صهیونیست ها به مانند فرعون
رضا سيفاللهي
بسمالله الرحمن الرحيم
وإِذْ نجّيْناكُم مِّنْ آلِ فِرْعوْن يسُومُونكُمْ سُوءالْعذابِ يُذبِّحُون أبْناءكُمْ ويسْتحْيُون نِساءكُمْ وفِيذلِكُم بلاءٌ مِّن رّبِّكُمْ عظِيمٌ .
بقره ٤٩
از توفانالاقصي در ١٥ مهر و جنگ بيامان رژيم صهيونيستي ٣٥ روز ميگذرد. ركورد روزشمار جنگ ٣٣ روزه كه از سوي اسراييل بر عليه حزبالله و لبنان و براي خلع سلاح حزبالله (نابودي آنها) بهوقوع پيوست، شكسته شد آنجا در ٣٣ روزه رسما شكست اسراييل رقم خورد و حزبالله پيروز صحنه وحتي قويتر از قبلش شد. البته در ٣٣ روزه عمليات تهاجم را اسراييل شروع كرد و حزبالله دفاع جانانه و تاريخي نمود اما در غزه جنگ طولانيتر و عميقتري با پيشدستي حماس در جريان است و هدف اسراييل در غزه بسيار وسيعتر از آنموقع (در ٣٣ روزه) تعريف شده است.
اهدافي از قبيل:
الف- فشار بيامان براي كوچاندن مردم غزه .
ب- و حذف مشكل اسراييل در نوار غزه از طريق حذف حماس و نسلكشي فلسطينيان مطرح است.
همانند روشي كه فرعون در قبال بني اسراييل در پيش گرفت و قرآن كريم در چند سوره ازجمله بقره و طه و ابراهيم و قصص و... مساله نسلكشي فرعون را به عنوان راهبرد اساسي تفوق فرعونيان بر بنياسراييل ذكر نموده و آن را مايه عبرت تاريخي ذكر كرده است. (واذكروا)
آيات قرآني ولو به تكرار در بعضي فقرات آن، اما براي ما جاودانه است و امروز نيز شاهد همان سياست فرعوني امريكا با همه سلاحهايش در تجهيز اسراييل و مشاركت وسيع با ارتش و رژيم صهيونيستي در اين نسلكشي آشكار هستيم و افقي از تامين هدف خبيث اسراييل و امريكا هم هويدا نيست بلكه به حكم تاريخ و روايت قرآني، آن روز فرعونيان شكست خوردند و امروز به حكم صحنه و وجدان بشري از امريكاييان گرفته تا مردم سراسر جهان و حتي بسياري از شهروندان لندني و اروپايي و اسراييلي و خصوصا سلبريتيهاي جوامع مختلف افكار جهانيان را در مقابل اراده فرعوني امريكا و جنگ بينظير ارتش اسراييل شاهد هستيم. با ذكر اين وضعيت و مقدمه در اين تحليل بر آنيم تا عوامل مخلف موثر در سرنوشت بزرگترين جنگ نامتقارن قرن را مورد بررسي اجمالي قرار دهيم:
١- همانگونه كه شوراي امنيت تاكنون نخواسته و نتوانسته تاثيري در اين جنگ داشته باشد حتي حداقلترينها را در كاهش ابعاد جنايت بشري يا كمكرساني داشته باشد كنفرانس اجلاس عرب و كشورهاي اسلامي هم كه امروز و فردا در رياض جريان دارد نميتواند در روند فعلي اين جنگ اثري بيش از محكوم كردنهاي شناخته شده و مرسوم داشته باشد! چرا كه در سازمان ملل، شوراي امنيت با حق وتوي امريكا بياثر است و اينجا كشورهاي عربي و بیشتر كشورهاي اسلامي به خاطر استفاده نكردن از اهرمهاي در اختيار و تشتت مواضع و تعريف چارچوبهاي مختلف منافعي، قادر به حركتي خاص و اثربخش حتي در جهت تامين حداقلهاي حقوق بشري ناتوانند و صحنه و اجلاس را ترك و به پايان خواهند برد.
٢- فرصتطلبان و منفعتيابان اصلي اين جنگ همانا چين و به ويژه روسيهاند كه در تحليل قبلي هم به آن اشاره كردم و عربستان و بعضي كشورهاي ديگر نيز منتظر استفاده خودشان از صحنه نبردندو درجهت خاموش كردن جنگ هزينهاي متحمل نميشوند.
٣- هر چند هنوز از طول زمان و انتهاي اين جنگ نميتوان سخن قاطعي گفت اما تجربه جنگهاي ٣٣روزه و ٢٢ روزه نشان ميدهد كه اسراييل كه روزي در جنگ ٦ روزه بر همه كشورهاي عربي فائق آمد امروز و در اين جنگ وارد ششمين هفته جنگ خود بدون تامين هدف شده است و امريكا هم بهطور بينظير در این جنگ، تمام ابعاد سياسي و تسليحاتي و اختصاص بودجه ١٤ ميليارد دلاري علاوه بر كمك سالانه ٤ ميليارد دلاري نه تنها اسراييل را پشتيباني ميكند كه خود را صاحب اصلي سرنوشت اين جنگ ميداند و لذا آستانه تحمل ارتش و شرايط اقتصادي بهم ريخته و نا امن اسراييل بيش از دو الي سه هفته ديگر زمان را ديكته نميكند و بايد منتظر نقطه عطفي متفاوت از آنچه جريان دارد در اين جنگ باشيم.
٤- اداره غزه با حضور و قبول مشاركت كشورهاي عربي فعلا با عدم تعيين تكليف جنگ و آتشبس و عدم تامين اهداف نسبي اسراييل، سخن بيپايه ايست و حتي و فرضادر بهترين شرايط كه ممكن است اتفاق بيفتد بر فرض قبول كشورهاي عربي و موافقت اسراييل، آنها بايد بهفرموده اسراييل عمل كنند! كه قبول آن، ننگ ابدي را براي آنها رقم ميزند و حماس را قويتر خواهد كرد و هدف اسراييل را تامين نخواهد كرد.