ادامه از صفحه اول
توفان اقصي (۳) : بمباران غزه
كوندي رايس ميگفت: صداي بمباران لبنان، شبيه صداي دردهاي زايمان است و خاورميانه جديد متولد ميشود، در شمال اسراييل زندانهايي با ظرفيت ده تا پانزده هزار نفر آماده كرده بودند تا تمام اعضاي حزبالله لبنان را به آن زندانها منتقل كنند. خوابشان تعبير نشد. اكنون آيا اسراييل ميتواند پيامدهاي شكست بزرگ اطلاعاتي خود در روز هفتم اكتبر را با بمباران جواب بدهد؟
چند نكته قابل تامل:
يكم: بمباران غزه، بمباران شهري يا منطقهاي محدود كه دفاع هوايي ندارد، عمليات نظامي بيافتخار است، چنانكه بمباران درسدن نه تنها عمليات نظامي افتخارآفرين در تاريخ جنگ جهاني دوم نبوده و نيست، بلكه همچنان معركه آراست، امريكا با انتشار دو گزارش در سال ۱۹۵۳ و ۱۹۵۴ (سال طراحي كودتا عليه حكومت ملي مصدق در ايران!) كوشيد بمباران درسدن را اقدامي قابل دفاع براي نابود كردن زيرساختهاي صنعتي و خدماتي آلمان وانمود كند. پيداست كه اين استدلال آنهم با كشتن ۲۵۰۰۰ نفر از مردم شهر چه اعتباري ميتواند داشته باشد.دوم: بعيد به نظر ميرسد كه اسراييل بتواند تنها با تكيه بر بمباران غزه صحنه جنگ را به سود خود رقم بزند. آنچه در آغاز آسان مينمود با مشكلات بيشتري رويارو شده است، فلسطينيهاي كرانه غربي و نيز بيتالمقدس به حركت آمدهاند و تا روز چهارشنبه ۳ آبانماه اسراييل بيش از هفتاد نفر فلسطيني ساكن كرانه غربي را كشته و بيش از هزار نفر را اسير كرده است. سوم: در بين ملتهاي عربي و اسلامي و جهان به استثناي چند كشور مشخص! شاهد تظاهرات و راهپيماييهاي پرجمعيت بودهايم، تظاهرات در نيويورك و لندن و پاريس، شور و شكوه بيشتري داشت، تظاهرات روز شنبه ۲۱ اكتبر در لندن با حضور 000/300 نفر گفته ميشود بزرگترين تظاهرات در لندن در بيست سال گذشته بوده است. بدون شك چنين حضوري سياستمداران و دولتهاي فعلي را با اين حقيقت مواجه ميكند كه اگر افكار عمومي را از دست بدهند، معلوم نيست در انتخابات آتي پيروز شوند. (ادامه دارد)
نظرسنجي اينترنتي متعارف با نتايج محدود
اين كار شبكه شرق از فعاليتهاي عادي هر روزنامه و شبكه اطلاعرساني است، ولي نتايج آن قابل تعميم به كل جامعه نيست و در اين مورد خاص اختلاف زيادي دارد. اينكه چقدر اختلاف دارد را با اطلاعات موجود نميتوان توضيح داد، ولي اميدوارم كه راه براي توليد و انتشار اينگونه دادهها باز شود. اين به سود همگان است.