• ۱۴۰۳ شنبه ۱۵ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5943 -
  • ۱۴۰۳ شنبه ۸ دي

مخالفت با پزشکیان چرا؟

محمدحسين رنجبران

در تقريبا پنج ماهي كه از  دولت  چهاردهم مي‌گذرد، به‌رغم تأكيد رهبر معظم انقلاب (مدظله العالي) كه همه بايد موفقيت دولت را موفقيت خود بدانند، شاهديم كه از همان ابتداي تشكيل دولت، طيف شكست خورده انتخابات البته جز دكتر  قاليباف و همفكرانش تا آنجا كه توانسته خلاف تأكيد رهبري عمل كرده است و دولت هم هنوز تركيب خود را نشناخته بود كه با شهادت اسماعيل هنيه در تهران عملا وارد شرايط بحراني و جنگي شد. به جرأت مي‌توان گفت هيچ دولتي مثل دولت دكتر  پزشكيان آغاز سختي مثل اين دولت نداشته است؛ اوضاع اقتصادي نابسامان كه ميراث دولت‌هاي قبل است، كاهش سرمايه اجتماعي كه به‌خاطر حوادث ۱۴۰۱ ضريب گرفت و تشديد شد (و البته برخي اشتباهات و تندروي‌هاي عوامل نزديك به دولت سيزدهم در زمينه‌سازي آن بي‌تأثير نبود) و شرايط بحراني منطقه و ارتباطات بين‌المللي كه از ابتداي سال با تعرض صهيونيست‌ها به كنسولگري جمهوري اسلامي در دمشق شروع و بعد از  وعده صادق يك تشديد شد (و البته غرور ملي ناشي از عمليات بزرگ وعده صادق يك، مرهمي بر اين بحران براي ما ايرانيان بود.)  مسعود پزشكيان در اين عرصه سخت وقتي نمي‌توانست در كوتاه‌مدت به سراغ حل معضلات بزرگ اقتصادي و بحران منطقه‌اي و بين‌المللي برود، هوشمندانه كاهش سرمايه اجتماعي را هدف گرفت تا هم آن ۱۰ درصدي كه دور دوم به‌رغم گلايه‌هاي فراوان پاي صندوق‌هاي رأي نظام آمدند، اميدوارتر كند و هم زمينه را براي اعتماد مجدد به نظام آن پنجاه درصدي كه اصلا رأي ندادند، فراهم كند. نخستين گام دولت، كابينه‌اي فراجناحي بود و به اذعان تحقيقات علمي صورت گرفته دكتر پزشكيان فراجناحي‌ترين دولت در ۲۷ سال گذشته را به مجلس معرفي كرد و در مديريت‌هاي بعدي هم تا حد زيادي همين خط وفاق رعايت شد (البته در بعضي زمينه‌ها به‌ويژه در حوزه رسانه و فرهنگ مي‌توانست انتصابات دولت به معناي واقعي وفاقي‌تر باشد كه به‌هر دليلي نشد و نمي‌توان گفت طبيعي نيست، چون بالاخره نزديكان سياسي دولت حقوقي دارند كه هميشه در همه دولت‌ها وجود داشته است) . 

رييس‌جمهور سپس به سراغ دانشگاه‌ها رفت و اساتيد و دانشجوياني را كه نادرست كنار گذاشته شده يا اخراج شده بودند را به محيط دانشگاه بازگرداند تا دلخوري‌هاي محيط علمي و نخبگان و شكاف ميان آنها با حاكميت كمتر شود.
 دكتر پزشكيان با رايزني‌هاي پشت صحنه و بدون سر و صدا هم برخوردهاي صورت گرفته درخصوص حجاب را هم كنترل كرد و به حداقل رساند و در جايي كه جريان‌هاي تند مي‌خواستند قانون پر از ايراد حجاب و عفاف را ابلاغ كنند، هم به صراحت گفت قابل اجرا نيست و هم با هماهنگي‌هاي عقلايي و سطح بالا توانست ابلاغ آن را متوقف كند. 
 جالب است كه تقريبا تفكرات مختلف حاضر در جلسه‌اي مهم و سطح بالا همه مخالف ابلاغ اين قانون بودند و چند نفري هم كه همه فكر مي‌كردند مخالفت كنند، همراهي كردند به شرطي كه .... بگذريم... . دكتر پزشكيان در سفر به قم هم در گفت‌وگوهايي دلنشين و خردمندانه با مراجع پيام آنها را هم به جامعه رساند كه حجاب با بگير و ببند درست نمي‌شود و علما هم به نوعي با دغدغه صادقانه او همراهي كردند. رييس‌جمهور كه قول رفع‌فيلترينگ را داده بود، به سراغ اين موضوع سخت هم آمد تا به درستي در مسير ترميم سرمايه اجتماعي گام بردارد.
شايد دوماه مستمر زمان برد تا دكتر پزشكيان در ميان بزرگان نظام اين هماهنگي و اقناع را براي اين كار بزرگ فراهم آورد و در نهايت سه‌شنبه چهارم دي‌ماه قدم اول برداشته شد و  واتس اپ و گوگل‌پلي رفع فيلتر شدند و ان‌شاءالله براي بقيه اين كار هم تدابير لازم اجرايي خواهد شد.
مسعود پزشكيان در اين مدت بي‌اشتباه نبوده است اما صداقت و تقواي او هميشه مسير را برايش هموار كرده است و همانطور كه در اين پنج ماه توانست سرمايه اجتماعي نظام جمهوري اسلامي را ترميم و مردم، اين پشتوانه عظيم نظام را اميدوار كند، خواهد توانست در حوزه منطقه و بين‌الملل و اقتصاد آنچه در ذهن دارد پياده‌سازي كند؛ گرچه راه پر از سنگلاخ است. دكتر پزشكيان مي‌داند مردم از درد كهنه اقتصاد رنج مي‌برند و قطعا سفره‌شان براي آنها بيشترين اهميت را دارد و بايد هر چه سريع‌تر فكري به حال اقتصاد و سفره‌هاي مردم كند. آنهايي كه گويي در اين پنج ماه انتخابات براي‌شان تمام نشده است، دقيقا مي‌دانند رييس‌جمهور دارد خوب براي مردم و در مسير خواست اكثريت مردم حركت مي‌كند و براي همين هر روز پروژه‌اي جديد را كليد مي‌زنند؛ از جمله خبر جعلي استعفا را، متأسفانه كساني كه منافع ملي براي آنها فقط خودشان و تفكر خطرناك‌شان است، فقط به اين مي‌انديشند كه ‌اي‌كاش اين دولت زمين بخورد، آن ۱۰ درصد كه آمدند پاي صندوق نااميد شوند و با انتخابات حدود چهل‌درصد و حتي سي‌درصد بر مسند دولت بنشينند، زهي خيال باطل. ان‌شاءالله

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون