حرف بزنيد، موضع بگيريد».

 

منتقدان هميشگي دولت روحاني

برادران پناهيان را شايد بتوان تندترين منتقدان دولت روحاني دانست. به كار بردن اصطلاحات عجيبي در ارتباط با عملكرد دولت، برادران پناهيان را در سال پاياني كار دولت روحاني در مركز توجه قرار داده بود. عليرضا پناهيان شهريور سال 1399 درباره مشكلات آب خوزستان گفته بود: «روي كره مريخ، يك استاني است كه در آن دكل نفتي قرار دارد و كاركنان اون مجتمع‌ها براي خودشان آب شيرين‌كن دارند و روستاهاي اطراف اون مجتمع‌ها در حال هلاك شدن از بي‌آبي هستند. آن وقت خيرين مثل ستاد اجرايي و چندجاي ديگر بايد بروند آنجا منبع آب بگذارند. من بودم، استاندار آن استان ر‌ا به گاري مي‌بستم و مي‌گفتم كه هر روز بايد بروي براي اين مردم آب بياوري».

كمي آن‌سوتر احمد پناهيان نيز با همين ادبيات به شوراي شهر در دست اصلاح‌طلبان مي‌تاخت. روز چهارم محرم در هيات محبان اهل‌بيت (ع) قم با گلايه از عملكرد شهرداري تهران در ايام محرم 99 گفت: «در سطح تهران آثار محرم ديده نمي‌شود. مسوول مربوطه مي‌گويد پارچه براي مشكي‌پوش كردن شهر نداشتيم! بعد مي‌گويد چون مردم نزديك عاشورا كم‌كم مشكي مي‌پوشند، ما هم گذاشته‌ايم كم كم شهر را مشكي‌پوش كنيم! مردم را چه فرض كرده‌ايد؟! ...»

نكته عجيب اما آنكه مشكل آب خوزستان هنوز برقرار است اما عليرضا پناهيان تصميم براي بستن كسي به گاري ندارد.

 

خط مقدم موضوع مبارزه با بي‌حجابي

به‌رغم اينكه وضعيت برجام و احياي آن حتي براي كارشناسان اين حوزه مبهم است اما دو برادر دست از موضع‌گيري در اين باره برنداشته‌اند. البته برجام و انتقاد از آن و درخواست صريح نقد آن از اولويت سخنراني‌هاي پناهيان‌ها خارج شده و جاي خود را به مساله حجاب داده است. حالا هر دو برادر روي منبر و جلسات و سخنراني‌هاي وعظ خود تاكيد مي‌كنند كه مساله بي‌حجابي قابل اغماض نيست. نكته قابل توجه اما موضع‌گيري‌هاي پناهيان درباره نحوه برخورد با مساله حجاب است. تنها چند ماه قبل از اينكه پناهيان در خيابان‌ها ليدر جريان معترض به بي‌حجابي شود و عكس شيخ انقلابي را در دست بگيرد، در گفت‌وگويي اعلام كرده بود كه ارشاد از طريق پليس ممكن نيست. اين مساله اجتماعي است. وقت امر به معروف و نهي از منكر هم الان زمانش نيست. ما در مرحله دعوت هستيم ابتدا بايد دعوت كنيم و بعد به آن امر كنيم.

 

احمد پناهيان و ماجراي جنجالي مخالفت با واردات واكسن كرونا

پناهيان‌ها از مخالفان سرسخت واردات واكسن كرونا بودند. مديريت اين جريان البته در دست احمد بود. او بارها در نقد اينكه نبايد واكسن خارجي وارد كشور شود سخنراني كرد و بعد از وعده وزير بهداشت درباره واردات واكسن وي را تهديد كرد و گفت: «فكر نكنيد حزب‌اللهي هستيد، كارتان نداريم. چرا اسم واكسن‌هاي وارداتي را نمي‌گوييد؟ فايزر و ‌مدرنا هستند يا نه؟ مواد اوليه‌شان فايزر هست يا نيست؟ واكسن، توطئه بيل گيتس است كه كرونا را به وجود آورد تا ۱۵ درصد مردم جهان را بكشد! واكسن بركت در دنيا بي‌نظير است، عرق بريزيد و توليدش را بالا ببريد».

پناهيان در ادامه مدعي شد: «طبق اعلام امريكايي‌ها، انگليسي‌ها و محققان علمي، تراز مقبوليت واكسن بركت به ۹۳ تا ۹۴ درصد رسيده كه در دنيا بي‌نظير است.» وي همچنين به وزير بهداشت توصيه كرد همه تلاش خود را صرف بالا بردن توليد واكسن بركت كند.

اين شيوه نقد از جانب پناهيان‌ها به دولت رييسي بي‌سابقه بود. خبرگزاري دولت به اظهارات پناهيان واكنش نشان داد و با «مدعيان انقلابي‌گري» خواندن آنها نوشت: «بررسي كليپ سخنان احمد پناهيان كه توسط هيات خود، آماده و منتشر شده، نشان مي‌دهد در همين دو دقيقه، ۷ مورد اطلاعات نادرست (Fake News) ارايه شده و از آنجا كه اين سخنان از سوي يك روحاني، در مجلس سيدالشهدا (ع)، آن‌هم در مسجد جمكران بيان مي‌شود، مي‌تواند به گسترش يا تثبيت اطلاعات نادرست در بخشي از جامعه مذهبي و سنتي دامن ‌زده و با تشديد واكسن‌هراسي، تلاش دولت براي حفظ جان مردم را با چالش مواجه كند. اين در حالي است كه در دين ما به كمتر چيزي چون جان انسان‌ها بها داده شده و وقتي رهبر معظم انقلاب با توجه به آمار بالاي فقدان هموطنان، صراحتا تاكيد به ورود واكسن مطمئن كرده‌اند، از جناب آقاي پناهيان و ديگر كساني كه ادعاي پيروي از رهبري دارند، انتظار بيشتري مي‌رود تا دست‌كم سخنان خود را اصلاح كنند.»

ايرنا همچنين در اين باره نوشت: «پديده واكسن‌هراسي در اقشار كم‌سواد و ناآگاه در كشورهاي مختلف رايج است، اما شايد وزير جديد بهداشت تصور نمي‌كرد پيشقراول مقابله با رويكرد انقلابي براي واكسيناسيون را برخي مدعيان انقلابيگري تشكيل دهند».

 

ماجراي ملك سعادت‌آباد و واكنش پناهيان

شهريور سال 1399 انتشار خبري مبني بر ملك ميلياردي عليرضا پناهيان با واكنش‌هاي گسترده همراه شد.

عده‌اي بر او تاختند و متهمش كردند به شراكت با فلان سوپر ميلياردر معروف و سند ملكش در سعادت‌آباد را منتشر كردند و ...؛ خود پناهيان نيز در مقام دفاع برآمد و گفت كه چنان وضع مالي بدي دارد كه اگر شرح دهد، برايش اعانه جمع خواهد شد و مدعي شد كه با هداياي دوستانش روزگار مي‌گذراند.

پناهيان اما اصل مساله مالكيت اين ملك را تاكيد كرد و در اين باره توضيحاتي داد: «بنده سال‌ها پيش ملك مشتركي را خريداري كردم و شريكم ۵ سال تحمل كرد تا من بتوانم سهم هزينه ساخت‌ و ساز خودم را تهيه كنم، اما متاسفانه نتوانستم و همين شد كه شريكم اصرار بر فروش خانه كرد. در آن زمان مشكلاتي براي خانواده بنده به وجود آمده بود كه قادر به نقل ‌مكان نبودم، آيت‌الله حق‌شناس (ره) شخصي را معرفي كردند تا آن بخش از ملك شريكم را بخرد، بعد از خريد و ساخت يك واحد از آن ساختمان به بنده رسيد آن ساختمان كلا ۲۵۰ متر بود؛ بعد امروز همين خبرگزاري‌ها رذيلانه خبر مي‌زنند كه فلاني با صاحب فلان كارخانه ملكي ۳۰ ميلياردي دارد در حالي كه بنده تازه فهميدم آن فرد صاحب فلان كارخانه است. آن خبرنگار اصلاح‌طلبي كه رفته و از آن محل گزارش تهيه ‌كرده خوب مي‌داند كه بنده دو سال بعد از ساخت به دليل شرايط خانوادگي‌ام همان يك واحد را فروختم و با افتخار به مستاجري رفتم و ديگر نتوانستم با آن پول خانه بخرم؛ حال آيا مي‌شود اخبار خبرگزاري‌هاي دروغگوي طرفدار دولت را كه سرشار از دروغ و افترا است، باور كرد؟ الحمدالله مردم عاقل و فهيم قدرت تحليل دارند و حق و باطل را خوب تشخيص مي‌دهند، بنده مسوول مملكتي نبودم كه بيايم پاسخ «از كجا آورده‌ايد» را بدهم ضمن اينكه ۹۰ درصد مسوولان پاسخ اين سوال را به ملت ندادند؟! كساني كه دست به تخريب مي‌زنند گويي نمي‌دانند بنده سال‌ها است كه سخنراني مي‌كنم و مردم خودشان دوست دارند در جلسات بنده شركت كنند.»

