ادامه از صفحه اول
10 گزاره اولیه از رقابت شش کاندیدا
۵- در این مصاف، پزشکیان نباید از رقیب اصلی (قالیباف) غافل شود و افراد دیگری مثل جلیلی را سیبل انحصاری کند. خط فکری آقای جلیلی که به لحاظ شخصیتی در مناظرات و تبلیغات انتخابات پیشین انصافا شخصیت قابل احترامی از خود نشان داده بود، طبعا از وی اکثریت مردم عادی جامعه خطرناکتر خواهد بود و او میتواند گزینه دوم جامعه برای قیاس با پزشکیان در کنار قالیباف باشد و حتما آقای پزشکیان باید این قیاس را پررنگ کند، ولی در هر حال نباید رقیب اصلی خود را فراموش کند که قالیباف است.
6- وظیفه حرفهای و اخلاقی جبهه اصلاحات است که از پزشکیان حمایت کند. او یکی از سه گزینه نهاییاش بوده و کسانی که به او رای داده یا ندادهاند، موظف به حمایت از او هستند.
7- با اعلام اسامی تایید صلاحیت شدهها، بطلان یک تحلیل در بین بخشی از اصلاحطلبان موسوم به روزنهگشاها اثبات شد. اینکه هر کس را که جبهه اصلاحات تایید کند، از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت خواهد شد. این حرف به خصوص در نقد عدم مشارکت جبهه در انتخابات مجلس زده میشد. جالب آنکه دو گزینه اصلی و پلن A و B دوستانی که به این تصور دامن میزدند، آقایان جهانگیری و لاریجانی رد صلاحیت شدند. حتی آقای محمد شریعتمداری هم که احیانا با همین برآورد حاضر نشد در جلسه انتخاباتی جبهه اصلاحات شرکت کند و میثاقنامه آن را امضا نکرد، ردصلاحیت شد، ولی آقای پزشکیان تایید شد. این به معنای مورد تایید و وثوق بودن جبهه اصلاحات نزد شورای نگهبان نیست، بلکه به معنای پرمتغیر بودن تصمیمات حاکمیتی و خطای تحلیلی این دوستان است.
8- دوگانهای خودبهخود در این انتخابات شکل خواهد گرفت: سادهزیستی و فسادستیزی از سویی و اشرافیت و در معرض شبهه بودن از سویی دیگر. در این دوگانه، سادهزیستی، پنجاه و هفتی بودن و تفکر و گفتمان نهجالبلاغهای آقای پزشکیان، عامل برتریاش خواهد بود.
9- در بین تایید صلاحیت شدهها، سر جریان دولت بیکلاه ماند. این نشان میدهد که معادلات درون ساختار قدرت هم به سادگی که گاهی از دور دیده میشود، نیست. آنها درنهایت بین دو گزینه قالیباف و جلیلی تقسیم خواهند شد و گزینه واحدی را به عنوان کاندیدای اصلی نخواهند داشت.
10- برای پیشبینی نتیجه انتخابات زود است، اما برای ارزیابی نظر ناراضیان از وضع موجود دیر نیست. با هر میزان مشارکت در انتخابات، حدود ۸۰درصد از مردم ایران از سیاستهای کلان حاکم بر کشور ناراضیاند. این را خوب است از همین ابتدای کارزارهای انتخاباتی بگوییم که شرکت در انتخابات به معنای تایید کلیت وضع موجود نیست. همانطور که جریان حاکم محاسبات خاص خود را دارد، جریان معترض و ناراضی جامعه هم برای پیگیری مطالبات خود راه و روشهای اقتضایی خود را دارد و همه آنها نیز در شکل پیگیری خواستههای خود توافق ندارند، اما در نارضایتی عمیق اکثریت نسبت به وضع موجود با هر عدد و رقمی که از رای کاندیداها و میزان مشارکت به دست آید، به خود شک راه ندهید.
با پزشكيان در راه عدالت و آرامش
وزير كشورش با زباني نرم و فروتنانه با زنان و دختران و جوانان و نوجوانان سخن خواهد گفت، وزير كارش بدون شعار كارگران را بر صدر خواهد نشاند و وزير علومش در اكرام و احترام اساتيد دانشگاه و دانشجويان عملا وارد ميدان خواهد شد... با آقاي پزشكيان اخلاق و برادري و آگاهي و دوستي و عدالت جاني تازه خواهند گرفت و چه بسا آشتي بزرگي صورت گيرد و حبسها و حصرها به حداقل برسند. حالا ما با همه مشكلات عظيم پنجرهاي بزرگ از اميد را جلوي خود ميبينيم و به جهان ثابت خواهيم كرد كه از راه دموكراسي باز نماندهايم و تا استقرار كاملش لحظهاي درنگ نخواهيم كرد.