• ۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5734 -
  • ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۰ فروردين

بلومبرگ فاش کرد

پشت پرده همکاری اطلاعاتی پکن و مسکو

بلومبرگ در گزارشی فاش کرده است که امریکا به متحدان خود در مورد ارايه اطلاعات جغرافیایی-مکانی چین به روسیه هشدار داده است. به گفته این رسانه، این اطلاعات شامل تامین اطلاعات مکانی برای کمک به مسکو در جنگش علیه اوکراین می‌شود. گزارش‌ها حاکی از همکاری نظامی مستمر بین دو کشور است، به‌طوری که چین تصاویر ماهواره‌ای برای کاربردهای نظامی، همراه با میکروالکترونیک و ماشین ابزار برای تولید تانک، به روسیه ارايه می‌دهد. براساس منابعی که بلومبرگ با آنها مصاحبه کرده است، علاوه بر این، پشتیبانی چین شامل اپتیک، پیشران موشک و همکاری فضایی گسترده است. بلومبرگ می‌افزاید که جو بایدن، ريیس‌جمهور ایالات‌متحده در جریان تماس اخیر خود با شی جین‌پینگ نگرانی‌های خود را در مورد کمک چین به پایگاه صنعتی دفاعی روسیه که شامل ماشین ابزار، اپتیک، نیتروسلولز، میکروالکترونیک و موتورهای توربوجت است، ابراز کرد. تماس بین بایدن و شی اولین تماس دو نفره بین رهبران دو کشور از زمان ملاقات آنها در کالیفرنیا در نوامبر 2023 بود که طی آن دو طرف توافق کردند که ارتباطات منظم بیشتری را حفظ کنند. پکن، به‌رغم تلاش برای نشان دادن خود تا حد زیادی بی‌طرف در میان تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین، که اکنون به سال سوم خود رسیده است، اتحادی قوی با مسکو ایجاد کرده است. شی جین‌پینگ و ولادیمیر پوتین این رابطه را دوستی «بدون محدودیت» نامیده‌اند، به‌ویژه قبل از بازی‌های المپیک زمستانی 2022 که در پکن برگزار شد. تجارت بین چین و روسیه در سال 2023 بیش از 200 میلیارد دلار افزایش یافت که نشان‌دهنده عمق مشارکت آنها است.
جانت یلن، وزیر خزانه‌داری ایالات‌متحده، در دیدار با هی لیفنگ، معاون نخست‌وزیر چین، به پکن درباره عواقب قابل‌توجهی در صورت حمایت شرکت‌های چینی از جنگ روسیه علیه اوکراین هشدار داد. یلن تاکید کرد که شرکت‌ها، ازجمله آنهایی که در جمهوری خلق چین هستند، نباید از جنگ روسیه علیه اوکراین حمایت کرده و به پایگاه صنعتی دفاعی روسیه یاري رسانند. نگرانی‌ها در شرایطی ایجاد می‌شود که اوکراین با کمبود شدید توپخانه مواجه است و متحدانش در تلاش‌های خود برای تامین مجدد کی‌يف شکست می‌خورند. در همین حال، روسیه توانسته است تولید تسلیحات داخلی خود را افزایش دهد، به واردات قطعات کلیدی از طریق شبکه‌ای از کشورهای ثالث ادامه می‌دهد و گلوله‌ها و سایر تسلیحات را از کره‌شمالی دریافت می‌کند. دولت بایدن قبلا به پکن هشدار داده بود که به روسیه تسلیحات ارايه نکند، در این باره هنوز هیچ نشانه‌ای وجود ندارد.
استفان سژورنه، وزیر خارجه فرانسه در کنفرانس مطبوعاتی در پکن در اول آوریل اذعان داشت که فرانسه از چین می‌خواهد تا پیام‌های بسیار واضحی را به روسیه درباره جنگ تمام عیار این کشور در اوکراین بفرستد. پکن در طول جنگ تمام عیار خود علیه اوکراین، روابط نزدیک خود را با مسکو تقویت کرده است، همکاری‌های اقتصادی را افزایش داده و تلاش‌های غرب برای منزوی کردن روسیه را مختل کرده است. چین همچنین در مورد مذاکرات احتمالی صلح تاکید کرده و گفته است که مذاکرات باید شامل مسکو نیز باشد. پس از شروعی متناقض، فرانسه، تحت رهبری امانوئل ماکرون، ريیس‌جمهور صراحتا، به یکی از قوی‌ترین حامیان اوکراین تبدیل شد.
اوکراین به دنبال جلب حمایت چین برای فرمول 10 ماده‌ای صلح خود است که شامل احیای تمامیت ارضی کشور، خروج کامل نیروهای روسیه از اوکراین و پیگرد قانونی مسوولان جنایات جنگی است. وانگ شیتینگ سفیر چین در سويیس در مارس 2024 گفت که پکن در حال بررسی شرکت در مذاکرات صلح آتی در سويیس است. سژورنه گفت: ما متقاعد شده‌ایم که اگر با اوکراینی‌ها مذاکره نشود، هیچ صلح پایداری وجود نخواهد داشت و اگر صلحی مطابق با قوانین بین‌المللی وجود نداشته باشد، هیچ امنیتی برای اروپایی‌ها وجود نخواهد داشت. او ادامه داد: این یک موضوع ضروری برای ما است و به همین دلیل فرانسه مصمم است گفت‌وگوی نزدیک با چین را حفظ کند و افزود که چین می‌تواند «نقش کلیدی» در تضمین رعایت قوانین بین‌الملل داشته باشد.
اخیرا نیز رویترز در 19 مارس به نقل از پنج منبع آگاه گزارش داد که انتظار می‌رود ولادیمیر پوتین در ماه مه برای گفت‌وگو با همتای چینی خود، شی جین‌پینگ، از چین بازدید کند. این ممکن است اولین سفر پوتین به خارج از کشور پس از کسب پنجمین دوره ریاست جمهوری خود در انتخابات ریاست جمهوری اخیر باشد. پکن در طول جنگ تمام عیار روسیه علیه اوکراین، روابط نزدیک خود را با مسکو تقویت کرده است، همکاری‌های اقتصادی را افزایش داده و تلاش‌های غرب برای منزوی کردن روسیه را مختل کرده است. چین همچنین در مورد مذاکرات احتمالی صلح تاکید کرده و گفته است که مذاکرات باید شامل مسکو نیز باشد. منابع رویترز گفتند پوتین احتمالا در نیمه دوم ماه مه وارد چین می‌شود. دو منبع به رویترز گفتند که سفر رهبر روسیه قبل از سفر برنامه‌ریزی شده شی به اروپا خواهد بود. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که «در حال حاضر چندین سفر ریاست جمهوری و چندین تماس در سطح عالی در حال آماده شدن است. هرچه به آن نزدیک‌تر شدیم، اطلاع‌رسانی بیشتری خواهیم کرد.» پوتین قبلا در اکتبر گذشته به چین سفر کرده بود تا در مجمع «کمربند و جاده» در پکن شرکت کند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون