معاون اول رييسجمهور در آيين تكريم و معارفه رييس پيشين و جديد سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران:
علم و فرهنگ فرمايشي در شأن مردم و انقلاب اسلامي نيست
معاون اول رييسجمهور با تاكيد بر اينكه از نظر مردم قابل قبول نيست كه تنها مشكل روزمره حل شود و براي سالهاي آينده برنامهريزي مناسب انجام نشود، گفت: بايد در جامعه و ميان مسوولان و نخبگان افرادي باشند كه خود را مسوول پاسداري از ارزشهاي معنوي و فرهنگي بدانند و درگير مسائل جاري نباشند. علم و فرهنگ فرمايشي در شأن مردم و انقلاب اسلامي نيست.
دكتر محمدرضا عارف صبح ديروز در آيين تكريم و معارفه رييس پيشين و جديد سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران كه در محل كتابخانه ملي ايران برگزار شد، با بيان اينكه به دليل برخي گرفتاريها در چهار دهه گذشته از پيام اصلي انقلاب و نقش فرهنگي كه انقلاب را پيروز كرد، غافل شديم، تصريح كرد: با وجود پيشرفتها در زمينه فرهنگ و علم و فناوري در طول چهل سال گذشته، وقتي با جايگاه اصلي كشور مقايسه ميكنيم با جايگاه هدفگذاري شده فاصله داريم كه از اين پتانسيل فرهنگي بودن انقلاب اسلامي نتوانستيم بهرهاي مناسب ببريم.
وي ادامه داد: جايگاه نهادهاي فرهنگي ايران در بخشهاي تاثيرگذار در حوزه تمدني ايران قرار ندارد و حتي اگر جواب مثبت باشد بايد بهتر از اين عمل ميكرديم، چراكه ذهن مديران متوجه مسائل روز بود كه چگونه مشكل امروز رفع شود. دكتر عارف با اشاره به اينكه فعالان اقتصادي و اجتماعي در بخش فرهنگي فعاليت ميكنند، اما كساني كه مسوول فرهنگ و توليد علم هستند در اموري خارج از حوزه ذاتي كاري خود فعاليت ميكنند، تاكيد كرد: هميشه فكر ميكنيم كشور در حالت و وضعيت خاصي قرار دارد، لذا نيروها را در جاهاي مناسب قرار نميدهيم و علم در اين ميان قرباني ميشود. وي در ادامه با تاكيد بر اينكه گفتوگو در ذات سازمان اسناد و نهاد كتابخانه ملي ايران است، تصريح كرد: نبايد گفتوگوي كاناليزه و با نتيجه معلوم باشد، بلكه اجازه دهيم هر فردي كه شايستگي بحث در زمينه مورد نظر خود را دارد راحت و آزادانه حرف خود را بزند. وي با اشاره به اينكه بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي ايران با وجود نقش فرهنگي و معنوي انقلاب اسلامي و رهبري اين انقلاب كه نه يك چهره سياسي و نظامي، بلكه يك مرجع ديني و چهره معنوي بود، افزود: در سيره و رفتار امام اصولا ايشان دوري ميكرد كه به عنوان چهره سياسي و حاكم مطرح باشد و چقدر توانستيم در آن مسير جلو برويم و نخبگان بايد در اين زمينه نقشآفريني ميكردند. معاون اول رييسجمهور با تاكيد بر اينكه دولت وفاق ملي بنا دارد كه اولويت تعالي و رشد فرهنگي را بهطور جدي دنبال كند، گفت: به محض اينكه مباحث فرهنگي در كشور مطرح ميشود نگاه به منابع مالي است، اما با وجود تنگناهاي مالي اولويت دولت وفاق ملي علم، فرهنگ و تعالي فرهنگي جامعه است. معاون اول رييسجمهور با تاكيد بر اينكه علم و فرهنگ فرمايشي در شأن مردم و انقلاب اسلامي نيست، تصريح كرد: دولت بنا دارد بدون اينكه حرف بزند در عمل كار كند و به مردم وعدههاي غيرعملي ندهيم، چراكه باعث ايجاد مطالبات جدي در سطح جامعه ميشود در نهايت نيز پاسخي به اين مطالبات نميدهيم و دولت چهاردهم باور دارد كه در چارچوب اسناد بالادستي كار و حركت كند. وي با اشاره به برخي مطالب مطرح شده در خصوص ارايه گزارش صد روزه دولت تصريح كرد: دولت بنا بر عملكرد صد روزه نداشته است و در تغييرات نيز محتاط عمل كرده و هر مسوول دولت قبلي سريعا بركنار نميشود و حتي تغييرات مسوولان دولت قبلي بهطور طبيعي انجام ميشود و به دنبال حذف يك لشكر از بدنه دولت نيستيم. هنوز بخشي از استانداران تعيين تكليف قطعي نشدهاند، چراكه واقف هستيم تغييرات ناگهاني براي كشور هزينه دارد.