• ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5749 -
  • ۱۴۰۳ يکشنبه ۹ ارديبهشت

سیدمحمدرضا مرتضوی در همایش «تبیین فرقِ نوظهور»

وظیفه سنگین روحانیت و اقتضائات آن

معاون امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به خطراتی که از ناحیه ظهور و بروز برخی فرقه‌های ضاله جامعه ما را تهدید می‌کند، گفت: یکی از مسائل مهمی که به نظر می‌رسد در زمانه ما به وجود آمده و شاید بر اثر بی‌توجهی‌مان تبدیل به معضلی بزرگ شود، سر برآوردن فرق مختلفی است که گمراه‌کننده و بسیار خطرناک است خاصه برای نسل جوان و نوجوان ما.
سیدمحمدرضا مرتضوی در همایش تبیین فرق نوظهور که در «مجتمع فرهنگی حضرت باقرالعلوم (علیه‌السلام)» واقع در شهر قدس برگزار شد، به حقانیت دین اسلام در برآورده کردن نیازهای معنوی انسان اشاره کرد و با تاکید بر نقش روحانیان و طلاب علوم دینی در تبلیغ آن گفت: هر چند صراط حق و دین مبین اسلام بهترین و کامل‌ترین پاسخ به نیاز معنوی بشر است، اما وظیفه ما طلاب و مبلغان، در معرفی معارف این دین الهی باید متناسب با نیازهای زمان و درک اقتضائات آن باشد. لذا اگر ما نسبت به وجود این نیاز انسانی در جامعه خودمان بی‌تفاوت باشیم و اهتمامی برای تامین و ارائه پاسخ نداشته باشیم یا پاسخی که تدارک می‌بینیم متناسب با نیازهای امروز جامعه و جوانان ما نباشد و مسائل آنها را در نظر نگیریم یا اساسا از آنها بی‌اطلاع باشیم، این همان خطر و تهدید بزرگی است که باید از آن ترسید. 
وی که در میان شماری از علما و روحانیان به ایراد این سخنان می‌پرداخت، افزود: لذا توجه به این نکته ضروری است اگر ما طلبه‌ها و روحانیان کاری که باید در این راستا انجام دهیم را به تعویق بیندازیم، این نیاز موجود در جامعه و به ویژه در میان نسل جوان از بین نخواهد رفت. وقتی این نیاز وجود داشته باشد و پاسخی از جانب ما طلاب و مبلغان آماده نشده باشد یا پاسخی که آماده کرده‌ایم، درخور و مناسب مسائل جوانان ما نباشد، خلأ به وجود آمده از آن، با چیز دیگری پر خواهد شد که می‌تواند برای همیشه سرنوشت جوانان و جامعه ما را دچار آسیب‌های جدی و غیرقابل جبران کند.  معاون امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه اضافه کرد: بنابراین نفس اینکه علقه و گرایش به مسائل معنوی در جامعه‌ای وجود داشته باشد، مادامی که آن علقه و گرایش به مسیر درست و مطمئنی هدایت نشود، نه تنها نمی‌تواند به فرصتی بالفعل تبدیل شود، بلکه ای بسا به خطری بالفعل و ویرانگر بدل شود. این همان خطری است که به نظر می‌رسد امروز ما به شکل بسیار پیچیده‌ای در ابعادی گسترده با آن مواجهیم. گروه‌هایی در میان ما شیعیان هستند که آنها هم به ظاهر مسلمان، شیعه، محب امیرالمومنین(ع)، اهل روضه و عزا بر اهل بیت و سیدالشهدا (ع)، دوستدار امام عصر (عج) و در انتظار فرج حضرتش هستند، اما نگرش سیاسی و دینی‌شان به گونه‌ای است که از قضا بستر را برای دشمنان اسلام و تشیع فراهم می‌کند. گروه دیگر اما فرقه‌ای ضاله است که گروه نخست در تقابل با اینها ایجاد شده است و حقیقتا استعماری بودن‌شان نیز بر کسی پوشیده نیست و آنها هم به انواع مختلف نسل جوان ما را هدف قرار داده‌اند؛ آنها هم با امکانات رسانه‌ای و غیررسانه‌ای که برخی دولت‌های غربی در اختیارشان قرار می‌دهند درصدد جذب جوانان ما و کشاندن ایشان به انحرافات مسلم و بسیار خطرناک هستند.  