سخنگوي شهرداري تهران مطرح كرد
ترامواي چرخ لاستيكي ۱۴۰۳ به تهران ميرسد
گروه اجتماعي| سخنگوي شهرداري تهران ديروز و در يك نشست خبري با اعلام اينكه پروژه تراموا حالا موضوعي سليقهاي نيست، گفت: «دو مسير تراموا در شوراي عالي ترافيك به تصويب رسيده است كه يكي سال آينده اجرايي خواهد شد. در نوع تراموا آنچه به نتيجه رسيده ترامواي چرخ لاستيكي است كه هزينه اجراي كمتري دارد و از تكنولوژي روز دنيا در آن استفاده ميشود.» عبدالمطهر محمدخاني اين سخنان را عصر ديروز (دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۲) در يك نشست خبري كه در مصلاي امام خميني(ره) برگزار شد، مطرح كرد و در ادامه هم درباره جزييات اين پروژه گفت: دو مسير تراموا در شوراي عالي ترافيك به تصويب رسيده است؛ اگر تا چند هفته پيش موضوع تراموا يك بحث سليقهاي بود، امروز به الزام قانوني تبديل شده است. در نوع تراموا آنچه به نتيجه رسيده ترامواي چرخ لاستيكي است كه هزينه اجراي كمتري دارد و از تكنولوژي روز دنيا در آن استفاده ميشود و ميتواند به حوزه حمل و نقل در پايتخت كمك كند.
سال آينده يكي از خطوط تراموا اجرايي خواهد شد. او با بيان اينكه هر ساله از اواسط بهمن ماه ترافيك پايان سال آغاز ميشود، گفت: ما توسعه مترو و برقيسازي را يكي از راهكارهاي اصلي براي كنترل ترافيك ميدانيم. خط ۶ و ۷ مترو سال آينده نهايي ميشود و در عين حال كلنگ بخش تكميلي اين دو خط نيز امسال به زمين ميخورد و سال آينده ايستگاههاي آن به بهرهبرداري خواهد رسيد. همزمان با نيمه شعبان در خط ۶ مترو 7 كيلومتر از محل ايستگاه دولتآباد به شهرري كلنگزني ميشود. در خط ۷ نيز از ميدان كتاب تا دانشگاه علوم، تحقيقات اجراي عمليات صورت خواهد گرفت. محمدخاني با تاكيد بر اينكه در حوزه توسعه حمل و نقل عمومي هر آنچه شهرداري بايد انجام ميداده انجام داده است، يادآور شد: ما موضوع تراموا و اتوبوس را نيز در كنار توسعه مترو در سال آينده دنبال ميكنيم. بخش ديگر سخنان سخنگوي شهرداري تهران اما درباره عوارض شهرداري بود كه در اين باره گفت: عوارض مازاد بر تراكم در دو سال گذشته نزديك به صفر بوده و گزارشات نيز اين موضوع را تصديق ميكند، عوارض در سال آينده نيز صفر است.
محمدخاني در بخش ديگري از صحبتهاي خود به موضوع مسكن و قرارداد با چينيها پرداخت و در اين باره گفت: صنعتيسازي مسكن از سوي برخي شركتهاي داخلي دنبال ميشود و شركتهاي خارجي نيز در اين زمينه تجربه خوبي دارند. در كنار سرمايهگذاري چينيها براي توسعه مسكن و نوسازي بافت فرسوده، اين موضوع بررسي خواهد شد كه آيا صنعتيسازي مسكن توسط شركتهاي چيني انجام شود يا توان داخلي آن وجود دارد؟
او با بيان اينكه مسكنسازي براساس طرح تفصيلي صورت ميگيرد، يادآور شد: در كلانشهرهايي همچون تهران براي بخشهايي از شهر به ويژه بافت فرسوده، گريزي از بلندمرتبهسازي در چارچوبهاي طرح تفصيلي وجود ندارد. رييس مركز ارتباطات و امور بينالملل شهرداري تهران با تاكيد بر اينكه در تمام نظرسنجيها و افكارسنجيها براي مردم ترافيك و آلودگي هوا دو دغدغه اصلي است، گفت: ما همين امروز (دوشنبه) هم ترافيك را در محورهاي اطراف نمايشگاه شاهد هستيم. او با بيان اينكه برقيسازي با جديت در سال جاري دنبال شد، گفت: شوراي شهر و شهرداري در سال جاري حدود ۵۰درصد از بودجه را براي توسعه حمل و نقل اختصاص دادند و در سال آينده نيز همين رقم پيشبيني شده است. فردا با حضور شهردار تهران جزييات بودجه سال آينده مورد بررسي قرار خواهد گرفت. محمدخاني ادامه داد: در حوزه برقيسازي قرارداد بينظيري در تاريخ بلديه منعقد شد؛ ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس، ۲۷ هزار تاكسي برقي، ۱۰ هزار ون برقي و ۱۵۰ هزار موتوسيكلت برقي در سفر دوم شهردار تهران به چين دنبال شد و در مرحله تراكنش مالي است. اگر وزارت صمت و بانك مركزي همكاري لازم را داشته باشند، اميدوار هستيم كه اولين گروه از خودروها از جمله تاكسيهاي برقي تا پايان بهار سال آينده وارد ناوگان شوند و در ابتداي تابستان نيز اولين گروه از اتوبوسها وارد خواهد شد. او با تاكيد بر اينكه ما مسير خارجي را راحتتر دنبال كرديم و موانع در بخش داخلي بيشتر بود، ابراز اميدواري كرد كه موانع داخلي برطرف شود. توضيح درباره كمربند سبز تهران و توسعه حمل و نقل عمومي هم بخشهاي ديگري از اين نشست خبري بود كه محمدخاني در اين باره با بيان اينكه ۱۹ كيلومتر خط متروي پرند در طول مدت اخير به بهرهبرداري رسيد، گفت: آغاز عمليات اجرايي خط ۱۰ مترو نيز انجام شد و پس از نيمه شعبان، كلنگزني خطوط ۸، ۹ و ۱۱ انجام ميشود. او با اشاره به خريد ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس از خودروسازان داخلي، گفت: به همين ميزان اتوبوس برقي نيز خريداري شده است و از ابتداي سال آينده وارد خطوط خواهند شد. محمدخاني با اشاره به توسعه كمربند سبز تهران به ميزان ۲ هزار هكتار در سال جاري، يادآور شد: افتتاح ۴۰ بازار ميوه و تربار نيز در اين دوره دنبال و جهش خوبي در اين حوزه دنبال شد. رييس مركز ارتباطات و امور بينالملل شهرداري تهران گفت: افزايش ظرفيت پذيرش معتادان متجاهر به ميزان ۶ هزار و ۵۰۰ تخت در سال جاري نيز از اقدامات امسال شهرداري تهران بود.