وزير امور خارجه با اشاره به ديدارهايش با رهبران كشورهاي منطقه:
ما خواهان تنش نيستيم
در جريان سفرهاي اخير منطقهاي، به آنها گفتيم همانطوري كه ايران مرد جنگ است، در رابطه با همسايگانش هم مرد صلح است
سيد عباس عراقچي، وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران ضمن اعلام اينكه ايران در حفاظت و دفاع از منافع و تماميت ارضي و مردمش هيچ حد و مرزي براي خود قائل نيست، تاكيد كرد: در جريان سفرهاي اخير منطقهاي توانايي ايران براي دفاع و زدن ضربه متقابل به كساني كه قصد تهاجم به ايران را داشته باشند براي طرفهاي خارجي تشريح شده است. متن گفتوگوي وي با رسانه KHAMENEI.IR به شرح زير است:
جناب آقاي عراقچي! شما در سفرهاي اخيرتان به كشورهاي منطقه - كه مورد تقدير رهبر انقلاب نيز قرار گرفت - با سران اين كشورها ملاقاتهاي مهمي داشتيد. در اين ديدارها چه اخطاري درباره همكاري احتمالي آنها با رژيم صهيوني در تهديد ايران داديد و به نظر شما اين اخطارها چه تاثيري بر روند وقايع داشت؟
در اين سفرها ما مواضع قطعي جمهوري اسلامي ايران را نسبت به مسائل منطقه و دفاع از خودش و دفاع از محور مقاومت به صراحت ارايه داديم و اينكه جمهوري اسلامي ايران در عزم خودش جدي است و اين مسيري را كه در حمايت از مردم فلسطين و در مقابله با رژيم صهيوني در پيش گرفته، با جديت ادامه خواهد داد و اينكه اين فرازونشيبها هم در طول تقريبا چهار دهه گذشته زياد بوده و اينطور نيست كه در عزم و اراده جمهوري اسلامي ايران كمترين خدشهاي وارد بكند و همينطور توانايي ايران براي دفاع از خودش و زدن ضربه متقابل به كساني كه قصد تهاجم به ايران را داشته باشند، براي همه اينها تشريح شد و اينكه بهتر است كسي سعي نكند اراده ملت ايران را و اراده جمهوري اسلامي ايران براي دفاع از خودش را محك بزند. اين پيامي بود كه به همه اين كشورها داده شد؛ در كنار پيام، ضرورت كاهش تنش و ايجاد روابط خوب همسايگي. ما به آنها گفتيم همانطوري كه جمهوري اسلامي ايران مرد جنگ است، در رابطه با همسايگانش هم مرد صلح است. ما خواهان تنش نيستيم؛ ما تهديدي براي همسايگان خودمان در منطقه خليجفارس و فراتر از آن به حساب نميآييم. حساب رژيم صهيونيستي جداست، حساب قدرتهاي خارج از منطقه جداست، ولي در سياست همسايگي كه از دولت گذشته شهيد رييسي شروع شد، ما كاملا جدي هستيم و لذا يك ديپلماسي كاملا همهجانبهاي را در اين سفرها پيش برديم كه فكر ميكنم نتايج خودش را هم نشان داد.
جناب آقاي وزير! عزم جمهوري اسلامي ايران براي حفاظت از منافع و تماميت ارضي كشور چه حد و مرزي دارد؟ آيا برخي زمزمهها و دعوتهاي رياكارانه براي خويشتنداري ايران تاثيري در تخفيف تنبيه رژيم متجاوز دارد؟
من فكر ميكنم كه ثابت كرديم كه هيچ حد و مرزي در عزم ما براي دفاع از خودمان وجود ندارد؛ اين را، هم در جنگ هشت ساله با رژيم صدام ثابت كرديم، هم در مقابله با دشمنيهاي امريكا در طول سالهاي گذشته. در مقابله با تحريمهاي امريكا و در هر حادثهاي كه پيش آمده، ما ثابت كرديم كه هيچ حد و مرزي براي دفاع از مردم خودمان قائل نيستيم. از وجب به وجب كه هيچ، از سانت به سانت اين خاك و وطن خودمان دفاع خواهيم كرد؛ از آرمانهاي جمهوري اسلامي دفاع خواهيم كرد و پاي همه اين آرمانها ايستادهايم؛ اين را فكر ميكنم كه همه دنيا ديده؛ نمونه اخيرش هم عمليات وعده صادق ۱ و ۲ كه با قاطعيت اجرا شد و جمهوري اسلامي ايران و مردم ايران قدرتمندانه پاي همه تبعاتش هم ايستادند.
به عنوان آخرين سوال جناب آقاي دكتر! عمليات وعده صادق ۱ و وعده صادق ۲ چه تاثيري در تقويت توان ديپلماتيك كشور و پر شدن دست ديپلماسي داشت؟
ببينيد؛ اصولا ديپلماسي متكي است به مولفههاي قدرت داخلي. البته خود ديپلماسي هم ميتواند توليد قدرت بكند، ولي پيشبرد ديپلماسي بستگي دارد به اينكه اين ديپلماسي متكي به كدام يك از مولفههاي قدرت در داخل كشور است. ديپلماتها پشتشان گرم است به اصطلاح به قدرت داخلي؛ البته اين قدرت داخلي هم ميتواند قدرت نظامي باشد، هم قدرت اقتصادي باشد، هم قدرت سياسي باشد، هم قدرت گفتماني باشد؛ گفتمانهايي كه جمهوري اسلامي توليد كرده يكي از مولفههاي قدرت او است؛ البته به اضافه صنايع دفاعي خودش و تسليحات دفاعي خودش؛ همه اينهاست كه يك ديپلمات را قوي ميفرستد در صحنه و به ديپلماسي به اصطلاح قدرت ميدهد كه بتواند اهداف خودش را جلو ببرد. البته در حين حركت، خود ديپلماسي هم ميتواند توليد قدرت بكند؛ يعني ميتواند خودش هم به يك مولفهاي از قدرت براي كشور تبديل بشود. عمليات وعده صادق ۱ و ۲ كه ديگر جلوه كامل قدرت جمهوري اسلامي ايران در دفاع از خودش بود كه به نظر من يك موتور پيشرانِ پيشبرنده سياست خارجه ماست و خواهد بود، انشاءاللّه.