گروه‌های دیگری نیز هستند که تحت عناوینی از قبیل عرفان حلقه و معنویت و... فعالیت می‌کنند که متاسفانه در سالیان اخیر اقدامات‌شان شدت یافته است. وقتی به محتوای تولیدات این گروه‌ها نگاهی می‌اندازیم حقا دست‌شان را خالی می‌بینیم و جز یاوه‌هایی بی‌سر و ته چیزی در چنته ندارند، اما اینکه چرا متاسفانه همچنان شاهد تداوم حیات این گروهک‌ها و گاه حتی قوت گرفتن‌شان هستیم، به کم‌کاری ما روحانیان باز می‌گردد.
سید محمدرضا مرتضوي با بیان اینکه واقعیت این است که دیگر زمان رودربایستی نیست و باید تعارف را کنار بگذاریم، خطاب به روحانیان تصریح کرد: ما طلبه‌ها به وظیفه خود درست عمل نکرده‌ایم؛ ما در این میدان کار نکرده‌ایم اما دشمنانی داریم که به عکس ما شب و روز در حال کار کردن و ایجاد فتنه هستند و هر روز توطئه تازه‌ای را طراحی می‌کنند! لذا وقت آن است که نسبت به این تهدیدات بیش از پیش توجه کنیم، چراکه نیاز فطری انسان به معنویت باید با خوراک مناسب تامین شود و نه هر غذای آلوده و ناسالمی: «فأقِمْ وجْهك لِلدِّينِ حنِيفًا فِطْرت‌الله التِي فطر الناس عليْها؛ به یکتاپرستی روی به دین آور فطرتی است که خدا همه را بدان فطرت، بیافریده است.» (روم/30) 
وی در ادامه افزود: پس اگر می‌بینیم یا می‌شنویم که در محله‌ای کلیساهای خانگی شکل گرفته یا در حال افزایش است، اگر به گوش‌مان می‌رسد که فلان فرقه ضاله در فلان نقطه از شهر جذبه‌ای جدید داشته است، اگر می‌بینیم که اوضاع جامعه و جوانان‌مان چندان با آموزه‌های اسلامی و قرآنی تناسب ندارد، جز بر خودمان نباید بر کسی خرده‌ای بگیریم، چون دشمن که بیکار ننشسته است، اما ما بی‌رودربایستی باید به خودمان بگوییم که باید بسیار بیش از اینها کار کنیم. ما متاسفانه نه فقط درک دقیقی از اوضاع جهان و شیوه‌های تبلیغی نوین و روش‌های دشمن در ترغیب نسل جوان‌مان نداریم، بلکه چنانکه باید با میراث علمی و معنوی خود در آموزه‌های اسلامی و شیعی نیز آشنا نیستیم تا بتوانیم از آن ذخایر غنی در این شرایط خطیر بهره ببریم.  مرتضوی در پایان تاکید کرد: امروز خداشناسی ما، آخرت‌شناسی ما، پیامبر‌شناسی و امام‌شناسی ما، قرآن‌شناسی ما، دنیاشناسی ما و... همه و همه نیازمند بازنگری و بازخوانی مجدد است. باید مسائل جدید و شائبه و شبهات نسل جوان را شناخت و با پرسش‌های ایجاد شده بار دیگر  سراغ ذخایر بزرگ معرفتی و میراث مهم مذهبی‌مان برویم و براساس نیازها و پرسش‌هایی که داریم، پاسخ‌های لازم را استخراج و با زبان و ادبیاتی که مناسب اقتضائات امروز جامعه و جهان ماست، آن را بیان کنیم. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون