علياكبر صالحي در دومين همايش ملي سياست خارجي ايران
نبود انتخابات موجب ديكتاتوري و اغتشاش ميشود
علياكبر صالحي وزير خارجه پيشين كشورمان يادآور شد: ما اگر بخواهيم درست عمل كنيم نسبت به ضعف خود بايد نقد داشته باشيم. ما به جاي نقد در موضوع به افراد نقد ميكنيم. تفكيكهايي كه ايجاد كرديم تصنعي است و ما بايد سعه صدر را افزايش دهيم و نقد را مشفقانه تلقي كنيم.
علياكبر صالحي وزير خارجه پيشين كشورمان در دومين همايش ملي سياست خارجي ايران، در تالار وحدت دانشگاه باهنر كرمان گفت: سياست خارجي را در ادامه سياست داخلي ميدانم. برخوردار از وضعيت مطمئن داخلي و حامي دولت باشيم و ملت حامي دولت خود باشد و سياست خارجي ميتواند خودنمايي كند. در صحبتهاي اخير مقام معظم رهبري به انتخابات بسيار اشاره و تاكيد كردند؛ انتخابات زمينهساز تحول است، به بهترين شكل برگزار شود. ايشان بر مشاركت مردم، رقابت جناحها و ديدگاههاي مختلف و سلامت حقيقي انتخابات تاكيد داشتند. مردم اگر همراهي نداشته باشند مشروعيت سست ميشود نبود انتخابات موجب ديكتاتوري و اغتشاشات ميشود و اگر رخ دهد سياست خارجي را پياده كنيم. وقتي مشاركت ضعيف باشد يعني ملت از حاكميت جدا شده و وقتي مشاركت ضعيف باشد يعني حكمراني ضعيف خواهد شد، مجلسي كه از اركان حكمراني است.
او گفت: ما اگر بخواهيم درست عمل كنيم نسبت به ضعف خود بايد نقد داشته باشيم. ما به جاي نقد در موضوع به افراد نقد ميكنيم. تفكيكهايي كه ايجاد كرديم تصنعي است و ما بايد سعه صدر را افزايش دهيم و نقد را مشفقانه تلقي كنيم. سياست خارجه تابع يكسري محدوديتهاي بينالمللي است، نميتوانيم آنچه دلمان ميخواهد را در فضاي بينالمللي پياده كنيم نه نميتوانيم! اگر ما عضو سازمان بينالملل هستيم بايد بپذيريم با اعضاي ديگر روابط را برقرار و توسعه دهيم. قواعد عرفي بينالمللي كه مرسوم است كه ميخواهيم اجرا كنيم بايد طبق آن قواعد عمل كنيم ما نميتوانيم بگوييم نسبت به ما عمل كنيم و آنچه اراده ميكنيم اجرا كنيم. ما در بيانات و شعارهاي سياسي بايد متانت داشته باشيم. جمهوري اسلامي يك خصوصيت داشته كه اصول را رعايت كرد و پايبند است و ايران مستقلترين كشور در حال توسعه است. ما را در حقوق بشر متهم ميكنند. ما به دو صورت ميتوانيم دفاع كنيم؛ يك با روش شعاري كه حقوق بشر بر اساس اصول اسلامي و بهترين و عاري از عيب است اما مورد پذيرش نيست اما در روش ديگر نحوه بيان بايد به گونهاي باشد كه مخاطب را قانع كرد. اما هيچگاه نگفتيم و ادعايي نداريم حقوق بشر ما بيعيب و نقص است اما شما ميتوانيد ادعا كنيد كه حقوق بشر شما بيعيب است!