اظهارات پناهيان با تيتر «هديه رفقايم هست» در رسانه‌ها ثبت شد و بعدها با اظهارات اكبر طبري كه گفته بود رفقايش حاضر هستند لواسان را به نامش بزنند، مقايسه شد.

 

پسران پناهيان

به جز دو برادر پناهيان يعني احمد و عليرضا، دو برادر ديگر با نام خانوادگي پناهيان نيز در ماه‌هاي اخير خبرساز بودند. پسران عليرضا پناهيان كه هر دو ملبس به لباس روحانيت هستند. رضا و مرتضي پناهيان كه سال گذشته با يك توييت جنجالي درباره آرزوي مرگ براي ميرحسين موسوي وارد ميدان شدند و با واكنش گسترده رسانه‌ها رو‌به‌رو شدند. اسفندماه سال گذشته رضا پناهيان نوشت: «ميرحسين موسوي آنفلوآنزا گرفته. با آرزوي موفقيت براي اين ويروس عزيز». او در ادامه هشتك «مرگ بر فتنه‌گر چه در حصر چه در قصر» را نيز اضافه كرده بود. ساعتي بعد از انتشار آن، برادر رضا يعني مرتضي نيز ذيل توييت او نوشت: «اميدواريم ويروس آنفلوآنزا مثل نظام اسلامي رافت به خرج ندهد».

اين اظهارات پسران پناهيان با واكنش و نقد بسياري از چهره‌ها و رسانه‌ها همراه شد. روزنامه آرمان امروز با اشاره به جايگاه عليرضا پناهيان در حوزه درس اخلاق در اين باره نوشت: «با توجه به اين حاشيه‌ها نياز است تا به گفته‌هاي حجت‌الاسلام و المسلمين عليرضا پناهيان در مورد اخلاق در عرصه سياسي اشاره‌اي داشته باشيم. او با حضور در رسانه ملي در مورد اهميت اخلاق سياسي مسوولان كشور گفت: در عرصه سياست اخلاق خيلي اهميت دارد و اين اهميت در عرصه انتخابات بيشتر مي‌شود. اما چرا در عرصه سياست و اخلاق اهميت دارد؟ براي پاسخ دادن به اين سوال، يك پرسش مطرح مي‌كنم؛ به نظر شما پدر و مادرها نقش عميق‌تري در تربيت انسان‌ها دارند يا مسوولان جامعه؟ معمولا مردم مي‌گويند كه نقش پدر و مادرها بيشتر است ولي اميرالمومنين (ع) در روايتي عكس اين مطلب را بيان مي‌كنند. ايشان مي‌فرمايند: «مردم به امراي خود شبيه‌تر هستند تا به پدر و مادرهاي خود؛ النّاسُ‏ بِأُمرائِهِمْ‏ أشْبهُ‏ مِنْهُمْ بِآبائِهِم» (تحف العقول/ص208) اين نشان مي‌دهد كه نقش تربيتي و اخلاقي مسوولان جامعه فوق‌العاده بالاست. متاسفانه در افكار عمومي جامعه و حتي بين خود مسوولان توجه چنداني به اين موضوع نمي‌شود.»

خردادماه سال جاري نيز رضا و مرتضي، دوره‌اي ۱۵ ساعته را در زمينه تربيت اجتماعي و توليد محتواي فرهنگي برگزار و در پايان به شركت‌كنندگان آن مدرك پايان دوره اعطا مي‌كنند. اما نكته جالب اين بنر تبليغاتي، آموزش اين دوره بر اساس آموزه‌هاي پدرشان است كه از نظر كاربران فضاي مجازي دور نمانده است. شهريور سال 1399 نيز رضا پناهيان در واكنش به انتقادها درباره اموال و دارايي پدرش در يك توييت نوشت: « فقط وسط ناسزاها و كنايه‌ها در جريان باشيد من به عنوان پسر پناهيان تو يه خونه ۸۰ متري مستاجرم كه الان نگران سر سالم».

 

افسانه دو برادر؛ احمد زير سايه عليرضا

عليرضا برادر بزرگ‌تر احمد است. متولد سال 1344، پنج سال بعد احمد به دنيا آمده است البته برخي منابع او را تنها يكسال كوچك‌تر از عليرضا معرفي كرده‌اند. در وعظ و سخنراني هم به نظر مي‌رسد عليرضا از احمد بزرگ‌تر باشد. عليرضا پناهيان در يكي از سخنراني‌هايش گفته است كه 14 خواهر و برادر هستند. با اين وجود اين دو برادر در مركز توجه رسانه‌ها قرار دارند، ان هم به علت اظهارات خاص و اظهارنظر در همه حوزه‌ها هستند. هر دو سابقه حضور در جبهه را دارند. عليرضا بالغ دو دهه است كه با سخنراني‌هاي تندش در مركز توجه قرار گرفته اما احمد چندي بعد در مسير او قدم گذاشت.

طي سال‌هاي اخير عليرضا سمت‌هاي مختلفي را نيز در كارنامه خود ثبت كرده؛ نايب رييس قرارگاه عمار و هيات امناي دانشگاه هنر. رجا نيوز عليرضا را در ميان ۴۰ «دانش‌آموز، محرم و همراه سياسي» نزديك به اكثر رهبران ايدئولوژيك محمدتقي مصباح‌يزدي قرار داده ‌است.

در سال‌هاي اخير عليرضا و احمد از چهره‌هاي اصلي و حامي قرارگاه‌هاي جهادي در نقاط مختلف كشور بودند. قرارگاه‌هايي كه مورد گمازني‌هاي انتخاباتي نيز قرار گرفته است. در قرابت فكري و سياسي بين برادران پناهيان با جبهه پايداري ترديدي نيست. حلقه مشترك ديگر بين اين دو همين قرارگاه‌هاي جهادي هستند.

كادرسازي با اسم رمز و كليدواژه «نيروهاي جهادي» استراتژي است كه توسط اين جريان فكري دنبال مي‌شود. عليرضا پناهيان، واعظ معروف اصولگرا كه عموما ديدگاه‌هاي جريان پايداري را بازگو مي‌كند، اخيرا طي گفت‌وگويي در برنامه «جهان‌آرا» در صداوسيما، گفته است كه بايد قوانين براي حضور و فعاليت نيروهاي جهادي در دولت‌ها تغيير كند. او در صحبت كوتاهي در اين برنامه تاكيد كرد: «ما تا كي بايد گروه‌ها را با گروه‌هاي «صرفا جهادي» و «صرفا آتش به اختيار» كارها را جلو ببريم. كافي نيست. من نيروهاي جهادي را مي‌شناسم كه آدم‌هاي كف ميدان بودند و حالا با حضور در دولت، گير كردند و مي‌گويند در بروكراسي گير كرديم. قوانين و آيين‌نامه‌ها بايد تغيير كند. يكي از مهم‌ترين بخش‌هاي دولت بخش اداري استخدامي و سازمان برنامه و بودجه است. اينها بايد بدانند وضعيت جهادي بايد قانون‌مند شود. در دولت‌ها بروكراسي مقابل جريان جهادي است؛ بنابراين حضور نيروهاي جهادي در دولت كفايت نمي‌كند. قوانين و ساختارها بايد تغييركند».

برادران پناهيان روي منبرها هدايت جرياني را بر عهده دارند كه قرار است در انتخابات سال جاري با همان آراي حداقلي سرنوشت مجلس دوازدهم را رقم بزنند. مجلسي كه حتي اگر باز هم شفافيت آرا را تصويب نكند، به اين علت كه خودي هستند مورد نقد و نكوهش پناهيان‌ها نخواهند بود و هيچ صدايي مبني بر اينكه «آي مجلس آدم باش» از آنها شنيده نمي‌شود.


برادران پناهيان را شايد بتوان تندترين منتقدان دولت روحاني دانست. به كار بردن اصطلاحات عجيبي در ارتباط با عملكرد دولت، برادران پناهيان را در سال پاياني كار دولت روحاني در مركز توجه قرار داده بود: «روي كره مريخ، يك استاني است كه در آن دكل نفتي قرار دارد و كاركنان اون مجتمع‌ها براي خودشان آب شيرين‌كن دارند و روستاهاي اطراف اون مجتمع‌ها در حال هلاك شدن از بي‌آبي هستند. من بودم، استاندار آن استان ر‌ا به گاري مي‌بستم و مي‌گفتم كه هر روز بايد بروي براي اين مردم آب بياوري»
اين شيوه نقد از جانب پناهيان‌ها به دولت رييسي بي‌سابقه بود. خبرگزاري دولت به اظهارات پناهيان واكنش نشان داد و با «مدعيان انقلابي‌گري» خواندن آنها نوشت: «بررسي كليپ سخنان احمد پناهيان كه توسط هيات خود، آماده و منتشر شده، نشان مي‌دهد در همين دو دقيقه، ۷ مورد اطلاعات نادرست (Fake News) ارايه شده است»

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون