• 1405 پنج‌شنبه 2 مهر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6426 -
  • 1405 پنج‌شنبه 2 مهر

غزه و وجدان‎هاي بيدار در اروپا

محمود فاضلي

به‌‎رغم سكوت معنادار پاره‎اي از كشورهاي اروپايي در خصوص جنايات اسراييل در غزه، اما به‌نظر مي‎رسد وجدان‎هاي بيدار در ميان چهره‎هاي سياسي و فرهنگي اروپا هنوز وجود دارند و هر از چندي مواضع شفافي نسبت به حوادث غزه و فلسطين اتخاذ مي‎كنند. از زمان وقوع عمليات هفتم اكتبر انتقاد‌ها و افشاگري‌ها از اعمال ننگين و وحشيانه اسراييل در غزه و فلسطين اشغالي به‎طرز بي‌سابقه‌اي رو به افزايش است. همزمان با امضاي قرارداد دفاعي 3.1 ميليارد يورويي يونان و اسراييل، نشستي تحت عنوان «اخلاق و رئاليسم سياسي: رابطه يونان- اسراييل در بحبوحه نسل‎كشي» در شهر آتن برگزار شد و ابعاد اخلاقي، ديپلماتيك و امنيتي روابط يونان و اسراييل مورد بررسي قرار گرفت. 
آقاي «پانوس خاريتوس»، روزنامه‎‌نگار برجسته يوناني طي سخناني اظهار داشت: فراتر از توافق 3.1 ميليارد دلاري، به‌ سختي مي‌‎توانم چيز سودمندي براي كشورمان بيابم. يونان «از نظر ديپلماتيك خود را در معرض قضاوت رسانه‎هاي خارجي قرار داد، چرا كه در لحظه‌اي كه اسراييل از نظر ديپلماتيك منزوي است، توافقي با رژيمي كه حكم جلب نخست‎وزير آن از سوي ديوان كيفري بين‌المللي صادر شده را امضا كرديم.» 
در اين نشست آقاي «جرج آيفانتيس»، سفير اسبق يونان در تهران نيز طي سخناني تاكيد كرد: « يونان هيچ بهره ملموسي از توافقنامه‎هايش با اسراييل كسب نكرده. هيچ توافق مكتوبي كه بند دفاع متقابل در آن پيش‎بيني شده باشد ميان يونان و اسراييل وجود ندارد. متون امضاشده به خريد سامانه‌‎هاي تسليحاتي اسراييلي، تبادل اطلاعات، رزمايش‌‎هاي مشترك و مشاوره راهبردي مربوط مي‌‎شوند. اسراييل متحد قابل اعتمادي نيست.» آقاي «آريس استفانو»، روزنامه‌‎نگار منتقد اسراييل نيز اعتقاد دارد:«هيچ سياست خارجي‌ آنقدر مهم نيست كه ائتلاف راهبردي با دولتي را توجيه كند كه بيش از ۲۲ هزار كودك را كشته است. هيچ منافع ملي‌ آنقدر بزرگ نيست كه ائتلاف با رژيمي كه تك‌تير‌اندازانش سر بي‎گناهان را هدف مي‎گيرند، توجيه كند. با كساني كه مي‎گويند: «درست است كه اسراييل دست به نسل‎كشي مي‎زند، اما ائتلاف با آن به‎دليل امنيت ملي ضروري است»، هيچ ظرفيتي براي صحبت كردن وجود ندارد.»
آقاي «آنتونيس فاراس»، نماينده جنبش «March to Gaza» خواستار قطع كامل روابط يونان با اسراييل شد. به باور او، اين موضع «نه بر پايه اصل اخلاقي، بلكه بر اين يقين استوار است كه اسراييل بزرگ‎ترين تهديد براي صلح جهاني و ثبات منطقه‎اي است. اسراييل در حال حاضر اراضي سه كشور را به‌صورت غيرقانوني اشغال و هفت كشور را بمباران كرده است. حجم كل مبادلات سالانه يونان- اسراييل بين ۱.۳ تا ۱.۵ ميليارد دلار است در حالي كه پرداخت‎هاي بودجه يونان به صنايع نظامي اسراييل به ۴.۶۵ ميليارد يورو مي‎‌رسد و آن‎را به يكي از تامين‌كنندگان اصلي تسليحاتي يونان تبديل كرده است.» 
آقاي «ديميتريس پليونيس»، نماينده جنبش BDS (جنبش بايكوت، عدم سرمايه‎گذاري و تحريم اسراييل) در اين نشست اعلام كرد: «اسراييل از نسل‎كشي‌هاي استعماري غرب تقليد مي‎‌كند، اما اين امر اين رژيم را از جناياتش كه در آنها شريك هستيم، معاف نمي‎كند. اسراييل نه ‌تنها سلاح، بلكه ايدئولوژي هم صادر مي‎‌كند. جريان راست‌ افراطي كه در حال تسلط يافتن است، طرفدار اسراييل است.»
سياست نزديكي يونان به اسراييل در ماه‎هاي اخير بارها مورد انتقاد احزاب و شخصيت‎هاي مستقل اين كشور قرار گرفته است. آقاي چيپراس، رييس حزب «الاس» و نخست‎وزير چپ‎گراي پيشين يونان اعتقاد دارد در صورت تداوم سياست‎هاي كنوني اسراييل، روابط راهبردي يونان با اين كشور بايد مورد بازنگري قرار گيرد. در دوره‎‌اي كه اسراييل به الگويي آشكار از نقض حقوق بين‌الملل تبديل شده و به سياست نسل‌كشي در غزه ادامه مي‎دهد و اصرار بر نقض حقوق بين‌الملل در كرانه باختري دارد، اين رابطه بايد مورد بازبيني قرار گيرد.  همچنين در پي اظهارات وزير فرهنگ اسراييل كه خواهان سلب تابعيت سازندگان فيلم مستند «نازا» شده است، حزب ائتلاف چپ يونان (الاس) اين اقدام را حمله به فرهنگ و تلاشي ديگر براي خاموش كردن حق آزادي بنيادين بيان و آزادي انتقاد توصيف كرد. وزراي راست ‌افراطي اسراييل اين دو سازنده فيلم را به‎دليل جسارت در روشن‌ كردن ابعاد يكي از تاريك‎ترين جنايات دوران معاصر، تهديد به سلب تابعيت كرده و مورد هدف قرار داده‌‎اند.آنها به اين دليل تهديد مي‌شوند كه اعترافاتي از كشتن غيرنظاميان در غزه، از جمله كودكان را افشا كردند. آنها براي صلح و دموكراسي در اسراييل و براي آينده‎‌اي بدون جنگ و خونريزي تلاش مي‎‌كنند.
اين حزب از جنبش‎ها و نيروهاي مترقي در سراسر جهان و همچنين اتحاديه اروپا خواسته است تا از سازندگان اين مستند حمايت كرده و هدف‌گيري افراطي آنها از سوي دولت نتانياهو و متحدانش را محكوم كنند. نمي‌توان نسبت به نقض حقوق بنيادين بشر بي‎تفاوت ماند و به همين جهت اعمال تحريم‌‎هاي اروپايي عليه اسراييل تا زمان پايبندي اين كشور به حقوق بين‌الملل ضروري است. 
به‌‎رغم مخالفت افكار عمومي در يونان، مقامات عالي‎رتبه اين كشورعضو ناتو و اتحاديه اروپا، قرارداد اخير نظامي اين كشور با رژيم اسراييل را كه اخيرا امضا شد، گامي رو به جلو براي يونان مي‎دانند! قرارداد اخير سرمايه‌گذاري براي تامين فناوري‌هاي دفاع هوايي ساخت اسراييل، به‎ويژه سامانه ميان‌برد و دوربرد «فلاخن داوود» را پيش‌بيني مي‌كند. در دوره‌اي كه بسياري از بازيگران اروپايي و غيراروپايي اقدامات در فلسطين را «نسل‌كشي» مي‌نامند، تامين سامانه‌هاي دفاع هوايي براي يكي از اعضاي ناتو در اين منطقه، بدون ترديد با هدف منحرف كردن توجه‌ها از كشتار‌هايي است كه ده‌ها هزار غيرنظامي بي‌گناه فلسطيني را هدف قرار داده است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون