پولهاي كثيف در انتخابات رويه نيست
اشرف بروجردي
بحث اخلاقي كه از سوي وزير كشور دولت يازدهم مطرح شده و ورود پولهاي كثيف به سياست را دليلي بر ايجاد بخش عظيمي از فساد اخلاقي نام برده است نكتهاي را به ذهن متبادر ميسازد و آن اينكه اخلاق فراتر از سياست و دامنه آن نيز گستردهتر است. چنان كه اخلاق ناظر بر عرصه سياست است.
اكنون كه وزير كشور از پولهاي كثيفي صحبت ميكنند، قاعدتا دليل و مستنداتي براي آن هم دارند هرچند در دورههايي از انتخابات صاحبان قدرت از اين راه استفاده كردهاند اما اينكه بتواند يك رويه معمول در تمام انتخابات باشد، نيست. كساني كه ميتوانند در انتخابات نقش آفرين باشند احزاب هستند. اگر به اين گروههاي سياسي بها داده شود و نظارت انتخاباتي را بر عهده آنها گذاشت، ميتوان جلوي بسياري از اين پولشوييها و ورود پولهاي كثيف به عرصه سياست را گرفت.
اين امر البته به اين مهم بستگي دارد كه نگاه دست اندركاران به بحث انتخابات چيست و چقدر ميتوانند از ابزار لازم براي سالمسازي انتخابات استفاده كنند.
آنچه باعث برگزاري انتخاباتي سالم ميشود، ورود قدرتمند احزاب شناسنامهدار و تعريف شده به اين عرصه است. احزابي كه كار سياسي ميكنند نه هر گروهي كه در انتخابات ورود پيدا ميكنند و با ورود خود فضاي انتخابات را مسموم ميسازند و باعث ميشوند مردم اعتماد لازم را براي صيانت از راي خود نداشته باشند. ما بايد اعتماد مردم را نسبت به حاكميت بازسازي كنيم. اگر دولت ميخواهد اعتماد مردم را به حاكميت بازسازي كند و بخشي از آن را برگرداند و اگر ميخواهد از پولشويي و ورود پولهاي كثيف به عرصه سياست جلوگيري كند بايد نقش احزاب را پررنگ ببينيم.
آنها را ناظر واقعي انتخابات بدانيم و به آنها سهم نظارتي تعريف شده بدهيم تا احساس كنند از حقشان صيانت شده و از آراي آنها حفاظت ميشود و بتوانند در پاي صندوقهاي راي
حرف آخر را بزنند.