در واكنش به اظهارنظر صادق خرازي مطرح شد
سعيد جليلي: تذكر رهبر انقلاب به من كذب محض است
گروه سياسي|سعيد جليلي كمتر از 48 ساعت بعد از سخنان صادق خرازي در مناظره تلويزيوني با عليرضا زاكاني، به اظهارات وي واكنش نشان داد. حاشيه مراسم رونمايي از گزارش سند نقض حقوق بشر در انگلستان و حضور او در جمع خبرنگاران بهترين موقعيتي بود تا او بتواند در پاسخ به اين سوال كه آيا وي در جريان مذاكرات هستهاي از مقام معظم رهبري تذكر گرفته است بگويد: «اين مساله كذب محض است و مبنا و اساسي ندارد بنابراين يك دروغسازي است. » صادق خرازي در برنامه اين هفته «نگاه يك» كه با موضوع مذاكرات هستهاي انجام شد، گفته بود: «مذاكرات استانبول يكي از بدترين نمونههاي تاريخ مذاكرات هستهاي بود كه رهبري تذكر دادند و جلوي اين كار را گرفتند. يكي از اشتباهات استراتژيك دولت نهم و دهم تبديل سه كشور طرف مذاكره به شش كشور بود كه امريكا همراه چين و روسيه وارد شد. » خرازي همچنين در بخش ديگري از سخنانش تاكيد كرده بود: «در ژنو آقاي جليلي با طرف امريكايي ديدار كرد، روزنامه كيهان نوشت كه امريكاييها كشانكشان صندلي خود را پيش جليلي بردند. در همان ژنو به آقاي جليلي تذكر داده شد كه شما بيش از حد جلو رفتيد. » اين اما نخستين بار نيست كه هواداران دو شيوه متفاوت مذاكره در دولتهاي احمدينژاد و روحاني در تقابل با هم قرار ميگيرند. پيشتر حتي برخي نمايندگان مجلس درخواست كرده بودند تا در صحن غير علني مناظرهاي بين اعضاي دو تيم مذاكرهكننده ايران انجام شود.
جمله كوتاه جليلي در تكذيب سخنان خرازي اما تنها اظهارنظر هستهاي ديروز او بود. مسوول سابق تيم مذاكرهكننده هستهاي كشورمان مدتهاست كه ترجيح ميدهد اظهارنظري در رابطه با مذاكرات هستهاي نداشته باشد. جليلي به مانند تمام ماههاي گذشته بيشتر سخنانش به موضوعات كلانتري پرداخت كه اينبار معطوف به اتفاقات فرانسه، وضعيت تروريسم در خاورميانه و همچنين موضوع نقض حقوق بشر در انگلستان ميشد.
منكران حقيقت مدعي حقوق بشر شدهاند
سعيد جليلي، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ديروز در مراسم رونمايي از نخستين سند نقض حقوق بشر انگلستان در تالار انصاري دانشكده حقوق دانشگاه تهران با بيان اينكه بايد تعريف دقيقي از حق و حقيقت داشته باشيم تا بتوانيم حقوق انسانها را مشخص كنيم، گفت: «بسياري از كساني كه انديشه و هدف آنها انكار حقوق انسان است حقيقت را انكار ميكنند، البته انكار حقيقت كار سادهاي نيست بنابراين مشاهده ميكنيم بسياري از كساني كه درصدد انكار حق انسانها هستند لازمه آن را انكار حقيقت ميدانند و اين كار را به شيوه خاصي انجام ميدهند. »
وي با بيان اينكه اين نگاه قديمي مستكبران است، گفت: «مبناي آنها همين است كه به حقوق انسانها تعرض كنند، كساني كه ميخواهند آزادي را محدود كنند به چنين مبنايي نياز دارند زيرا آنها بايد حق را انكار كنند بنابراين اگر تعريفي از حقيقت نباشد هر كس ميتواند مدعي حقوق بشر شود. »
جليلي با ذكر مثالي عنوان كرد: «ژان لاك در انگلستان از افتخاراتش اين است كه يكي از سهامداران عمده شركتهاي بردهداري است و همين فرد پدر آزادي معرفي ميشود و يكي از اظهارات وي اين است كه اگر دولتي شكل ميگيرد براي دفاع از حقوق انسانها نيست بلكه دولت براي حفظ مالكيت مالكان است و كساني كه در وضع بردگي قرار دارند حق هيچ مالكيتي ندارند. » وي اضافه كرد: «تاريخ اينها نسبت به حقوق انسانها اين است و توقع دارند در جاهايي كه به حقوق انسان تعرض ميكنند برايشان كف هم بزنند. » وي افزود: «اگر صحبت از حقوق انسان است چه فرقي بين كشتهشدگان 11 سپتامبر با كشتهشدگان ديگر وجود دارد كه براي 11 سپتامبر حملات نظامي صورت ميگيرد.» وي افزود: «بر همين مبنا حوادث ساختگي ايجاد ميكنند كه منافعي را براي خود رقم بزنند و حادثه مشكوكي ايجاد ميشود كه 10 نفر كشته ميشوند و تمام جهان بايد بسيج شوند ولي اگر هزاران زن و بچه كشته شوند سكوت ميكنند. » جليلي با طرح اين سوال كه چرا غرب همه توان خود را براي جلوگيري از رشد انقلاب اسلامي گذاشته است، گفت: «به اين دليل كه تمدن انقلاب اسلامي در حال اثبات اين مطلب است كه ادعاي حقوقبشري غرب و نيز مبارزه او با تروريسم دروغ است و خودشان با تروريستها همدستند. » نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي گفت: «غرب قرنها و به خصوص در دوران قاجار و پهلوي در كشور ما مطامع خود را دنبال ميكرد اما امروز ملت ايران در برابر او ايستاده است و از حقوق خود دفاع ميكند؛ همپالگيهاي غرب ميگويد شاه بايد بماند اما ملت ميايستد و پيروز ميشود همان طور كه در هستهاي هم ايستاده و موفق خواهد شد. » وي ادامه داد: «از همين روست كه غرب دست به انكار حقيقت ميزند زيرا در غير اين صورت مردم خواهند فهميد چه كسي به حقوق آنها تجاوز ميكند لذا اين همه هجمه و فشار بر تمدن انقلاب اسلامي فقط به واسطه دفاع او از حق هستهاياش نيست بلكه دفاع از حقوق همه انسانهاست.»
اتفاقات فرانسه سناريويي از پيش طراحي شده بود
سعيد جليلي پس از رونمايي از گزارش سند نقض حقوق بشر در انگلستان در جمع خبرنگاران درباره نامه مقام معظم رهبري به جوانان اروپايي گفت: «فهم من اين است كه نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و امريكا و مستقيم مخاطب قرار دادن آنها در راستاي حركت تمدني انقلاب اسلامي بود.» جليلي ارسال اين نامه را شروعي بسيار ارزشمند براي رساندن صداي تمدن اسلامي به جوانان اروپايي و امريكايي عنوان كرد و گفت: «در اين صورت با يك حركت مستقيم آنچه اسلام ميگويد سهم ميشود. » نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به لزوم تبيين اين موضوع در عرصه عمومي و جهاني در پاسخ به سوالي در مورد اظهارات اخير جان بولتون گفت: «آنچه همه ملل حق خود ميدانند حقوقي است كه مشروع است و از آن دفاع ميكنند. » وي از ساختگي و قابل تامل بودن برخي حوادث تروريستي سخن گفت و اظهار داشت: «خود برخي از اين كشورها نيز درباره بعضي از اين حوادث سوالات جدي دارند چرا كه موجي از اسلامهراسي را به وجود آوردند. » جليلي گفت: «آن چيزي كه در فرانسه شكل گرفت يك سناريوي طراحي شده بود مخصوصا رفتارهايي كه بعد از آن شكل گرفت. » وي ادامه داد: «برخي حوادث ساختگي و مصنوعي شكل ميگيرد كه كشورها در اين رابطه سوال دارند. به طور مثال موج اسلامهراسي شكل گرفته است و با حركات قابل تامل سعي دارند از حرفهاي اساسي اسلام كه جان و دل را روشني ميبخشد فرار كنند. » جليلي با اشاره به نامه مقام معظم رهبري به جوانان غرب گفت: «اين نامه از سوي تمدني است كه حقيقت و مفاهيم و مباني را براساس حقايق تعاليبخش مطرح ميكنند.» وي در زمينه آزادسازي استان نينوا گفت: «به هر حال هرچه كه در آن منطقه براي مبارزه با تروريسم شكل ميگيرد ارزشمند است. » وي افزود: «غرب با تمام استعداد خود براي انكار حقوق انسانها آمده است و امروز ميبينيم بريتانيا يكي از كشورهاي صدر فهرست ناقضان حقوق بشر است و در منطقه ما هم هر رژيمي كه از حقوق بشر فاصله دارد همپيمان غرب و امريكا است.»