• ۱۴۰۳ دوشنبه ۳ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5912 -
  • ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان

بهروز ياري، پيشكسوت كشتي در گفت‌وگو با «اعتماد»:

در مسابقه با روسيه عيار كشتي‌گيران ما مشخص مي‌شود

كامران اگر مي‌دانست مي‌تواند حسن را ببرد خودش را در 86 آزمايش مي‌كرد

روزبه دلاور

به گزارش «اعتماد»، مسابقات ليگ حرفه‌اي كشتي پادوبني با حضور ستاره‌هاي كشتي ايران و روسيه در شهر مسكو برگزار مي‌شود. اين مسابقات قرار است روز ۲ آذر در كشتي فرنگي و ۳ آذر امسال در كشتي آزاد برگزار شود و به احتمال فراوان عليرضا دبير، رييس فدراسيون كشتي نيز در اين سفر همراه تيم ملي حضور خواهد داشت. بعضي‌ها مي‌گويند حضور‌ تيم‌ملي ايران در اين ‌مسابقات مي‌تواند به تقويت روابط بين دو كشور در حوزه ورزش كمك كند و عده‌اي هم ‌اعتقاد دارند هدف از شركت در اين مسابقات سرشاخ شدن با غول‌هاي كشتي جهان است تا عيار بچه‌هاي تيم ملي‌مشخص‌شود.

بهروز ياري، يكي‌ از‌ پيشكسوتان عنوان‌دار كشتي آزاد كشورمان در خصوص اين بازي‌ها به خبرنگار اعتماد گفت: جام برادران اوماخانوف است، اگر اشتباه نكنم اين جام در سال‌هاي گذشته هم برگزار شده اما ايران براي اولين‌بار است كه در اين مسابقات شركت مي‌كند. مسابقات به صورت تيم به تيم است كه ملي‌پوشان ايران با روسيه و شايد چند تيم ديگر كشتي بگيرند.
ياري در مورد اينكه اين مسابقات چه آورده‌اي براي تيم ملي دارد، توضيح داد: متاسفانه وقتي نتيجه‌محور هستيم شرايط خوب پيش نمي‌رود. در سال‌هاي گذشته و در مسابقات مختلف كمتر توفيق رويارويي با حريفان روس را داشتيم و از طرفي اقبال عمومي يا خواسته خانواده كشتي برگزاري مسابقه با حريفان تراز اول دنيا بوده است. به باور من درست‌ترين كاري كه اين فدراسيون كرده اين است كه قهرمانانش را بدون ترس از باخت در اين مسابقه مهم شركت مي‌دهد. وقتي در مسابقات جهاني بر كشتي گيرهاي درجه دو و سه دنيا غلبه كنيم و مدال به دست بياوريم و آن مدال را در بوق و كرنا كنيم در صورتي كه در همان سال‌ها تيم درجه يكي مثل روسيه حضور نداشته نمي‌توانيم به خودمان نمره قبولي دهيم. از طرفي اگر در سال‌هاي بعد كشتي‌گيرهاي ما با حريفان مستقيم روسي كشتي بگيرند و در آنجا بخواهند آزمون و خطا كنند شرايط سخت مي‌شود. اين بهترين تصميم فدراسيون صرف نظر از اشتباهاتي است كه تا امروز داشته است. تصميم درستي بود كه قهرمانان درجه يكي مثل كامران قاسمپور و رحمان عموزاد را به اين مسابقات اعزام مي‌كنند.
ياري افزود: الان در يك شرايط نابرابر بايد به مصاف حريف برويم چون در سرزمين آنها مي‌خواهيم كشتي بگيريم با شرايط اقليمي و وضعيت آب و هواي آنجا. در چنين شرايطي وقتي كشتي‌گيرهاي خودمان را به آنجا مي‌فرستيم يعني اينكه بدون ترس از شكست دنبال كسب نتايج بهتر در مسابقات جهاني هستيم و فكر مي‌كنم حضور در اين مسابقات خالي از لطف نيست.
در روزهاي گذشته از سوي كادر فني تيم ملي كشتي آزاد چرخه جديد انتخابي تيم ملي هم اعلام شد. بهروز ياري در رابطه با اين مكانيزم كه البته منتقدان و موافقان خاص خودش را دارد، اظهار داشت: متاسفانه يا شوربختانه مسابقاتي كه در سال‌هاي گذشته ديديم يعني از دوره فدراسيون قبل تا به امروز، جوري بوده كه كشتي‌گيران ما تحت عنوان يك فرايند يا يك چرخه انتخاب مي‌شوند و اين انگيزه لازم را براي همه از بين برده است!
ياري ادامه داد: اگر آزمون و خطاهايي كه شده و تعداد آسيب‌ديدگي‌هايي كه كشتي‌گيران در ده، دوازده سال گذشته داشته‌اند را نگاه كنيم و به حرفي كه فردين معصومي براي دفاع از پسرش عنوان كرد كه گفت پسر من براي كشتي با اميرحسين زارع بايد در طول سال چند مرحله را بگذارند متوجه مي‌شويم اين احتمال آسيب‌ديدگي را بالا مي‌برد. يعني پسر فردين‌معصومي قهرماني كشور را بگيرد و جام تختي را در انتخابي بگيرد و بعد خود جام تختي را بگيرد و قهرماني آسيا را بگيرد بعد اگر در تمام اينها اول شد با اميرحسين زارع در يك تورنمت شركت كند، خب اين موضوع باعث فرسايش فرزند فردين معصومي مي‌شود. باور فردين اين بود كه پسرش در طول سال بايد هميشه آماده باشد! موضوع چرخه از ده، دوازده سال پيش باعث شده كه يك ناهمگوني بين كشتي‌گيران در راه انتخابي به وجود بيايد اما آنچه كه مسلم شده فدراسيون كشتي از بهترين نفراتش كه در المپيك ۲۰۲۴ حضور داشتند به شرط عدم آسيب‌ديدگي استفاده كرد. باور من اين است كه اگر حسن يزداني هم آسيب نديده بود فدراسيون او را مكلف مي‌كرد تا اين كشتي‌گير هم در جام اوماخانوف شركت كند.
اين پيشكسوت كشتي آزاد در خصوص اينكه با توجه به سطح مسابقات كسب مدال در روسيه تا چه حد ارزشمند است به خبرنگار اعتماد گفت: اين مسابقات براي خانواده كشتي نشان دادن عيار كشتي‌گيرهاي ما است. خسته شديم از بس كشتي‌گيرهاي درجه چهار و پنج را برديم و مدال‌هاي رنگارنگ را در آلبوم افتخارات فدراسيون ديديم! اينجا بايد مرد و مردانه و در يك نابرابری كشتي‌گيرهاي ما بهتر از آنها ظاهر شوند. در مسابقات جام ياريگين فدراسيون‌هاي گذشته هيچ‌وقت نفرات اصلي‌شان را نمي‌فرستادند. به خاطر ترس از شكست! همين باعث مي‌شد قهرمان‌هاي ما در سال‌هاي نه چندان دور حتي هزينه بليت رفت و برگشت‌شان را هم برعهده فدراسيون بگذارند اما آنجا وزن‌كشي نمي‌كردند و اين باعث مي‌شد يكسري كشتي‌گير ناخواسته دنبال قرعه‌هاي مناسب در مسابقات جهاني باشند اما اين مسابقات عيار كشتي ما را مشخص مي‌كند.
در روزهاي اخیر صحبت از تغيير وزن احتمالي حسن يزداني و كامران قاسمپور هم زياد به گوش رسيد. بهروز ياري در اين باره گفت: حسن يزداني از سرباز كشتي بودن كشور به سرداري رسيده است. آنچه كه يك نفر با سال‌هاي سال تلاش و انگيزه به آن دست پيدا مي‌كند براي افتخارآفريني، حسن مازاد بر آنها نيز گذاشته است.
ياري تصريح كرد: مدال‌هايي كه گرفته صحه مي‌گذارد بر عرايض بنده. اما از واقعيت كه نبايد بگذريم. قاسمپور هم به خاطر برتري‌هاي بي‌چون و چراي حسن به يك وزن بالاتر رفته است. در سال‌هايي كه برادران محبي يكه‌تاز كشتي كشور در اوزان ۸۲ و ۹۰ بودند مي‌ديديم بعضي از كشتي‌گيران با ۸۵ كيلو وزن در ۱۰۰ كيلو كشتي گرفتند! كشتي‌گيري كه ۷۴ بود نمي‌توانست كشتي بگيرد و مي‌خواست تيم ملي باشد بايد در ۱۰۰ كيلو كشتي مي‌گرفت و حالا حسن سنبه پر زوري براي تمام كشتي‌گيران داخلي از جمله كامران قاسمپور بوده است، كامران هم اگر مي‌دانست مي‌تواند حسن را ببرد خودش را در ۸۶ آزمايش مي‌كرد اما با نبود حسن اميدوارم كامران بتواند جاي او را به راحتي پر كند و خلأ نسبي كشتي ۸۶ كيلو در دنيا باعث شود تا كامران هم در اين سال‌ها چند مدال به دست بياورد.

 

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون